امامت و رهبری

    از ویکی‌نور
    امامت و رهبری
    امامت و رهبری
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده)
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    امامت و رهبری، مجموعه‌ای است دربرگیرنده شش سخنرانی شهید آیت‌الله مرتضی مطهری درباره «امامت» در انجمن اسلامی پزشکان در زمستان 1349ش.

    در این کتاب، بحث امامت به‌گونه‌ای مطرح شده که برای یک مسلمان اهل سنت نیز مفید و مؤثر است و این از روحیه انصاف علمی شهید مطهری است. ضمنا در مقدمه کتاب خلافت و ولایت که در سال 1349 توسط «حسینیه ارشاد» منتشر شده، نوشته‌ای به قلم استاد شهید در پاسخ به انتقاداتی که ممکن است نسبت به طرح مسئله امامت و خلافت در اذهان پدید آید، به چاپ رسیده است؛ آن نوشته، در ابتدای این کتاب به‌عنوان مقدمه آمده است.

    چون این سخنرانی‌ها معمولا به فاصله دو هفته از یکدیگر ایراد شده‌اند، مقداری از بحث‌ها برای یادآوری تکرار شده است. نظر به اینکه این تکرارها با بیان دیگر صورت گرفته، به‌طوری‌که به فهم مطالب کمک می‌کند، از حذف آنها خودداری شده است. ضمنا در پایان اکثر سخنرانی‌ها برنامه پرسش و پاسخ بوده است که ناشر، سؤالات حضار و پاسخ‌های استاد را عینا آورده است.

    بحث امامت در انجمن اسلامی پزشکان بعد از شش جلسه مذکور نیز ادامه داشته است، ولی نه در اصل امامت، بلکه درباره شبهاتی که در زندگانی برخی ائمه(ع) در اذهان وجود موجود است؛ مانند: صلح امام حسن(ع)، مسئله ولایتعهدی امام رضا(ع)، علت قیام نکردن امام صادق(ع) درحالی‌که زمینه ظاهرا مساعد بوده و... این بحث‌ها به‌همراه بحث‌های دیگری از استاد شهید که از همین سنخ هستند، کتاب «سیری در سیره ائمه اطهار(ع) را تشکیل داده‌اند.

    نظر به اینکه چاپ‌های گذشته این کتاب، سال‌ها پیش حروف‌چینی شده بوده و برخی اصول مربوط به زیبایی کتاب در آن رعایت نشده بوده، لازم دیده شده که در این چاپ بار دیگر حروف‌چینی شود؛ لذا این چاپ با مزایایی نسبت به گذشته منتشر شده است. همچنین در ابتدای چاپ‌های گذشته، گزیده‌ای از یادداشت‌های استاد در باب امامت و رهبری به‌عنوان حسن آغاز آورده شده بوده که با توجه به اینکه سلسله یادداشت‌های ایشان در حال انتشار است و آن گزیده نیز در جای خود منتشر خواهد شد، آن یادداشت‌ها که در چاپ‌های پیشین حدود 17 صفحه از این کتاب را تشکیل می‌داده، از ابتدای این کتاب حذف شده است[۱].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7-9

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها