زن (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'پرسش های' به 'پرسش‌های')
    جز (جایگزینی متن - 'اهل بیت' به 'اهل‌بیت')
    خط ۳۴: خط ۳۴:




    *[[قضاوت زن از دیدگاه فقه شیعه]] اثر [[موسوی، سید محمدیعقوب|سید محمدیعقوب موسوی سنگلاخی]]، کتابی است که با توجه به روایات اهل بیت(ع) بحث قضاوت زنان را پیش برده است.
    *[[قضاوت زن از دیدگاه فقه شیعه]] اثر [[موسوی، سید محمدیعقوب|سید محمدیعقوب موسوی سنگلاخی]]، کتابی است که با توجه به روایات اهل‌بیت(ع) بحث قضاوت زنان را پیش برده است.





    نسخهٔ ‏۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۰۱

    زن، معادل، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:

    • زن در قرآن اثر علی دوانی از محققین معاصر ایران است که به زبان فارسی نوشته شده است و چهره گروهى از زنان خوب و بد را در کتاب آسمانى قرآن مجید نمایان مى‌‏‌سازد و پندى آموزنده براى شناختن زن از دیدگاه اسلام و قرآن و خودسازى زنان مسلمان بر اساس خواست خدا و پیغمبر(ص) مى‌‏باشد.


    • زن در خانواده نوشته سید جعفر حق‌شناس(متولد 1341ش)، مشتمل بر پرسش‌ها و پاسخ‌هایی است که به جایگاه و مسئولیت زن در خانواده می‌پردازد؛ به زبانی ساده نوشته شده و مخاطب آن عموم مردم به‌ویژه جوانان هستند.


    • روابط زن و مرد در اسلام متن تنظیم‌شده 15 جلسه سخنرانی شهید آیت‌الله مرتضی مطهری در ماه مبارک رمضان 1385ق (زمستان 1344ش) در مسجد هدایت تهران است. موضوع این سخنرانی‌ها تفسیر سوره نور بوده است که به‌تناسب آیات این سوره، مسائل مربوط به روابط زن و مرد از نظر اسلام، خصوصا در مقایسه با طرح دنیای غرب در این موضوع مورد بررسی قرار گرفته و نقاط قوت طرح اسلام و نقاط ضعف عملکرد ما مسلمانان در گذشته و حال تشریح شده است. عنوان کتاب از عبارتی که خود استاد به‌کار برده است، اخذ شده است.




    • سیمای زن در جامعه علی مهروز، به‌منظور پاسخ‌گویی به رفتارهای سنتی و یک‌سونگری برخی افراد جامعه و از طرفی تفکر تحقیرآمیزگروهی به‌ظاهر متمدن و پیرو جوامع غرب و غرب‌زده‌ها نسبت به طیف زنان و به‌منظور تجلیل از منزلت اجتماعی زن، با استفاده از آیات و روایات، سیمای زن و منزلت او را در جامعه بررسی کرده است.



    • نظام حقوق زن در اسلام مجموعه 33 مقاله نوشته فقیه و اسلام‌شناس معاصر، مرتضی مطهری (1298-1358ش.)، منتشر شده در مجله زن روز سالهاى 1345- 1346ش. تحت عنوان «زن در حقوق اسلامى» است.























    • تربیت الگویی زنان در قرآن اثر هادی حسین‌خانی کتابی است که نویسنده در پی آن است که با مراجعه به آیاتی از قرآن‌کریم که شامل داستان‌هایی درباره زنان است، از جنبه‌های مختلف دینی، اجتماعی، اخلاقی و تربیتی، الگویی کامل از زن را از دیدگاه آیات قرآن به تصویر کشد و راه تربیت زنان را با معرفی این الگوها هموار کند.




    • زن در چشم پیامبر(ص): پژوهشی درباره رفتارشناسی پیامبر(ص) با زنان اثر ناهید طیبی، با هدف تحلیل و بررسی رفتار پیامبر با زنان و بیان دیدگاه واقعی آن حضرت درباره شخصیت و جایگاه زن درجامعه اسلامی و با بهره‌گیری از سیره نبوی و گزارش‌های مستند تاریخی که، شیعه و سنّی بر آن اتفاق‌نظر دارند،‌ به گردآوری رفتارها و طبقه‌بندی آنها و سپس به بررسی و استخراج نکته‌های تربیتی، اخلاقی و سیاسی پرداخته است.









    • زنان دین‌گستر اثر طاهره روحانی، نخستین جلد از مجموعه مقاله‌های برگزیده ششمین جشنواره شیخ طوسی، ویژه طلاب و فضلای غیرایرانی است که با موضوع‌ «شخصیت زن در اسلام» و در دو بخش برگزار شده است.



    • زنان بت‌شکن اثر مرتضی فهیم کرمانی، زندگی‌نامه و شرح مبارزات سیصد تن از زنان مبارز و فعالیت‌های سیاسی آنها داستان‌وار، با استفاده از گزارش‌ها و منابع تاریخی، استخراج و تحلیل شده است.


    • زن، دین، سیاست اثر زهرا آیت‌اللهی، حاوی یکی از موضوع‌های مهم در حیطه مسائل زنان یعنی مشارکت سیاسی است که در قرن اخیر، در محافل گوناگون، درباره آن بحث و مناقشه‌هایی جدی صورت گرفته است.




    • بررسی تمایزهای فقهی زن و مرد اثر محسن جهانگیری، کتابی است که در آن تفاوت‌های فقهی احکام زن و مرد، درستی یا نادرستی دلایل آنان را با بهره‌گیری از اندیشه‌های تابناک فقهای شیعه و آثار قدیم و جدید آنان ارزیابی و بررسی شده است.


    • بررسى پديده قاچاق زنان اثر رضا رمضان نرگسی، در این تحقیق، نویسنده با استفاده از آیات، روایات و متون جامعه‌شناسی و روان‌شناسی کوشیده است، جنبه‌های این عمل شیطانی را بررسی و علل و عوامل گرایش عده‌ای به این شغل کثیف را روشن کند. همچنین، با نمایاندن پی‌آمدهای سقوط در دام این شیادان، برآگاهی‌ انسان بیفزاید.







    • معاشرت زنان و مردان از دیدگاه اسلام اثر حسن صادقی کتابی است با تأکید بر ضرورت معاشرت و بیان شیوه‌های ارتباط، به آسیب‌شناسی آن و راه‌های پیش‌گیری از پیدایش این آسیب‌ها می‌پردازد. همچنین، با استفاده از دو منبع قرآن و سنت، دیدگاه اسلام را در این موضوع تبیین و دیدگاه‌های گوناگونی را که درباره معاشرت زنان و مردان وجود دارد، نقد و بررسی می‌کند.


    • آشنايی با وظايف و حقوق زن اثر ابراهیم امینی جلد پنجم از مجموعه شش جلدی «جوان و باورها»، با هدف تبیین باورها و ارزش‌ها به نسل جوان است که با نثری روان و شیوا نگاشته شده است و استادان و جوانان می‌توانند، از آن به‌عنوان کتابی کمک آموزشی استفاده کنند.



    • دفاع از حقوق زن اثر محمد حکیمی، کتابی است که نویسنده آن با اشاره به نظرهای مکتب‌های گوناگون درباره زن ‌که مانند دیگر ره‌آوردهای فکری بشر دچار افراط و تفریط شده است، تحلیل جنبه‌های حیاتی زن را به‌عنوان تحلیل حیات انسان به شمار می‌آورد و شناخت زن و مقام و منزلت او را در حقیقت، شناخت انسان و کرامت او می‌داند و نظریه مردنمایی زنان (همانندسازی رفتاری با مردان) را سلب شخصیت واقعی زنان و مانع اوج‌گرایی انسانی آنان بیان می‌کند.


    • دفاع از حقوق زنان، ما و نظام بین‌الملل مجموعه‌ای است، شامل سخنرانی‌ها و مقاله‌هایی که در نشست تخصصی «دفاع از حقوق زنان، ما و دیدگاه بین‌الملل» و در آستانه تشکیل کنفرانس جهانی زنان در نیویورک، در چهارم خرداد سال1379 از سوی «دفتر مطالعات و تحقیقات زنان» برگزاری و بیان شده است.


    • آسیب‌شناسی شخصیت و محبوبیت زن ثر محمدرضا کوهی، کتابی است که نویسنده در فصل‌های مختلف، با شیوه‌ای جدید و با نگاهی عمیق، کوشیده است با تشریح جنبه‌های فطری و وجودی زن و مطابقت آموزه‌های اسلام با آنها، برتری این دین را به‌ویژه در بُعد عفاف و حجاب اسلامی آشکار سازد.






    • نقش زنان در نهضت امام خمینی(ره) اثر ساسان طهماسبی کهیانی،پژوهش چهاربخشی است. در بخش اول با عنوان «سابقه‌ مبارزات زنان، قبل از نهضت امام خمینی»، نقش سیاسی و اجتماعی زنان پیش از دوران پهلوی مطرح شده است. همچنین، عوامل سیاسی و فرهنگی مؤثر در حضور زنان در نهضت برشمرده شده است و مهم‌ترین احزاب سیاسی اثرگذار در جامعه‌پذیری سیاسی زنان، معرفی شده‌اند.










    • خوشرفتاری با زنان (نفی خشونت علیه زنان) نوشته زهرا آیت‌اللهی، با موضوع مجموعه آیات و روایاتی درباره خوش‌رفتاری با زنان، مقابله با عوامل فرهنگی زمینه‌ساز خشونت علیه زنان و مصداق‌های این خشونت،‌ حمایت از زنان آسیب‌پذیر و آسیب‌دیده جامعه مانند دختران بی‌سرپرست، زنان بی‌سرپرست خانواده، زنان سالمند و زنان ستم‌دیده در اجتماع و خانواده نوشته شده است.



    • مجموعه مقالات: همایش سراسری زنان، مسائل فرهنگی ـ اجتماعی و جهانی‌سازی نوشته جمعی از نویسندگان، متضمن مقالات همایش سراسری زنان و مسائل فرهنگی ـ اجتماعی و جهانی‌سازی است که در سال 1383 در تهران و با تلاش دفتر امور خواهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و حضور شخصیت‌های برجسته علمی داخلی و خارجی از کشورهای برزیل، بحرین، کانادا، مقدونیه، بوسنی و هرزگوین، لبنان، نیجریه، شیلی،‌ عراق، کشمیر، سریلانکا و افغانستان برگزار شد.
    • مجموعه مقالات هم‌‌اندیشى بررسى مسائل و مشکلات زنان، اولویت‌‌ها و رویکردها اثر گروهی از نویسندگان، مجموعه‌ای است که از نظر محتوا سه محور را دربر‌مى‌‌گیرد: مقاله‌هایی که ضرورت تدوین الگوى جامع و راهبردى در حوزه مسائل زنان را موضوع خود قرار داده‌‌اند؛ مقاله‌هایی که به نقد و بررسى الگوها و برنامه‌‌هاى موجود پرداخته‌‌اند و مقاله‌هایی که به‌صورت مصداقى و کاربردى به مسائل و مشکلات زنان پرداخته و موضوعى خاص را بررسى کرده‌اند.