خدا در زندگی انسان: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    خط ۴۵: خط ۴۵:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:کلام و عقاید]]
    [[رده:مباحث خاص کلامی]]
    [[رده:الهیات (توحید)]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 فروردین 1402]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1402 توسط جلال یقموری]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1402 توسط جلال یقموری]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۱۵

    خدا در زندگی انسان
    خدا در زندگی انسان
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده)
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1401ش - 1443ق
    چاپ13
    موضوعتوحید - اسلام و مسائل اجتماعی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    خدا در زندگی انسان، عنوان شش جلسه سخنرانی استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری در یکی از مساجد تهران در سال 1354ش است که در قالب کتاب پیاده‌سازی و چاپ شده است. تنظیم و تدوین و ویرایش علمی این کتاب توسط علی مطهری، فرزند آن شهید بزرگوار انجام شده است.

    مطالب این سخنرانی‌ها، متقن، غنی و دارای بیانی رساست. مطالعه این کتاب برای همه اقشار جامعه از نظر فکری و معنوی مفید و اثرگذار است. این مباحث بعد از سلسله مباحث دیگری با عنوان خدا در اندیشه انسان ایراد شده است و در واقع مکمل آن است؛ زیرا خدا در اندیشه انسان، توحید نظری را توضیح داده است و خدا در زندگی انسان توحید عملی را تشریح می‌کند. مباحث خدا در اندیشه انسان نیز در کتاب مستقلی هم‌زمان با این کتاب منتشر شده است. این سخنرانی‌ها در ایام فاطمیه ایراد شده است؛ لذا استاد شهید در پایان هر سخنرانی، ذکر مصیبت کرده‌اند که نوع و کیفیت این ذکر مصیبت‌ها می‌تواند برای امروز ما درس‌آموز باشد. قرائن نشان می‌دهد که مستمعین این سخنرانی‌ها بیشتر از قشر دانشجو و تحصیل‌کرده بوده‌اند، لذا سطح علمی این کتاب از مستمعین آن مشخص می‌گردد[۱].

    مراتب توحید، اصالت فکر انسان، انقلاب فکری به‌عنوان ریشه سایر انقلاب‌ها، رابطه فکر و سایر شئون زندگی از نظر اسلام، ایمان به خدا به‌مثابه اساس اندیشه و اراده انسان و راه معتدل خداشناسی، از عناوین کلی مباحث این کتاب هستند.

    چاپ حاضر، سیزدهمین چاپ از این اثر است و در طی مسیر این تجدید چاپ‌ها، کتاب به‌لحاظ محتوایی غنی‌تر و به‌لحاظ چاپ و امور صوری نیز بهتر شده است؛ مثلا چنان‌که در مقدمه چاپ سوم کتاب آمده بوده، خوشبختانه نوار جلسه چهارم این مباحث که موجود نبوده و چاپ‌های اول و دوم این کتاب فاقد آن بوده‌اند، در میان نوارهای قدیمی پیدا شده و جلسه چهارم به آن اضافه شده و در چاپ سوم کتاب، بحث کامل شده است. علاوه بر این تکمیل، در این چاپ، فهرست‌های مختلف آخر کتاب نیز به آن افزده شده است.

    در این چاپ (چاپ سیزدهم)، برخی کاستی‌های جزیی چاپ‌های گذشته از قبیل علامت‌گذاری‌های دستوری رفع شده است؛ لذا این چاپ از نفاست بیشتری برخوردار است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7-8

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها