اصول و شیوه‌های حکومت اسلامی در نهج‌البلاغة (مقالات کنگره چهارم و پنجم): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (+رده)
    جز (افزودن ناوبری)
    خط ۵۱: خط ۵۱:
    متن و مقدمه کتاب
    متن و مقدمه کتاب
    {{نهج‌البلاغه}}
    {{نهج‌البلاغه}}
     
    {{فقه سیاسی}}





    نسخهٔ ‏۲۲ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۵۷

    اصول و شیوه‌های حکومت اسلامی در نهج‌البلاغة (مقالات کنگره چهارم و پنجم)
    اصول و شیوه‌های حکومت اسلامی در نهج‌البلاغة (مقالات کنگره چهارم و پنجم)
    پدیدآورانگروهی از نویسندگان (نویسنده)
    عنوان‌های دیگرمباحث و مقالات کنگره بین المللی نهج‌البلاغة
    ناشربنیاد نهج‌البلاغه
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1368 ش
    چاپ1
    موضوعاسلام و سیاست

    علی بن ابی‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - سیاست و حکومت

    علی بن ابی‌طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. نهج‌البلاغة - کنگره‌ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏BP‎‏ ‎‏38‎‏/‎‏05‎‏ ‎‏/‎‏ک‎‏9‎‏ ‎‏1368
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf


    اصول و شیوه‌های حکومت اسلامی در نهج‌البلاغة (مقالات کنگره چهارم و پنجم) كارى از جمع محققین كه شامل مجموعه مقالات كنگره چهارم و پنجم نهج‌البلاغة مى‌باشد كه در سال 1368ش گردآورى شده است.

    ساختار

    چينش مقالات در کتاب حاضر به ترتيب ورود به دفتر بنیاد نهج‌البلاغه، تنظيم شده است و این در حالى است كه در مقدمه کتاب نوشته شده است كه ترتيب مقالات به ترتيب ايراد سخنرانى‌ها و نيز روزهاى دو كنگره مى‌باشد.

    اين مقالات شامل 14 عنوان و یک مقدمه در ابتداى کتاب و یک قطعنامه از كنگره پنجم نهج‌البلاغة كه در پایان این مجموعه گردآورى شده است، مى‌باشند.

    گزارش محتوا

    در کتاب، يادنامه دو كنگره از نهج‌البلاغة كه شامل كنگره پنجم و ششم مى‌باشد، گرد آمده است. این يادنامه بعد از يادنامه ششم تهيه شده است، با توجه به آماده شدن بعضى از مقالات و لزوم بازنگرى و تتميم و تكميل بعضى ديگر و عدم مصلحت صبر انتظار بيش از اين، قهرا مقالات كمترى برای چاپ تصويب شده است.

    در مقاله اول، كه توسط آقاى جمال‌الدين دين پرور تهيه شده است، به انگيزه برگزارى كنگره‌هاى نهج‌البلاغة اشاره شده است و چنين مى‌گويد كه ما بر این عقيده هستيم كه موقعيت سياسى اجتماعى خاصى كه در زمان اميرالمؤمنين على(ع) وجود داشته، و افكار و خطوطى كه مطرح بوده است، و نيز گروه‌هایى كه در هنگام حكومت و رهبرى آن حضرت فعاليت می‌كردند، و نيز كارشكنى‌هایى كه از سوى جناح‌هاى خاص منتسب به اسلام اعمال مى‌شد، بسيار مشابه وضع ما پس از تشكيل جمهورى اسلامى ایران است. بنابراین لازم است، متن كلمات حضرت برای مردم ایران و نيز ملت‌هاى ديگر تبيين و تفسير گردد، تا با الهام از كلمات امیرالمؤمنین(ع)، جامعه بزرگ اسلامى ايجاد، و نويدى برای پيروزى مستضعفين در سطح جهان گردد.

    موضوع این كنگره دو قسمت است: قسمت اول، نخستين خطبه نهج‌البلاغة است، این خطبه كه از نظر مطالب فلسفى و كلامى در سطح بسيار بالائى قرار دارد، كمتر شرح و تفسير شده است و آنچه در شرح‌ها آمده، كافى و كامل نيست، و به عبارت ديگر تا كنون شرح كاملى كه در خور این كلمات باشد، تهيه نشده است. از اساتيد و دانشمندان در خواست شده، در این كنگره پيرامون خطبه اول نهج‌البلاغة بحث كنند كه در طى پنج روز بخشى از سخنرانى‌ها درباره خطبه اول بوده و قسمت ديگر درباره عهدنامه مالك اشتر است كه عده ديگرى متصدى بررسى آن بوده‌اند، قابل ذكر است كه در این كنگره دانشمندانى از كشورهاى مختلف شركت كرده كه در خلال این پنچ روز مطالب و تحقيقات خود را ارائه داده‌اند.

    وضعيت کتاب

    فهرستى از مطالب و عنوان مقاله‌ها در ابتداى کتاب قرار داده شده است.

    منابع مقاله

    متن و مقدمه کتاب