ماشیح، مسیحا، مهدی در ادیان ابراهیمی (یهود، مسیحیت، اسلام)

    از ویکی‌نور
    ماشیح، مسیحا، مهدی در ادیان ابراهیمی (یهود، مسیحیت، اسلام)
    ماشیح، مسیحا، مهدی در ادیان ابراهیمی (یهود، مسیحیت، اسلام)
    پدیدآورانبوری، علی
    ناشرمرغ سلیمان
    مکان نشرایران - اصفهان
    سال نشر1381
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP۲۲۴/۲‪/ب۸۵م۲

    ماشیح، مسیحا، مهدی در ادیان ابراهیمی (یهود، مسیحیت، اسلام)، نوشته علی بوری، بررسی اجمالی آموزه موعودگرایی در این سه دین بزرگ و تطبیق اعتقادات ویژه هر سه دین نسبت به ظهور منجی است.

    ایمان به منجی موعود، اصل اعتقادی در سه دین ابراهیمی، یهود، مسیحیت و اسلام است. افق فکری و نگرش عالمان این سه دین بزرگ در باب منجی آخرالزمان با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد، امام پایه اندیشه و باور به موعود در هر سه دین بر عدالت‌محوری استوار است. دین یهود و اسلام در بسیاری جنبه‌ها در باب ظهور منجی با یکدیگر نقاط مشترک دارند و مسیحیت نیز در پاره‌ای از موارد با این دو دین هم‌خوان است.

    مؤلف کوشیده است از کتاب‌های مقدس و روایات دینی اصیل استفاده کند و از پرداختن به آرای فرقه‌ها پرهیز کرده است. وجود برخی از واژگان و اصطلاحات مهم و نیاوردن اصطلاحات پیچیده مختص مطالعات ادیان، از نکات برجسته کتاب به شمار می‌رود. مؤلف همچنین در بیان تاریخ و اعتقادات یهود و مسیحیت عقاید آن‌ها را بدون نقد ذکر کرده است.

    کتاب دارای سه بخش است: بخش اول به منجی‌گرایی در دین یهود می‌پردازد. بخش دوم به موضوع مسیحا در مسیحیت می‌پردازد و این مسئله را در پنج قسمت منجی‌گرایی در مسیحیت، شخصیت منجی در اندیشه مسیحیت، نشانه‌های ظهور مسیحا، عصر طلایی مسیحا و انتظار ظهور مسیحا بررسی می‌کند. بخش آخر کتاب به بررسی منجی در اسلام، بخصوص شیعه، می‌پردازد[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص127

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها