دنیای زن

    از ویکی‌نور
    دنیای زن
    دنیای زن
    پدیدآورانفضل‌‌‎الله، محمدحسین (نويسنده) دفتر پژوهش و نشر سهروردی. واحد ترجمه (سایر)
    ناشردفتر پژوهش و نشر سهروردی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389ش
    چاپ2
    شابک964-6980-18-X
    موضوعزنان در اسلام - زنان - وضع حقوقی و قوانین (فقه) - زنان - مسایل اجتماعی و اخلاقی - جنبه‏‌های مذهبی - اسلام
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ف6د9 230/172 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دنیای زن، اثر سید محمدحسین فضل‌الله و ترجمه دفتر پژوهش و نشر سهروردی، کتابی است در قالب سؤال و جواب، چهره زن را از نگاه اسلام ترسیم نموده است.

    حقوق زن از آغاز قرن بیستم تاکنون، همواره از مهم‌ترین مسائل و جدى‌ترین بحث‌هاى فیلسوفان و اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان در دنیاى معاصر بوده است. زن به‌عنوان نیمى از پیکره بشر، از حقوق ویژه برخوردار و در بعد انسانى، برابر با نیمه دیگر خود؛ یعنى مرد است. علامه فضل‌الله، در کتاب دنیاى زن که در قالب پرسش و پاسخ بیان شده و همین امر بر جذابیت آن افزوده، کوشیده است این واقعیت را نشان دهد و چهره حقیقی زن مسلمان را شجاعانه و براساس باورهاى اصیل اسلامى ترسیم کند و حقوق مسلّم وى را که در گذشته و حال، در برخى جوامع و گاه با استناد به برخی برداشت‌هاى نادرست از دین، از او گرفته شده، باز شناسد.

    وی همچنین کوشیده است، با گوشزد کردن قید و بندهایى که دنیاى معاصر اولاً به بهانه احقاق حقوق از دست رفته زن و به نام آزادى بر گردن او نهاده و دوماً با پر رنگ جلوه دادن شخصیت زنانه وى و در نهایت، مبدل ساختنش به یک کالاى مصرفى جنسى، او را به تباهى کشانده است، شخصیت انسانى و اسلامى وى را احیا سازد.

    کتاب حاضر از شش بخش و فصل‌های متعدد تشکیل شده است. در بخش اول زن در اسلام؛ بینش‌ها و اشکالات؛ واقعیت زن در گذشته و حال؛ کار کردن زن و نقش او بررسی شده است. در بخش دوم نیز مباحثی چون زن و مرد در ترازوى حقوق؛ حقوق در چارچوبى ویژه؛ و حقوق در چارچوبى کلى تبیین شده است.

    در بخش سوم، مطالبی درباره حجاب، هویتى ویژه؛ حجاب، واقعیت و اشکالات؛ و حجاب، مد و مسائل مربوط به آن سخن به میان آمده است. دربخش چهارم، رابطه دو جنس و مقدمات ازدواج؛ عشق و دوستى میان دو جنس مخالف؛ انتخاب شریک زندگى؛ نامزدى، معنا و شکل آن بیان شده و دربخش پنجم درباره مباحثی چون ازدواج؛ ضرورت و لوازم آن؛ ماهیت و اهداف ازدواج؛ عقد ازدواج؛ ضرورت و شرایط آن؛ مهریه؛ هدیه و رضایت دو جانبه؛ مراسم ازدواج یا جشن عروسى بحث شده است.

    نویسنده در بخش ششم، این موضوع‌ها را بررسی کرده است: ازدواج موقت؛ اهمیت و مشکلات ازدواج موقت؛ حلیت یا حرمت؟؛ احیای ازدواج موقت؛ اهداف و اهمیت آن؛ مشروعیت ازدواج موقت و خطرهاى احتمالى آن. گفتنی است کتاب حاضر، ترجمه کتاب «دنیا المرأه» است[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص81-82

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها