منهاج الحق و اليقين في تفضيل علي أميرالمؤمنين(ع)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    منهاج الحق و الیقین في تفضیل علي أمیرالمؤمنین
    منهاج الحق و اليقين في تفضيل علي أميرالمؤمنين(ع)
    پدیدآورانرضوی حائری، سید ولی بن نعمت‌الله (نويسنده) مظفر، مشتاق صالح (محقق)
    ناشرعبدالرحمن مصطفی رضوان
    مکان نشرعراق - کربلای معلی
    سال نشر1434ق - 2013م
    چاپ1
    موضوععلی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - فضایل - علی بن ابی طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - احادیث
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP ۳۷/۴/ر۶م۸
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    منهاج الحق و اليقين في تفضيل علي أميرالمؤمنين(ع)، از آثار محدث و مناقب‌نویس شیعه قرن دهم هجری قمری، سید ولیّ بن نعمت‌الله رضوی حائری حسینی (متوفی پس از 981ق)، فضیلت و برتری امام علی(ع) را بر همه پیامبران الهی(ع)، جز رسول اکرم(ص) بر اساس روایات مستند از کتاب‌های فریقین اثبات می‌کند. پژوهشگر معاصر، مشتاق صالح مظفر، این اثر را تحقیق و تصحیح کرده و برای آن مقدمه‌ای نگاشته و نگارنده و کتابش را شناسانده است.

    هدف و روش

    • نویسنده یادآور شده است: بین دوستان ما شیعه بحثی مطرح شد و برخی گفتند: امام علی(ع) برتر از پیامبران آسمانی است و بعضی در این رأی ماندند که او بر انبیا ترجیح داده نشود. پس دوست فاضلم خواجه‌علی آملی از من خواست که برخی از دلیل‌های روشن و برهان‌های مه‌شکن را گردآوری کنم و من برای پاسخگویی به درخواست او این رساله را از کتاب‌های شیعه و سنی جمع کردم و آن را «منهاج الحق و اليقين في تفضيل علي أميرالمؤمنين(ع) علی سائر الأنبياء و المرسلين(ع) ما خلا محمّد خاتم النبيين(ص)» نامیدم[۱].

    اهمیت کتاب

    ساختار و محتوا

    نمونه مباحث

    • هنگامی که پیامبر(ص) می‌گوید: این علی بهترین از اولین اهالی آسمان‌ها و زمین‌هاست؛ پس چگونه از همه پیامبران(ع) برتر نباشد؟![۴].
    • انس بن مالک روایت کرده است که پیامبر(ص) گفت: ما فرزندان عبدالمطلب، سادات و سروران بهشتیان هستیم؛ من فرستاده خدا(ص) و سالار پیامبران(ع) و عمویم (حمزه) سیدالشهداء(ع) و علی(ع) و فاطمه(س) و حسن(ع) و حسین(ع) تا مهدی(عج)[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص3-5
    2. ر.ک: مقدمه محقق، ص11
    3. ر.ک: همان، ص12-17
    4. ر.ک: متن کتاب، ص29
    5. ر.ک: همان، ص101

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها