مدارا و قاطعیت رسول اکرم(ص) در قرآن کریم

    از ویکی‌نور
    مدارا و قاطعیت رسول اکرم(ص) در قرآن کریم
    مدارا و قاطعیت رسول اکرم(ص) در قرآن کریم
    پدیدآورانافتخاری، صفر (نويسنده)
    ناشرکتاب مبين
    مکان نشرایران - رشت
    سال نشر1389ش
    چاپ1
    شابک978-964-7556-71-2
    موضوعمحمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - اخلاق - تساهل - جنبه‏‌های قرآنی - قاطعیت (روانشناسی) - جنبه‌های قرآنی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف7م5 24/46 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مدارا و قاطعیت رسول اکرم(ص) در قرآن کریم اثر سید صفر افتخاری، تحقیقی است پیرامون موضوع مدارا و قاطعیت پیامبر(ص) در قرآن کریم.

    قرآن قافله دار هدایت و رستگاری آدمیان است، لذا با باریک‌بینی و ژرف‌اندیشی در لابه‌لای مباحث آن، بارقه‌های جدیدی در زندگی بشر ایجاد می‌شود و ازاین‌رو، پژوهش‌های قرآنی از ابعاد گوناگون حائز اهمیت است و بشر به‌تناسب فهم خود از این مائده آسمانی، حظی می‌برد و به فهمی می‌رسد[۱].

    گرچه تاکنون پژوهشگران و اندیشمندان و نکته‌دانان فراوانی در معارف قرآن پژوهش و دقت کرده‌اند و به‌تناسب تلاش خود، صیدی از این دریاگرفته‌اند، اما نویسنده اثر حاضر معتقد است باوجود همه این کوشش‌ها، هنوز زمینه‌های ناشناخته فراوانی در معارف قرآنی وجود دارد که لازم است با دقت نظر به آن‌ها پرداخت و نقاب از چهره آن‌ها برداشت. وی در اثر حاضر، در پی بررسی موضوع مدارا و قاطعیت پیامبر(ص) در قرآن کریم هست[۲].

    این موضوع، از مباحث ارزشمند قرآن کریم است که درآیات متعدد از آن سخن رفته است. تبیین دقیق و همه‌جانبه این موضوع، سری از اسرار این کتاب مقدس را خواهد گشود و ازآنجاکه پیامبر(ص) اسوه حسنه و نمونه عملی برای جامعه بشری است، اهمیت و ارزش پرداختن به این موضوع، واضح و آشکار خواهد بود[۳].

    نویسنده در ابتدای کتاب، به معناشناسی مدارا و قاطعیت و مفردات هریک از آن‌ها، از قبیل، رفق، علو، صبر، سلم، مداهنه، کظم و صفح و غیظ، جدال و جهاد پرداخته[۴] و سپس، ضمن بررسی موضوع قاطعیت در قرآن، به‌صورت کلی[۵]، مدارا و قاطعیت پیامبر(ص) در قرآن را موردبحث و بررسی قرار داده[۶] و در پایان، چنین نتیجه گرفته است که پیامبر(ص) در مسائل شخصی و آنگاه‌که به خود ایشان مربوط می‌شد، مدارا و گذشت پیشه می‌کرد و هرگز درصدد گرفتن انتقام نبود و از سر دلسوزی همه راه‌های ممکن را می‌رفت تا شاید بتواند کسی را به دین الهی هدایت کند و در خصوص شدت عمل و قاطعیت بر اساس آموزه‌های قرآن عمل می‌کرد و در احکام الهی، سخت‌گیر و با شدت عمل بوده و در این خصوص، تفاوتی میان خانواده خود و دیگران نمی‌گذاشت[۷].

    پانویس

    1. مقدمه، ص9
    2. ر.ک: همان
    3. همان، ص9- 10
    4. متن کتاب، ص13- 22
    5. همان، ص25
    6. همان، ص127
    7. ر.ک: همان، ص237

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها