امام علی علیه‌السلام نماد حکومت حق

    از ویکی‌نور
    امام علی(ع) نماد حکومت حق
    امام علی علیه‌السلام نماد حکومت حق
    پدیدآورانسیدجاسم، عزیز (نویسنده) دانش، موسی (مترجم)
    ناشربنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی
    مکان نشرمشهد
    سال نشر۱۳۸۱ش
    چاپاول
    موضوعتاریخ و سیره
    زبانفارسی
    کد کنگره
    ‏BP 37ع2ج

    امام علی علیه‌السلام نماد حکومت حق تألیف عزیز سید جاسم، تحقیق و ترجمه موسی دانش، کتاب، ترجمه‌ی «علی بن ابی طالب سلطة الحق» است که در باره شخصیت و سیره سیاسی امیر مؤمنان(ع) می‌باشد. این کتاب، اثری از نویسنده‌ای عراقی است و رویکرد اصلی نویسنده، ارائه منش سیاسی امام علی(ع) است و آن را به روش توصیفی ـ تحلیلی و با بهره‌گیری از چند منبع تاریخی و حدیثی و عمدتاً نهج‌البلاغه به نگارش در آورده است.

    وی، کتاب را با یک مقدمه در باره خود و سفر های علمی و آشنایی‌اش با اندیشمندان مغرب زمین و معطوف بودن ذهنش از دوران کودکی به امام علی(ع)، آغاز کرده و برای ارائه چهره‌ای جامع از یک حکومت ایده‌آل کوشیده است تا ابعاد حکومت امام علی(ع) را بنمایاند.

    کتاب، با یازده فصل سامان یافته است. بخش نخست کتاب از تولد امام که امری بر اساس مشیت خداوند بوده و از اسلام امام و تحمل دشواری‌های آن سخن می‌گوید. و آن‌گاه، توجه ویژه پیامبر به امام و معرفی جایگاه و شخصیت او در موقعیت‌های گوناگون که حاکی از جانشینی او برای پیامبر بوده است، بازتاب داده شده و شجاعت‌ها و پایمردی‌های امام در جنگ و مبارزه منعکس گردیده و در ادامه، دلایل عینی دلاوری‌های امام با حضور در کنار پیامبر در غزوه‌ها ترسیم شده است.

    سیاست‌های نظامی امام علی(ع) در جنگ‌ها، بخش دیگری از مباحث کتاب را به خود اختصاص داده است. سپس نویسنده به ماجرای درگیری امام علی(ع) با معاویه پرداخته و در آن، سابقه سیاسی جنگ امام با معاویه بازکاوی شده است.

    بررسی حکومت امام علی(ع) به عنوان نماد حکومت حق، بخش دیگر مباحث نویسنده است که با بیعت با امام شروع شده و در آن دیدگاه‌های امام در باره حقانیت خود، و نیز، حکومت حق، انتخاب کوفه از سوی امام برای حکمرانی و هدف نبودن حکومت و وسیله بودن آن، بررسی شده است. تقسیم عادلانه بیت‌المال و معرفت الهامی امام علی(ع)، عدالت ایشان و دیدگاه‌ها و نمونه‌های آن بازگو شده و مدرسه تربیتی امام معرفی گردیده و در واپسین بخش آن، نهج‌البلاغه و جلوه‌های بلاغتش تبیین شده است.

    کتاب، با قلمی روان و خوانا به فارسی ترجمه شده، و مترجم در آغاز، طی مقدمه‌ای در باره مؤلف، شخصیت امام علی(ع) و دشواری نوشتن در باره او و شایستگی‌هایش سخن گفته است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص67-68


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها