انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'انقلاب اسلامی (ابهام زدایی)' به 'انقلاب اسلامی (ابهام‌زدایی)')
     
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|انقلاب اسلامی (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|انقلاب اسلامی (ابهام‌زدایی)}}
    '''انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی'''، تألیف [[عمید زنجانی، عباسعلی|عباسعلی عمید زنجانی]] (1316-1390ش)، به بررسی و تبیین انقلاب اسلامی ایران از ساحت‌های مختلفی همچون بررسی ریشه‌های عقیدتی، تاریخی و اجتماعی پرداخته است.
    '''انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی'''، تألیف [[عمید زنجانی، عباسعلی|عباسعلی عمید زنجانی]] (1316-1390ش)، به بررسی و تبیین انقلاب اسلامی ایران از ساحت‌های مختلفی همچون بررسی ریشه‌های عقیدتی، تاریخی و اجتماعی پرداخته است.



    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۵۲

    انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی
    انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی
    پدیدآورانعمید زنجانی، عباسعلی (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. دانشگاه معارف اسلامی. معاونت پژوهشی (تهيه کننده)
    ناشردفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش
    چاپ1
    شابک978-964-531-430-7
    موضوعایران - تاریخ - انقلاب اسلامی، 1357 - علل - ایران - تاریخ - پهلوی، 1304 - 1357
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ع8 الف78 1551 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی، تألیف عباسعلی عمید زنجانی (1316-1390ش)، به بررسی و تبیین انقلاب اسلامی ایران از ساحت‌های مختلفی همچون بررسی ریشه‌های عقیدتی، تاریخی و اجتماعی پرداخته است.

    در سال‌های گذشته کتابی با عنوان «انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن» به قلم نویسنده به چاپ رسید. ازآنجاکه این متن مفصل به‌سختی در قالب دو واحد درسی برای دانشجویان قابل ارائه بود، علاوه بر حذف پاره‌ای از عناوین و محورهای این کتاب و نیز افزودن دو بخش «مسائل» و «نظام سیاسی» از سوی نویسنده، در قالب جدیدی با عنوان «انقلاب اسلامی ایران؛ علل، مسائل و نظام سیاسی» سامان یافته و منتشر شد[۱].‏

    مباحث کتاب در یازده فصل تنظیم شده است. از جمله مباحث کتاب، ویژگی‌های انقلاب اسلامی است؛ ویژگی‌هایی همچون: عقیده و ایمان، معنویت انقلاب اسلامی، قدرت رهبری و نفوذ معنوی آن، قیام یکپارچه مردم، وجود مراکز آگاهی‌بخش و کانون‌های اصلی نهضت همچون مساجد و حوزه‌های علمیه، وحدت و هماهنگی مراکز الهام‌بخش انقلاب اسلامی و ایثار و شهادت[۲].

    امام خمینی در نجف اشرف، ضمن بحث فقهی «مکاسب»، به موضوع ولایت فقیه پرداخت و از اول بهمن 1348 نظریه حکومت اسلامی را مطرح کرد و مورد بحث و بررسی قرار داد. این بحث علمی نه‌تنها حوزه‌های علمیه را با بیانی استدلالی و فقهی به اصل تفکیک‌ناپذیری دین و سیاست متوجه کرد، بلکه محیط‌های دانشگاهی را نیز با نظام سیاسی اسلام به‌عنوان یک تئوری کامل و الهی برای حکومت اسلامی آشنا ساخت و روح خودباختگی را از این محافل که با فرهنگ غرب آشنا بودند، زدود[۳].

    نویسنده، معتقد است هرکدام از عوامل مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی، عامل تداوم آن نیز شمرده می‌شود و اگر آن عوامل دچار انحراف شوند یا به‌گونه‌ای مورد تهدید قرار گیرند، انقلاب اسلامی نیز آسیب خواهد دید[۴].

    در آخرین مبحث کتاب، رخدادها و تجربه‌های سه دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌اجمال مورد بررسی قرار گرفته است. کتاب با این رهنمود امام خمینی(ره) به پایان آمده است: «از قدرت نظامی دشمن هراسی به ‌دل راه ندهید؛ از آن بترسید که معنویت در افق جامعه ناپدید شود»[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: سخن آغازین، ص5
    2. ر.ک: متن کتاب، ص48-37
    3. ر.ک: همان، ص183-182
    4. ر.ک: همان، ص265
    5. ر.ک: همان، ص296

    منابع مقاله

    سخن آغازین و متن کتاب.

    وابسته‌ها