حياة النبي صلی‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم و سيرته

    از ویکی‌نور
    حياة النبي و سيرته
    حياة النبي صلی‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم و سيرته
    پدیدآورانوشنوي، قوام‌‎الدين محمد (نویسنده) استادی، رضا (زیر نظر)
    ناشرسازمان اوقاف و امور خيريه، انتشارات اسوه
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1424ق.
    چاپدوم
    شابک964-8073-00-5
    موضوعمحمد(ص)، پيامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. -- سرگذشتنامه
    زبانعربي
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏و‎‏5‎‏ح‎‏9 / 22/9 BP

    حياة النبي صلی‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم و سيرته تألیف شیخ محمد قوام وشنوی با اشراف رضا استادی، بررسی تاریخ زندگانی و سیره رسول خدا از تولد تا وفات، موضوع این اثر است. نویسنده در پی در خواست مرجع بزرگ شیعه، آیت‌الله بروجردی، اقدام به تألیف این کتاب کرده و عمده منابع آن نیز، از کتاب‌های تاریخی و تفسیری اهل سنت می‌باشد و شیوه وی نقلی و تحلیلی است.

    مؤلف در این اثر، تلاش کرده است تا به تمامی جزئیات تاریخ پیامبر(ص)، خصوصا به ابعاد گوناگون رسالت آن حضرت بپردازد. از این رو، حوادث و پیشامدهای زندگانی آن حضرت در مکه و مدینه، سفر و حضر، جنگ و صلح، ویژگی‌های روحی و خصائص اخلاقی پیامبر را تشریح کرده است.

    جلد نخست کتاب، درباره نسب، ولادت، پدر و مادر، دایه، کفالت و چگونگی زندگانی پیامبر(ص) در جاهلیت، آغاز بعثت، اولین مؤمنان، مقابله قریش با پیامبر، مهاجرت مؤمنان به حبشه، هجرت پیامبر(ص) به مدینه و معاهده پیامبر(ص) با یهود و تشریع تغییر قبله به کعبه است.

    در جلد دوم، از آغاز جنگ‌های پیامبر با قریش، از جمله جنگ بدر سخن گفته و سپس با بررسی سال‌های هجرت، به سریه‌ها و غزوه‌های پیش آمده در آن سال‌ها، از جمله جنگ‌های احد، خندق، خیبر، حنین و تبوک پرداخته و دیگر حوادث و پیشامدها و چگونگی تشریع احکام و نزول آیات را بررسی کرده است.

    در جلد سوم رخدادهای سال آخر هجرت و آخرین سال عمر پیامبر(ص) و از جمله آمدن هیأت‌های مختلف و قبایل و سران کشورها و پیروان ادیان به مدینه و اظهار اسلام و وفاداری به پیامبر(ص) که شامل ده‌ها هیأت می‌شود، با ذکر نام و مشخصات، بررسی شده است. در پایان، با اشاره به آخرین حج رسول خدا، به جزئیات آن به صورت مشروح پرداخته و مسئله غدیر خم و اعلام ولایت امام علی(ع) را اهداف این سفر تار یخی دانسته است.

    همسران، فرزندان، کنیزان و بردگان، خادم‌ها و تعداد اصحاب، کاتبان وحی، ویژگی‌های اخلاقی، لباس، مرکب، غذا و وسائل و چیزهای مورد علاقه پیامبر، از دیگر محورهای کتاب است که با بیماری رسول خدا و رحلت و تجهیز و تدفین او، و ماجرای سقیفه و به دنبال آن، ماجرای فدک و برخی از کلمات گهربار آن حضرت، به پایان می‌رسد .[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص162-163


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها