بررسی دعای ندبه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'به'''' به 'به '''')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - 'دعا (ابهام زدایی)' به 'دعا (ابهام‌زدایی)')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر| دعا (ابهام زدایی)}}  
    {{کاربردهای دیگر| دعا (ابهام‌زدایی)}}  
    {{کاربردهای دیگر|دعای ندبه (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|دعای ندبه (ابهام زدایی)}}
    '''بررسى دعاى ندبه ''' اثر فارسی [[علی‌اصغر رضوانی]]، از مجموعه كتاب‌هاى «سلسله مباحث مهدویت» بوده كه به بررسى سندى دعاى ندبه و نظر بزرگان پيرامون آن پرداخته است.
    '''بررسى دعاى ندبه ''' اثر فارسی [[علی‌اصغر رضوانی]]، از مجموعه كتاب‌هاى «سلسله مباحث مهدویت» بوده كه به بررسى سندى دعاى ندبه و نظر بزرگان پيرامون آن پرداخته است.

    نسخهٔ ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۵۲

    بررسی دعای ندبه
    بررسی دعای ندبه
    پدیدآورانرضوانی، علی‌اصغر (نویسنده)
    ناشرمسجد مقدس جمکران
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1386 ش
    چاپ3
    شابک964-8484-98-4
    موضوعدعای ندبه - نقد و تفسیر
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏269‎‏/‎‏702‎‏ ‎‏/‎‏ر‎‏6‎‏ب‎‏4
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    بررسى دعاى ندبه اثر فارسی علی‌اصغر رضوانی، از مجموعه كتاب‌هاى «سلسله مباحث مهدویت» بوده كه به بررسى سندى دعاى ندبه و نظر بزرگان پيرامون آن پرداخته است.

    ساختار

    كتاب با مقدمه ناشر، در انتقاد از كسانى كه افكار و عقايد انحرافى را در جامعه ترويج مى‌كنند، آغاز شده و مطالب در دو بخش، ارائه گرديده است.

    مباحث، به بررسى دعاى ندبه و سنديت آن بنا بر روايات نقل شده، از ائمه(ع) پرداخته و در ادامه مباحثى در خصوص ولايت تكوينى امام زمان(عج) مطرح شده است.

    گزارش محتوا

    نویسنده دقت و تحقيق به جهت حصول اطمينان به صدور حديث از معصوم در مورد تكاليف الزامى را واجب دانسته، ولى در مورد مستحبات و ادعيه، معتقد است احتياجى به اين گونه بررسى نيست، زيرا بر اين باور است كه مى‌توان از قوت متن و مضامين دعا، به اعتبار آن پى‌برد، خصوصا كه مطابق اخبار «من بلغ» كه دلالت بر تسامح در ادله سنن و مستحبات دارد، احتياج چندانى به بررسى سند ادعيه مستحبيه نيست. با اين حال در بخش اول، ضمن توضيح راه‌هاى تشخيص روايت صحيح؛ از جمله: موافقت با قرآن، ساير كلمات معصومين(ع) و عقل، سند دعاى ندبه را مورد بررسى قرار داده است.

    شيخ مشهدى در «المزار»، سيد بن طاووس در «مصباح الزائر» و «اقبال الاعمال» و علامه مجلسى در «زاد المعاد» از جمله علما و محدثينى هستند كه دعاى ندبه را نقل كرده‌اند.

    بزوفى، محمد بن مشهدى، محمد بن على بن ابى قرّه از راويان اين دعا مى‌باشند كه نویسنده، پس از توثيق آن‌ها، صدور اين دعا از امام معصوم(ع) را بررسى كرده است.

    مؤلف معتقد است، گر چه در اين دعا، به نام و عدد دوازده امام تصريح نشد؛ ولى به طور كلى و اجمالى، به مصائبى كه آن‌ها متحمل شده‌اند، اشاره شده و اين عدم تصريح، از قوت متن اين دعا نمى‌كاهد.

    تأليفات درباره دعاى ندبه، دعاهاى ديگر در عصر غيبت و مكان‌هاى سفارش شده براى دعا در اين عصر، از ديگر مباحث اين بخش است.

    نویسنده، فلسفه توسل به امام زمان(عج) را اين مى‌داند كه مردم، به جهت دريافت فيوضات، به وسيله اولياى الهى، نه تنها به مقام شامخ آنان يقين حاصل مى‌كنند، بلكه از باب اين كه «انسان بنده احسان است»، فرمان بردار دستورات آن‌ها كه همان دستورات خداوند است، مى‌شوند.

    دوم، ضمن تعريف ولايت و معناى تكوينى، به توضيح و شرح ولايت تكوينى امام زمان(عج) پرداخته است.

    نویسنده، معناى ولايت تكوينى را اين مى‌داند كه فردى بر اثر پيمودن راه بندگى، آن چنان كمال و قرب معنوى پيدا كند كه به فرمان و اذن الهى بتواند در جهان و انسان، تصرف كند.

    تسلط بر نفس، بينش خاص، نفى خواطر، خلع نفس و تصرف در جهان طبيعت، از جمله آثار قرب الهى هستند كه نویسنده به توضيح هر يك پرداخته است.

    وضعيت كتاب

    فهرست مطالب در ابتداى كتاب آمده است.

    پاورقى‌ها به ذكر منابع اختصاص دارد.

    منابع مقاله

    1- مقدمه و متن كتاب.

    2- سايت خبرى مؤسسه فرهنگى عماد.


    وابسته‌ها