شخصیت‌شناسی حضرت زهرا علیهاالسلام بر پایه کتاب و سنت

    از ویکی‌نور
    شخصیت شناسی حضرت زهرا علیها السلام بر پایه کتاب و سنت
    شخصیت‌شناسی حضرت زهرا علیهاالسلام بر پایه کتاب و سنت
    پدیدآورانمعارف، مجید (نويسنده) مرکز تحقیقات حج (گردآورنده)
    ناشرنشر مشعر
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1392ش
    چاپ1
    شابک978-964-540-461-9
    موضوعفاطمه زهرا(س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق. - احادیث - فاطمه زهرا(س)، 8؟ قبل از هجرت - 11ق. - جنبه‏‌های قرآنی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ف‎‏8‎‏آ‎‏4* 27/28 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شخصیت‌شناسی حضرت فاطمه زهرا(س) بر پایه کتاب و سنت اثر مجید معارف (معاصر)، کتابی است در اشاره به گوشه‌هایی از شخصیت حضرت زهرا(س) و فضایل آن حضرت با استفاده از آیات و روایات شیعه و اهل سنت.

    گستردگى فضایل حضرت فاطمه(س) در منابع علمى، به‌ویژه در روایات اهل سنت، چشمگیر است. نمونه‌هایى از این روایات را در جوامع حدیثى، تفسیرهاى روایى و کتاب‌هاى تاریخ و سیره مى‌توان دید که بیانگر ابعاد گوناگون شخصیت بانوى برگزیده‌ دو عالم است. بنابر این روایات، حضرت فاطمه(س) کانون اهل‌بیت پیامبر(ص) است؛ ایشان، از هرگونه خطا معصوم، تداوم‌بخش نسل پیامبر(ص)، سرور زنان دو عالم، محبوب‌ترین شخص نزد آن حضرت، آگاه به حقایق دینى و در دفاع از رسالت و ولایت استوار بوده است. ازاین‌رو ایشان پیشواى مؤمنان و الگویى بسیار شایسته براى انسان‌ها، به‌ویژه بانوان است[۱].

    اثر حاضر، کوششی است مختصر برای معرفی گوشه‌ای از شخصیت ایشان که با تکیه به آیات قرآن و روایات شیعیان و اهل سنت، به رشته تحریر درآمده و با اینکه مختصر است، مطالب مفیدی را در خود جای داده است[۲].

    گفتنى است که این اثر، برگرفته از دو مقاله علمى است: مقاله نخست «سیماى حضرت زهرا(س) در روایات اهل تسنن» و مقاله دیگر، «شاخصه‌هاى ایمان در الگوى فکرى- رفتارى حضرت فاطمه(س)» که با بازبینى کلى در مباحث، به‌ویژه با تقویت اسناد و افزودن مطالبى دیگر و نیز، اصلاح ساختار کتاب، به‌گونه‌اى تازه عرضه گردیده است[۳].

    فضایل حضرت زهرا(س) در منابع گوناگون علمى وارد شده است که بررسى آنها ما را با جایگاه آن بزرگوار در آیات و روایات آشنا مى‌کند. نویسنده، این منابع را این‌گونه دسته‌بندى کرده است: «تفاسیر اثرى» (که در آن، مفسر آیاتى را که درباره اهل‌بیت(ع) یا حضرت فاطمه(س) نازل شده و روایات شأن نزول این آیات را آورده است)، «جوامع بزرگ حدیثى»، «کتب سیره و رجال»، «کتب مستقل روایى» و کتبى که به‌طور ویژه، زندگانى حضرت زهرا(س) را شرح مى‌دهد. اما در این کتاب، بدون پرداختن به جزئیات زندگانى حضرت زهرا(س) یا بیان گسترده فضایل آن بزرگوار، فقط مهم‌ترین فضایل بانوى دو جهان را با استفاده از آیات و روایات شرح داده شده است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص9- 10
    2. ر.ک: دیباچه، ص7- 8
    3. ر.ک: مقدمه، ص10
    4. ر.ک: متن کتاب، ص11- 12

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها