مزرع مهر: موانع و مقتضیات تربیت در نهج‌البلاغه

    از ویکی‌نور
    مزرع مهر: موانع و مقتضيات تربيت در نهج‌البلاغه
    مزرع مهر: موانع و مقتضیات تربیت در نهج‌البلاغه
    پدیدآوراندلشاد تهرانی، مصطفی (نویسنده) علي بن ابي طالب(ع)، امام اول (نویسنده)
    ناشردريا
    مکان نشرايران - تهران
    سال نشر1395ش.
    چاپسوم
    شابک964-92753-1-2
    موضوععلي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. نهج‌البلاغه - آموزش و پرورش اسلام و آموزش و پرورش
    زبانفارسي
    کد کنگره
    /د84 آ8 / 38/9 BP ‏

    مزرع مهر: موانع و مقتضیات تربیت در نهج‌البلاغه تألیف مصطفى دلشاد تهرانى (متولد 1334ش)، تحلیل و بررسی موانع، شرایط و مقتضیات تربیت از دیدگاه نهج‌البلاغه، موضوع اثر حاضر است.

    از نگاه مؤلف، تربیت به عنوان مهم‌ترین مقوله انسانی که تمام صلاح و فسادها و سامان‌ها و نا به سامانی‌ها، به چگونگی آن بر می‌گردد، نیازمند جدی‌ترین اهتمام و توجه است.

    وی، در راستای این مسئله با بهره‌گیری از منابع تفسیری، عرفانی، تربیتی و شرح‌های نهج‌البلاغه، ابتدا، جایگاه و اهمیت و ضرورت تربیت، مفهوم و تعریف تربیت و زمینه‌های آن را بررسی کرده، سپس، موانع و مقتضیات فردی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را به عنوان مهم‌ترین مباحث در این باره مطرح کرده است.

    مؤلف با استناد به نهج‌البلاغه، وابستگی به دنیا را اصلی‌ترین مانع تربیت و رسیدن انسان به کمالات حقیقی، و بهترین زمینه تربیت را در بافت درست از دنیا و تصحیح بینش آدمی نسبت به آن می‌داند.

    وی، موانع تربیت را به اصلی، فردی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تقسیم کرده و هر یک را به فراخور خود بررسی کرده است. مؤلف در آغاز از نهج‌البلاغه، جایگاه، مؤلف، چرایی و چگونگی تألیف و روش مطالعه آن نیز، سخن گفته است. [۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص320


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.


    وابسته‌ها