راز ماندگاری فرهنگ عاشورا

    از ویکی‌نور
    راز ماندگاری فرهنگ عاشورا
    راز ماندگاری فرهنگ عاشورا
    پدیدآوراناسلامی كاشانی، عباس (نويسنده)
    ناشرمؤسسه بوستان کتاب (مرکز چاپ و نشر دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1400ش
    چاپ1
    شابک978-964-09-2331-3
    موضوعحسین بن علی(ع)، امام سوم، 4 - 61ق. - حسین‌بن‌ علی‌(ع)، اما‌م‌ سوم‌، 4 - 61ق‌. -- آرامگا‌ه‌ -- زیا‌رت‌ - حسین ‌بن‌ علی‌(ع)، اما‌م‌ سوم‌، 4 - 61ق‌. -- آرامگا‌ه‌ -- زیا‌رت‌ -- احادیث - واقعه کربلا، 61ق. - فلسفه
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    2ر5الف 41/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    راز ماندگاری فرهنگ عاشورا، اثر سید عباس اسلامی کاشانی (معاصر)، کتابی است با هدف معرفی فضیلت ها و بیان بلندای وجود امام حسین(ع)، ابعاد شخصیتی آن حضرت(ع) را از منظر حیات عارفانه ایشان بررسی می‌کند.

    در ابتدای کتاب بیانیه آیت‌الله حسین نوری همدانی و تقریظ شیخ قربانعلی دری نجف‌آبادی می‌بینیم و سپس پیش‌گفتار کوتاهی از ناشر - که به تأثیر شهادت امام حسین(ع) و بیان مختصری از زندگینامه نویسنده پرداخته - آمده است.

    کتاب پس از مقدمه، در سه بخش و هر بخش در چند فصل سامان یافته است.

    در مقدمه سیر مباحث همه کتاب، به صورت یک جا تنظیم شده و در تدوین آن، از شیوه وابسته مستقل، بیشتر استفاده شده است به همین دلیل کتب سیر منطقی ویژه ای دارد[۱].

    بخش سوم کتاب به تعظیم شعائر حسینی اختصاص یافته است. عنوان اولین فصل آن «بررسی و تحلیل علمی زیارت از دیدگاه عرفا، فلاسفه و احادیث» است. در این فصل مطالب گوناگون متعددی بیان گشته که یکی از آنها آثار و فواید زیارت برای زائر است. در این راستا، مؤلف به جواب ابوعلی سینا از سؤال ابوسعید ابوالخیر استناد کرده؛ ابوعلی سینا در پاسخ به سوال شیخ عارف ابوسعید ابوالخیر، که در مورد زیارت و تأثیر آن، از «زائر، مزور و زیارت» پرسیده بود، چنین گفته است: «زائر که با همه وجودش، اعم از بدن و نفس، به سمت مزرو می‌رود ، از نفس و جان مزور استمداد می‌کند تا خیری را تحصیل یا زیان و اذیتی را دفع کند و همه وجودش در سلک استعداد و استمداد در می‌آید و از آن سوی، نفس مزور نیر به جهت مشابهت و مجاورتی که با عقول یافته، منشأ تأثیر و اثر بخشی فراوان و کامل‌تری خواهد بود و چون زائر با جسم و جان به سمت مزور روی آورد، هم بهره‌های جسمانی می‌برد و هم بهره‌های روحانی و نفسانی...[۲]

    پانویس

    1. مقدمه، ص 24
    2. ر.ک: متن کتاب، ص234

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب

    وابسته‌ها