گریز از ایمان و گریز از عمل: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۹: خط ۳۹:
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه کتاب.
    مقدمه کتاب.
    {{استاد شهید مطهری}}


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==

    نسخهٔ ‏۱۹ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۱۱

    گریز از ایمان و گریز از عمل
    گریز از ایمان و گریز از عمل
    پدیدآورانمطهری، مرتضی (نويسنده)
    ناشرصدرا
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1401ش - 1444ق
    چاپ6
    موضوعایمان (اسلام) - کلام - اسلام - عقاید
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP۲۲۵/م۶گ۴ ۱۳۹۴
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گریز از ایمان و گریز از عمل، عنوان ده جلسه سخنرانی استاد شهید مرتضی مطهری است که در سال 1353ش در مسجد جلیلی و مسجد ابوالفضل تهران (هرکدام پنج جلسه) ایراد شده است و البته فقط هفت جلسه از ده جلسه مذکور در دست است که تنظیم‌شده این جلسات، کتاب موجود را تشکیل می‌دهد.

    نوار صوتی چهار جلسه از این هفت جلسه، موجود نیست و تنظیم آن بر روی متنی که در همان زمان از نوار پیاده شده و در اختیار استاد شهید قرار گرفته، انجام شده است. لذا در این چهار جلسه، یعنی جلسات اول، دوم، سوم و ششم، اگر نارسایی در مطلب احساس می‌شده، امکان مراجعه به نوار برای تنظیم‌کننده کتاب، وجود نداشته است؛ همچنان‌که نوار صوتی سه جلسه دیگر نیز از کیفیت خوبی برخوردار نبوده است. ازاین‌جهت تنظیم و تدوین مطالب این کتاب، خالی از دشواری نبوده است.

    استاد شهید در این مباحث به مسئله ایمان و عمل از نگاه جدیدی پرداخته‌اند و گریزگاه‌ها از ایمان را که بیشتر در دنیای اروپا مطرح بوده و گریزگاه‌ها از عمل را که بیشتر در جهان اسلام مطرح بوده است، ذکر و تشریح کرده‌اند که حاوی مطالب نغز و بدیع فراوان است و گرچه تاریخ این مباحث به سال 1353 بازمی‌گردد، ولی گویی برای امروز ما بیان شده است و سبک بیان و محتوای آن به‌گونه‌ای است که به تعبیر امام خمینی(ره) برای عارف و عامی سودمند و فرح‌زاست.

    تنظیم و ویرایش علمی این کتاب توسط دکتر علی مطهری انجام شده است[۱].

    عناوین بخش‌های اصلی موجود در کتاب ازاین‌قرار است: ضرورت ایمان، ایمان در کنار دوستان بشر، سیانتیسم و فلسفه‌های انسانی دو گریزگاه از ایمان، آینده جهان به‌سوی دین و مذهب، روشنفکری گریزگاه چهارم از ایمان، نگاهی به بحران‌های جامعه بشری در عصر حاضر و گریز از عمل در جهان اسلام.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه کتاب، ص7-8

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها