المهدي الموعود المنتظر عليه‌السلام عند علماء اهل السنة و الإمامية: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - '↵↵↵\{\{کاربردهای\sدیگر\|(.*)\s\(ابهام\sزدایی\)\}\}↵↵↵' به ' {{کاربردهای دیگر|$1 (ابهام زدایی)}} ')
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|مهدی منتظر (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|مهدی منتظر (ابهام زدایی)}}


    '''المهدى الموعود المنتظر عند علماء الجمهور من اهل السنة و الامامية''' تألیف شيخ نجم‌الدين جعفر بن محمد العكسرى (متولد 1313)، از علماى معاصر اماميه است كه در موضوع علم كلام و امامت حضرت مهدى عليه‌السلام و احوالات ايشان و بررسى آن از ديدگاه اهل سنت، و به زبان عربى به رشته تحرير آمده است.
    '''المهدى الموعود المنتظر عند علماء الجمهور من اهل السنة و الامامية''' تألیف شيخ نجم‌الدين جعفر بن محمد العكسرى (متولد 1313)، از علماى معاصر اماميه است كه در موضوع علم كلام و امامت حضرت مهدى عليه‌السلام و احوالات ايشان و بررسى آن از ديدگاه اهل سنت، و به زبان عربى به رشته تحرير آمده است.

    نسخهٔ ‏۳۰ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۳:۲۶

    المهدي الموعود المنتظر علیه‌السلام عند علماء اهل السنة و الإمامیة
    المهدي الموعود المنتظر عليه‌السلام عند علماء اهل السنة و الإمامية
    پدیدآورانش‍ری‍ف ع‍س‍گ‍ری‌، ن‍ج‍م‌ال‍دی‍ن ج‍ع‍ف‍ر (نویسنده)
    ناشرمؤسسة الإمام المهدي علیه‌السلام
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1360 ش
    چاپ1
    موضوعمحمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. - مهدویت
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏224‎‏/‎‏4‎‏ ‎‏/‎‏ع‎‏5‎‏م‎‏9
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    المهدى الموعود المنتظر عند علماء الجمهور من اهل السنة و الامامية تألیف شيخ نجم‌الدين جعفر بن محمد العكسرى (متولد 1313)، از علماى معاصر اماميه است كه در موضوع علم كلام و امامت حضرت مهدى عليه‌السلام و احوالات ايشان و بررسى آن از ديدگاه اهل سنت، و به زبان عربى به رشته تحرير آمده است.

    ساختار

    مؤلف اين اثر، آن را در سه بخش 1- مقدمه، 2- ابواب (كه شامل 30 باب است)، و 3- خاتمه، خلاصه كرده است. در ابتداى هر يك از ابواب، توضيح اجمالى درباره مفهوم روايات آن بخش بيان كرده و سپس مجموعه آن روايات را به تفصيل و با ذكر سند، بيان مى‌كند.

    ذيل اكثر روايات نيز بيانى جزئى از برخى اعلام موجود در روايات بيان كرده و مصداق آن را مشخص مى‌كند و يا مخاطب را به روايات مشابه به صورت دقيق در همين كتاب ارجاع مى‌دهد.

    گزارش محتوا

    نویسنده در مقدمه به بررسى روايات صادره از پيامبر اكرم صلى‌الله‌عليه‌وآله‌و‌سلم در منابع اهل سنت، مى‌پردازد كه در آن‌ها به صورت مجمل و مفصل اشاره شده كه جانشينان و اوصياء آن حضرت، دوازده نفرند و در برخى از آن‌ها اسامى اين دوازده نفر نيز به تفصيل نام برده شده است.

    ابواب ديگر كتاب نيز به همين منوال و هر كدام به بحثى جزئى درباره آن حضرت مى‌پردازد. مباحثى چون: مهدى عليه‌السلام از اهل‌بيت و عترت رسول اكرم(ص) است و يا اين كه شخصى از اولاد پيامبر(ص)، عدل و داد را برقرار مى‌كند، زمانى كه از ظلم و جور پر شده است و همچنين احاديثى كه اشاره به لقب مبارک آن حضرت كرده و يا اجداد آن بزرگوار را از اهل‌بيت معرفى مى‌كند. همچنين معرفى برخى زواياى حكومتى آن بزرگوار، اوصاف سفيانى و ويژگى‌هاى ياران آن حضرت نيز بخش‌هاى ديگرى از ابواب اين كتاب را تشكيل می‌دهد.

    در خاتمه كتاب نيز مؤلف با استدلال قرآنى و معرفى مصاديقى كه در روايات معرفى شده و طول عمر زيادى داشته‌اند، نظير نوح، خضر و... در صدد دفع شبهه طول عمر امام مهدى عليه‌السلام و تولد آن حضرت برآمده است.

    وضعيت كتاب

    از آن جايى كه اين كتاب در عصر حاضر نوشته شده و زمان زيادى از تولد آن نمى‌گذرد و همچنين از كتاب‌هاى مرجع به شمار نمى‌رود، لذا فاقد هر نوع ترجمه و يا شرح است. نگارنده در چاپ دوم كتاب، تحقيقات جديدى به آن افزوده و چينش ابواب كتاب را نيز تغيير داده و زوايد آن را حذف كرده است.

    كتاب حاضر، فقط يك نوع فهرست دارد كه در آن نام هر باب به همراه توضيح اجمالى، به علاوه تعداد رواياتى كه در آن باب ذكر شده، بيان گرديده است.

    همان طور كه گذشت شيوه بيان مطالب به صورت ذكر روايات و سند آن‌هاست. به همين دليل در كل اين اثر، پاورقى به چشم نمى‌خورد و نگارنده، آدرس روايات را به همراه سند آن‌ها، قبل از نقل هر روايت بيان كرده است.

    اين كتاب قبل از سال 1375 براى اولین بار و با نام «المهدى عند الجمهور» به رشته تحرير در آمد و در سى و چهار باب، مرتب شد. در چاپ دوم، نگارنده بخشى از ابواب را حذف كرده و تحقيقات جديد را به آن اضافه كرد و در سى باب و يك خاتمه، آن را تدوين نمود. نامش را به «المهدى الموعود المنتظر عند علماء اهل السنه و الاماميه» تغيير داد و به همين عنوان معروف شد و در آخر صفر 1388 ه.ق در قطع وزيرى مجددا چاپ گرديد.

    منابع مقاله

    1. مقدمه كتاب.
    2. تهرانى، آقا بزرگ، 1408 ه.ق، الذريعة إلی تصانيف الشيعة، ج23، ص290، قم، كتابخانه اسلامىه تهران.