پنجه بر آفتاب (1): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۴۴: خط ۴۴:
    پیشگفتار.
    پیشگفتار.


    {{مهدویت}}


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==

    نسخهٔ ‏۲۱ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۳۵

    پنجه بر آفتاب (1)
    پنجه بر آفتاب (1)
    پدیدآوراندهقانی‌آرانی، زهیر (نويسنده)
    عنوان‌های دیگربررسی و تحلیل فعالیت‌های غرب علیه باورداشت مهدویت
    ناشرمرکز الدراسا‌ت‌ الوحدة العربیة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1396ش
    چاپ2
    شابک978-600-8372-12-7
    موضوعمهدویت - مهدویت - انتظار - موعود گرایی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /د9پ9 224 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پنجه بر آفتاب (1)، اثر زهیر دهقانی آرانی، بررسی و تحلیلی است بر فعالیت‌های غرب علیه باورداشت مهدویت.

    ساختاربندى مطالب کتاب، به دلیل گستردگى موضوع از یک‌سو و وابستگى موضوعات به یکدیگر از سوى دیگر، بسیار دشوار بود؛ لذا سعى گردید مطالب در سه گروه زیر، تقسیم‌بندی شود:

    1. توجه غرب به نقش و جایگاه اسلام در آخرالزمان؛
    2. توجه غرب به منجى اسلامى، چرا و چگونه‌؟؛
    3. توجه غرب به مهدویت شیعى و منجى‌باورى در ایران[۱].

    در بخش اول، به‌طور کلى به مطالبى در زمینه نگاه غرب به روایات و دیدگاه‌هاى آخرالزمانى مطرح‌شده در اسلام از سویى و تلقى مذهبى گروهى از غربیان از نقش اسلام در آخرالزمان بنا بر آموزه‌هاى دینى خویش پرداخته مى‌شود. بخش دوم، حاوى مطالبى است که نشان‌دهنده نوع نگاه غرب به مهدویت اسلامى - فارغ از تعریف شیعى یا سنى - آن است. در این زمینه نوشته‌هایى حاکى از توجه غرب به مهدى‌باورى میان مسلمانان ارائه شده است. در بخش سوم، به‌طور خاص، توجه غرب به مهدویت شیعى مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه گزارش‌هایى از نوع برخورد و حساسیت صاحب‌نظران و رسانه‌هاى غربى بر موضوع «امام مهدى(ع) به روایت شیعیان» و به‌تبع آن، منجى‌باورى شیعى در ایران ارائه شده است. مقدمه ابتدایى بحث نیز به‌طور خلاصه به شیوه و قلمرو نگاه تبلیغى غرب و رسانه‌هاى غربى به منجى اسلامى پرداخته است[۲].

    ازآنجاکه مخاطب اصلى کتاب در درجه اول فعالان و متخصصان حوزه‌هاى مسائل دینى، آخرالزمانى و سیاسى و در درجه دوم عموم علاقه‌مندان حوزه مهدویت است، لذا در موارد لزوم به نقد مختصرى از مطلب گزارش داده‌شده بسنده شده و نقد کامل و دقیق آن به زمان و جایگاه دیگرى موکول گردیده است؛ چراکه به نظر نویسنده، نقد و تحلیل دقیق سامانه‌ى فکرى و دستگاه سیاسى، فرهنگى و مذهبى غرب مجالى وسیع مى‌طلبد و از هدف اصلى این کتاب بیرون است[۳].

    برخى مطالب مندرج در این کتاب، حاوى ضمیمه‌هاى نوشتارى، آمارى، تصویرى و یا ویدئویى است. تلاش گروه غرب و مهدویت بر آن است که این محتویات به‌صورت لوح فشرده نیز عرضه گردد تا بتوان علاوه بر مقالات ارائه‌شده، مستندات مورد اشاره در دسترس کارشناسان و علاقه‌مندان قرار گیرد[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار، ص11
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص11-12
    4. ر.ک: همان، ص12

    منابع مقاله

    پیشگفتار.


    وابسته‌ها