شرح مبسوط منظومه

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    شرح مبسوط منظومه
    شرح مبسوط منظومه
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده) سبزواری، هادی بن مهدی (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرمنظومة في الحکمة. شرح
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1397ش - 1440ق
    چاپ1
    موضوعسبزواری، ها‌دی بن‌ مهدی، ۱۲۱۲-۱۲۸۹ق‌. منظومه‌ -- نقد و تفسیر - فلسفه اسلامی - فلسفه تطبیقی
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شرح مبسوط منظومه، تنظیم‌شده درس‌های استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری، در شرح منظومه حکیم متأله حاج ملا هادی سبزواری در دو جلد است.

    این مباحث در منزل شهید مطهری در سال‌های 1354 تا 1357ش، مطرح شده که تعدادی از اساتید فلسفه غرب دانشگاه تهران و تعدادی از دانشجویان مستعد رشته فلسفه در آن شرکت داشته‌اند. در بین درس‌ها سؤالاتی مفید و راهگشا از طرف حضار مطرح شده و استاد پاسخ گفته‌اند که این پرسش و پاسخ‌ها در پاورقی کتاب قرار گرفته است.

    از جمله خصوصیات این درس‌ها موارد ذیل است:

    1. تطبیق فلسفه اسلامی و فلسفه غرب در برخی مسائل، که لاجرم در این مباحث، برخی نقاط تلاقی و افتراق این دو فلسفه روشن شده است.
    2. بعضی تقریرات و بیان‌های نوین و برخی نظریات ابداعی و ابتکاری استاد شهید مطهری که برای اولین بار در فلسفه اسلامی مطرح شده است.
    3. سبک بیان استاد در مسائل فلسفی که آسان‌کننده مسائل معضل و پیچیده است و البته این کار جز از اساتید مسلّم یک فن که موضوع بحث مانند موم در دستشان است، برنمی‌آید و به بیان دیگر، سهل و ممتنع است؛ از یک سو تقریر و بیان مطلب، روشن و روان و رساست و از سوی دیگر هرکسی از عهده آن برنمی‌آید.

    جلد اول این کتاب اولین بار توسط انتشارات صدرا در سال 1374 به‌عنوان جلد نهم طرح «مجموعه آثار شهید مطهری» منتشر و به‌کرّات تجدید چاپ شده است و البته پس از چند نوبت چاپ اولیه، برای اتقان بیشتر کار، متن کتاب یک بار با نوار صوتی این درس‌ها تطبیق داده شده و نواقص احتمالی آن رفع گردیده است[۱].

    جلد دوم اثر نیز به‌عنوان جلد دهم مجموعه آثار شهید مطهری به چاپ رسیده است. در این جلد، مباحث «تعلق جعل به وجود، مواد ثلاث از جمله مباحث مربوط به امکان، مسئله شناخت، حدوث و قدم، سبق و لحوق، ماهیت و لواحق آن» مورد بحث و تحقیق قرار گرفته است و نکات و نظرات بدیع و تقریرات جدیدی از مسائل نیز در خلال درس‌ها و مباحثات توسط استاد شهید مرتضی مطهری بیان شده است[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: پیشگفتار کتاب، ج1، ص13-14
    2. ر.ک: همان، ج2، ص15

    منابع مقاله

    پیشگفتار.


    وابسته‌ها