خانواده و اخلاق جنسی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'تربیت جنسی (ابهام زدایی)' به 'تربیت جنسی (ابهام‌زدایی)')
     
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|تربیت جنسی (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|تربیت جنسی (ابهام‌زدایی)}}
    '''خانواده و اخلاق جنسی'''، پیاده‌شده هشت سخنرانی از متفکر [[مطهری، مرتضی|شهید مرتضی مطهری]] درباره نگاه اسلام به زن است که در ایام فاطمیه سال 1354ش، در مسجد ارک تهران بیان شده است.
    '''خانواده و اخلاق جنسی'''، پیاده‌شده هشت سخنرانی از متفکر [[مطهری، مرتضی|شهید مرتضی مطهری]] درباره نگاه اسلام به زن است که در ایام فاطمیه سال 1354ش، در مسجد ارک تهران بیان شده است.



    نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۰۰

    خانواده و اخلاق جنسی
    خانواده و اخلاق جنسی
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده)
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1398ش - 1441ق
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خانواده و اخلاق جنسی، پیاده‌شده هشت سخنرانی از متفکر شهید مرتضی مطهری درباره نگاه اسلام به زن است که در ایام فاطمیه سال 1354ش، در مسجد ارک تهران بیان شده است.

    شهید مطهری به سبب نیاز جامعه و وجود تبلیغات گمراه‌کننده و سوء تفاهمات درباره حقوق زن، آثار متنوعی درباره مسئله زن و مسائل مرتبط با آن دارند. این کتاب یکی از آنهاست که بعد از شهادت ایشان منتشر شده است.

    مباحث این کتاب، تنظیم‌شده هشت سخرانی استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری تحت عنوان «مبانی حقوق زن از نظر اسلام» در ایام فاطمیه دوم سال 1396ق، مطابق با 25 خرداد تا 2 تیر 1354ش، در مسجد ارک تهران است.

    نوار صوتی جلسات دوم تا ششم این مباحث - که در این کتاب شامل فصول 3، 4، 5، 8، 9 و 10 می‌شود - در دست نیست و تنظیم آن روی متنی که جناب آقای مهندس عباس هادی‌زاده (داماد بزرگ شهید مطهری) هم‌زمان با سخنرانی استاد تقریر کرده و در اختیار ایشان قرار داده‌اند، انجام شده است. قرار بر ادامه این سخنرانی‌ها بوده، ولی ساواک و رژیم پهلوی مانع از آن شد و از همان زمان استاد شهید ممنوع‌المنبر شدند. تنظیم و ویرایش علمی این کتاب، توسط دکتر علی مطهری انجام شده است.

    سیر مباحث این کتاب، به این صورت است که بعد از مقدمات، وارد بحث ضرورت تشکیل خانواده و فطری بودن اجتماع خانوادگی شده و سپس فطری بودن اخلاق جنسی مانند عفاف و غیرت را از فروع فطری بودن خانواده دانسته است. لذا عنوان کتاب، ذیل عنوان کلی «مبانی حقوق زن از نظر اسلام» - که موضوع این سخنرانی‌ها بوده است – به‌عنوان جلد اول این مجموعه (خانواده و اخلاق جنسی) انتخاب شده است[۱].

    در بخشی از مطالب کتاب می‌خوانیم: مسئله عده از جمله مسائلی است که مورد انتقاد و اعتراض عده‌ای واقع شده است؛ مثلا حدود ده سال پیش که به علت خاصی بازار این مسئله داغ بود و در مجلات زنانه و کتب مستقل مطرح می‌شد و حتی پیشنهاد ارسال لایحه به مجلس شورای ملی می‌شد، می‌گفتند: این تبعیض است که زن باید عده نگه دارد، ولی مرد نباید عده نگه دارد...[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7-8
    2. ر.ک: متن کتاب، ص120-121

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها