صحيفه فاطميه

    از ویکی‌نور
    صحيفه فاطميه
    صحيفه فاطميه
    پدیدآوراناحمدی جلفایی، حمید (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرصحیفه فاطمیه: احادیث و کرامات حضرت فاطمه زهراء علیهاالسلام
    ناشرآستانه مقدسه قم. انتشارات زائر
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1388ش
    چاپ12
    شابک964-6401-67-8
    موضوعاحادیث شیعه - قرن 14 - فاطمه زهرا(س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق. - خطبه‏‌ها - فاطمه زهرا(س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق. - فضایل - احادیث
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏الف‎‏3‎‏ص‎‏3 27/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    صحیفه فاطمیه، اثر حمید احمدی جلفایی، کتابی است شامل خطبه‌ها، کلمات قصار، ادعیه، اشعار، فضایل، کرامات و سایر ملحقات حضرت زهرا(س).

    کتاب حاضر، یکی از هزاران اثری است که درباره زندگانی، شخصیت و صحیفه ماندگار حضرت فاطمه زهرا(س) به نگارش درآمده است. این کتاب، از جمله آثار بسیار ارزشمند در این زمینه است که با قلمی روان و ترجمه‌ای آسان، به رشته تحریر درآمده است[۱].

    نویسنده پس از مدت‌ها سیاحت و شنا در اقیانوس عظیمی از منابع دست اول روایی و تاریخی، این مجموعه و صحیفه را که مشتمل بر اغلب فضائل، خطبه‌ها، کلمات قصار، دعاها، اشعار و سایر ملحقات مربوط به آن حضرت است، تدوین نموده و در اختیار خوانندگان قرار داده است[۲].

    مطالب کتاب در شش فصل، تنظیم شده است. فصل نخست، دربردارنده چهل حدیث در فضیلت حضرت زهرا(س) می‌باشد که از جمله این فضایل، می‌توان به حدیث شریف پیامبر(ص) اشاره نمود که فرمودند: «فاطمه پاره تن من است؛ هرکه او را شاد کند، مرا شاد کرده و هرکه با او بدی کند، با من بدی کرده است و فاطمه برای من، عزیزترین خلق خداست»[۳].

    فصل دوم، خطبه‌ها و بیانات طولانی حضرت زهرا(س) را در خود جای داده که خطبه ایشان در ماجرای فدک[۴]، کلام آن حضرت به حضرت علی(ع) پس از برگشتن از مجلس ابوبکر[۵] و کلام ایشان در جواب ابوبکر که گفت: مردم مرا برای خلافت انتخاب کرده‌اند[۶] اشاره نمود.

    در فصل سوم، به کلمات قصار و حکمت‌آمیز آن حضرت، اشاره شده است. از جمله فرمایشان ایشان، پیرامون حجاب و عفاف، در جواب پدرش که پرسیدند: «چه چیزی برای زن از هر چیزی بهتر است»؟، آن است که فرمودند: «اینکه او مردی را نبیند و مردی هم او را نبیند»[۷].

    در فصل چهارم، اشعار منسوب به آن حضرت آمده است. این اشعار، در موضوعات مختلفی همچون در فراق و سوگ پدر، در عبرت از رحلت پدر، پیغام مرگ، ازدواج با حضرت علی(ع)، خبر از کربلای حسین(ع) و... می‌باشد[۸].

    در فصل پنجم، به ذکر برخی ادعیه و حرز متعلق به آن حضرت پرداخته شده[۹] و در آخرین فصل، مطالبی همچون فضیلت تسبیحات حضرت زهرا(س)، بیان گردیده است[۱۰].

    پانویس

    1. ر.ک: سخن ما، ص14
    2. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص19
    3. ر.ک: متن کتاب، ص23
    4. ر.ک: همان، ص71
    5. ر.ک: همان، ص296
    6. ر.ک: همان، ص110
    7. ر.ک: همان، ص152
    8. ر.ک: همان، ص202-‌221
    9. ر.ک: همان، ص228-‌249
    10. ر.ک: همان، ص252

    منابع مقاله

    سخن ما و متن کتاب.


    وابسته‌ها