امام علی(ع) صدای عدالت انسانی (ترجمه سردارنیا و دیگران)

    از ویکی‌نور
    امام علی(ع) صدای عدالت انسانیت
    امام علی(ع) صدای عدالت انسانی (ترجمه سردارنیا و دیگران)
    پدیدآورانجرداق، جرج (نویسنده)

    زمانی، مصطفی (مترجم) بهشتی، احمد (مترجم) خسروشاهی، سید هادی (مترجم)

    سردارنیا، عطامحمد (مترجم)
    ناشرمؤسسه انتشارات فراهانی
    مکان نشرتهران
    سال نشر1379
    چاپاول
    موضوعسیره
    زبانفارسی
    تعداد جلد6 جلد
    کد کنگره
    ‏/‎‏ج‎‏4‎‏‎‏الف ‎‏80‎‏41‎‏ ‎‏1379 37/35 BP

    امام علی(ع) صدای عدالت انسانی تألیف جرج جرداق، مترجمین مصطفی زمانی، احمد بهشتی، سید هادی خسروشاهی، عطامحمد سردارنیا، این اثر، تحلیلی است از زندگانی، شخصیت و اندیشه‌های امام علی(ع). نویسنده کتاب که فردی مسیحی و از نویسندگان پر آوازه لبنان است، در این اثر، کوشیده تا ابعاد شخصیت امیرمؤمنان(ع) را در مقایسه با شخصیت‌ها، و نظریات وی را در قیاس با قوانین تشریع شده از سوی نهادهای جهانی بکاود و برتری امام و نظریاتش را اثبات نماید.

    وی این اثر را به روش توصیفی ـ تحلیلی و با قلمی روان به نگارش در آورده و با بهره گرفتن از منابع تاریخی، به ابعاد زندگانی امام علی(ع) به ویژه اندیشه‌های انسانی او پرداخته است.

    این اثر، از چنان اهمیتی برخوردار است که مورد توجه اهل نظر و قلم قرار گرفته و به عنوان کتاب سال و از بهترین پژوهش‌های موجود درباره امام علی شناسی شناخته شده است.

    نویسنده، برای ارائه برتری شخصیت امام علی(ع)، کتاب را در پنج بخش تدوین و به سامان کرده است:

    بخش نخست، به طرح مسئله حقوق بشر اختصاص یافته و این موضوع از دیدگاه امام علی(ع) از یک سو و انقلاب کبیر فرانسه و سقراط از سوی دیگر، مقایسه و بررسی شده و در نتیجه، این مطلب به اثبات رسیده که تمامی مبادی و اهداف حقوق بشر کنونی، ریشه در اندیشه‌های امام علی(ع) دارد؛ مبانی‌ای چون عدالت، آزادی کرامت انسانی، صلح، مهر و راستی. نویسنده، ضمن بررسی تطبیقی این موارد، نتیجه گرفته است که اصول مطرح شده در اندیشه‌های امام علی(ع)، بر منشور جهانی حقوق بشر، برتری دارد. وی، همچنین با بررسی اندیشه‌های سقراط در محکوم کردن استبداد و خودکامگی و ریشه‌های سعادت و سعادتمندی که از جمله شاهکارهای کهن در مبانی اخلاق و سیاست است، به بررسی تطبیقی دیدگاه‌های امام علی(ع) و سقراط پرداخته و نشان داده است که اندیشه‌های علی(ع) که ریشه در عشق و عقل و پیوستگی و وحدت جهان هستی دارد، بر اندیشه‌های ماندگار سقراط هم برتری دارد.

    بخش دیگر کتاب، در باره شخصیت امام علی(ع) در عصر خود و مقام و موقعیت آن حضرت در زمان پیامبر است که پیامبر او را به عنوان برادر و جانشین خود و پیروانش را رستگاران در قیامت معرفی می‌کند. تقابل و تعامل امام علی(ع) با خلفای معاصر خود و معاویه و پاسداری از ارزش‌های فراموش شده و اصول پایمال گردیده و عزت بخشیدن به قومیت عرب، بخش واپسین کتاب است که وی با بررسی حکومت عثمان و حوادثی که منجر به قیام مردم علیه وی شد، به موضع‌گیری‌های امام در برابر این حادثه و پیامدهای آن پرداخته و نتیجه گرفته که آن حضرت تنها چهره بی‌بدیل انسانیت و احیاگر قومیت عربی و مظهر جهانی شخصیت عربی است.

    کتاب با مقدمه‌ای از نویسنده در باره امام و روش نگارش و ابعاد آن و مقدمه‌ای از میخائیل یغمه، همراه است.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص65-66


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها