گوهرهای ناب در کلام امام زمان(عج)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    گوهرهای ناب در کلام امام زمان(عج)
    گوهرهای ناب در کلام امام زمان(عج)
    پدیدآورانرحمتی شهرضا، محمد (نویسنده) احمدی قمی، حسین (نویسنده)
    ناشرمسجد مقدس جمکران
    مکان نشرقم - ایران
    سال نشر1386 ش
    چاپ2
    شابک978-964-973-034-9
    موضوعمحمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. - احادیث مهدویت - احادیث
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏PIR‎‏ ‎‏4193‎‏ ‎‏/‎‏ح‎‏44‎‏گ‎‏8‎‏*
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گوهرهاى ناب در كلام امام زمان(عج) اثر آقايان محمد رحمتى شهرضا و حسين احمدى قمى مى‌باشد.

    اثر، مجموعه‌اى است از سخنان، توقيعات و دعاها از امام عصر(عج) همراه با ترجمه آن‌ها.

    ساختار

    شناخت دين و معارف اسلامى زمانى معتبر و دقيق خواهد بود كه بر اساس روش صحيح معرفتى به دست آمده باشد. يكى از راه‌هاى وصول به اين معارف كه شارع هم به آن عنايت دارد، رجوع به روايات صحيح از پيامبر اكرم(ص) و اهل‌بيت عليهم‌السلام مى‌باشد.

    نویسنده در اين اثر با استناد به جوامع روايى و گردآورى سخنان امام زمان(ع) در موضوعات گوناگون و سازماندهى آن‌ها در سه فصل در راستاى اين هدف گام برداشته است.

    شيوه نگارش مؤلف، بدين نحو است كه متن روايات و توقيعات را به زبان عربى و از منبعى كه آن نقل شده را در ابتداى هر بحث و در بالاى صفحه درج و سپس به ترجمه آن اقدام نموده و عارى از هر گونه دخل و تصرف مى‌باشد و در بعضى از موارد، روايات ديگر در تاييد، توضيح و شرح آن كمك گرفته است. هدف مؤلف در اين اثر، بررسى ضعف و قوت سندى روايات و توقيعات نيست و به نقد و ارزيابى آن‌ها اقدام نمى‌كند.

    گزارش محتوا

    اثر با رواياتى كه طى آن‌ها حضرت به معرّفى خود اقدام نموده‌اند، آغاز مى‌شود؛ از جمله اينكه مى‌فرمايند «ستمگران مى‌پندارند كه امامت در حال تمام شدن است و امام حسن عسکری(ع) فرزند ندارد و اگر خدا اجازه مى‌داد كه سخن بگوييم، شك‌ها بر طرف مى‌شد». و در ادامه طى رواياتى بعضى از فضايل، اوصاف و سيره خود را بازگو مى‌نمايند.

    در فصل دوم، امام(ع) طى رواياتى، مواردى از معارف اسلام از جمله تفسير بعضى از آيات قرآن، برترين موعظه قرآنى و مواردى از اعتقادات؛ از جمله توحيد، رابطه توحيد و امامت، نبوت، مسأله عصمت، ضرورت اطاعت از ائمه اطهار(ع)، اهميت امام شناسى و موارد ديگر را تبيين مى‌نمايند. در ادامه اين بخش مواردى از احكام و اخلاقيات در كلام امام(ع) براى خوانندگان عرضه مى‌شود؛ از جمله نيكى به بستگان، پرهيزگارى، سجده شكر، احسان به پدر، اهميت خمس و موارد ديگرى ذكر مى‌شود. در آخرين باب اين بخش ادعيه‌هايى كه از طرف امام؛ از جمله زيارت ناحيه مقدسه، توسل به حضرت مهدى(ع)، دعا براى درمان بيماريها و ديگر دعاها مطرح مى‌شود. فصل سوم، به ذكر وقايع در كلام حضرت حجت(ع) مى‌پردازد.

    مؤلف اين وقايع را به سه قسمت: وقايع قبل از غيبت كبرى، وقايع زمان غيبت كبرى و وقايع زمان ظهور و حضور تقسيم و در هر مورد چندين از اين وقايع را براى خواننده بازگو مى‌كند.

    گزارش وضعيت

    از آن جا كه در سراسر اين اثر روايات زيادى نقل شده به همين جهت در پاورقى‌ها، منابع و مصادر آن‌ها بازگو مى‌شود و در مواردى هم اماكن و اشخاص در متن روايات مورد توضيح و شرح قرار گرفته‌اند.

    در آغاز اثر، فهرست مطالب بطور كامل و در آخر آن كتابنامه قرار گرفته است.

    منابع مقاله

    كتاب حاضر.