از فرات تا فرات

    از ویکی‌نور
    از فرات تا فرات
    از فرات تا فرات
    پدیدآورانجمعی از نویسندگان (نویسنده)
    عنوان‌های دیگراز نهضت سرخ حسینی تا انقلاب سبز مهدوی: از فرات تا فرات
    ناشربنياد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1388 ش
    چاپ3
    شابک978-964-7428-45-3
    موضوععاشورا - تأثیر - مقاله‌‏ها و خطابه‌‏ها

    محمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. -

    مهدویت - انتظار - مقاله‌‏ها و خطابه‌‏ها

    واقعه کربلا، 61ق. - تأثیر - مقاله‌ها و خطابه‌ها

    واقعه کربلا، 61ق. - نتایج و تأثیرات - مقاله‌‏ها و خطابه‌‏ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏224‎‏/‎‏4‎‏ ‎‏/‎‏ف‎‏4
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فرات تا فرات، مجموعه مقالات و تحلیل‌هایى است كه توسط محققان حوزوى در همایشى كه توسط مركز تخصصى مهدویّت برگزار گردیده، نوشته شده است:

    مجموعه حاضر (دو مجلد)، در پاسخ به اقبال چشم‌گیر مخاطبان به كتب و مقالات پیشین بنیاد حضرت مهدى موعود(عج) طبع و منتشر شده است.

    مقالات مربوط به فراخوان مركز تخصصى مهدویّت در 1385 مى‌باشد.

    ساختار مجلدات

    میان عاشورا و انتظار پیوندى ناگسستنى است. ارتباط عاشورا و مهدویّت و انتظار و تأثیر فرهنگى این دو ایده بنیادین شیعى در ایجاد تحوّلات ساختارى و اساس فكر بشرى دیر زمانى است كه افكار اندیشمندان و بزرگان را به خود مشغول داشته است. به همین جهت در این دو مجلد طى بیست مقاله به تشریح این پیوند و ارتباط از مناظر و ابعاد مختلف پرداخته شده است.

    گزارش محتوا

    مجلد اوّل با مقاله آیت‌الله رضا استادى كه به بازخوانى بررسى گونه‌هاى برخورد با نهضت عاشورا و انتظار مى‌پردازد، آغاز مى‌شود[۱]. ایشان معتقدند، دو گونه مى‌توان با مسأله پاس داشت عاشورا برخورد نمود: یکى عزادارى كردن و لعن و نفرین بر ظالمان فرستادن. این روش، اگر چه خوب و ارزشمند است؛ ولى روش كامل و درستى به شمار نمى‌آید، بلكه زمانى این عزادارى و زنده داشت، مى‌تواند تأثیرگذار باشد كه بتواند خط فكرى صحیح را زنده نگه دارد و بسترى را برای تحقق وعده الهى كه همانا تحقق حكومت جهانى مهدوى است، فراهم آورد[۲]. در ادامه مقالات این مجلد از زوایاى مختلف، به سلوك عاشوراى نهضت حسینى و تا خیمه مهدى[۳]، عاشورا و انتظار در یک نگاه[۴]، نكاتى پیرامون عاشورا و انتظار[۵]، راه سبز و سرخ[۶]، عزّت در آینه عاشورا و انتظار[۷]، یاران حسینى، منتظران مهدوى[۸]، یاران امام حسین(ع)، الگوى یاران امام مهدى(عج) [۹]و جایگاه عناصر مكتبى در دو نهضت عاشورا و انتظار[۱۰] بحث شده است.

    مجلد دوم با مقاله آیت‌الله حائری شیرازى آغاز مى‌شود[۱۱]. عاشورا و انتظار بر مبناى فطرت الهى بشر تحقّق یافته و اهداف این دو قیام برای شكوفا ساختن استعدادهاى فطرى انسان‌هاست. در ادامه مقالات این مجلد از زوایاى مختلف پیرامون اهداف انقلاب حسینى و مهدوى[۱۲]، حق و باطل[۱۳]، درس‌هاى عاشورا و انتظار[۱۴]، نقش زن در این دو قیام[۱۵] و بررسى سندى زیارت ناحیه مقدسه[۱۶] و پیوند شخصیتى امام حسین(ع) و حضرت مهدى(عج) بحث شده است.

    گزارش وضعیّت

    در پایان هر مجلّد پرسش‌هایى از هر كدام مقالات آمده كه این روش در تمركز هر چه بیشتر خواننده و درگیر نمودن او با مطالب بسیار مؤثر مى‌باشد.

    در آغاز هر مجلد فهرست مقالات همراه با نویسندگان آن‌ها درج شده است.

    پانويس


    منابع مقاله

    1. پایگاه اطلاع رسانى سراسرى اسلامى (پارسا)، 1388، امام مهدى(عج) در آینه قلم، قم، مؤسسه اطلاع رسانى مرجع
    2. مقدمه و متن کتاب

    وابسته‌ها