عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (+)
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۲۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۴: خط ۴:
    | عنوان‌های دیگر =  
    | عنوان‌های دیگر =  
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران=
    [[خامنه‌ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران]] (نويسنده)
    [[خامنه‌ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران]](نويسنده)،
     
    [[بانکی پور فرد، امیر حسین]] (گردآورنده)
    [[بانکی پور فرد، امیر حسین]] (گردآورنده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =  /ز9ن7 1692 DSR  
    | کد کنگره =  /ز9ن7 1692 DSR  
    | موضوع =خامنه‌‎ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - نظریه درباره حجاب اسلامی - خامنه‎ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - پیامها و سخنرانیها - حجاب اسلامی  - عفت - جنبه‌های مذهبی - اسلام
    | موضوع =خامنه‌‎ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - نظریه درباره حجاب اسلامی - خامنه‎‌‌ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - پیامها و سخنرانیها - حجاب اسلامی  - عفت - جنبه‌های مذهبی - اسلام
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = خبرگزاری فارس
    | ناشر = انتشارات انقلاب اسلامى (وابسته به مؤسسه‌ پژوهشى فرهنگى انقلاب اسلامى)
    | مکان نشر = ایران - تهران
    | مکان نشر = ایران - تهران
    | سال نشر = 1398ش
    | سال نشر = 1398ش
    خط ۲۵: خط ۲۶:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی'''، اولین جلد از مجموعه‌‌ای 5 جلدى با عنوان [[نقش و رسالت زن]]، گزيده‌اى از بيانات [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] درباره‌ موضوع عفاف و حجاب در سبك زندگى ايرانی - اسلامى در 5 فصل است.
    {{کاربردهای دیگر|عفاف (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|حجاب (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر| سبک زندگی (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر| زندگی (ابهام زدایی)}}
    '''عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی'''، گزیده‌اى از بیانات [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] درباره‌ موضوع عفاف و حجاب در سبک زندگى ایرانی - اسلامى در 5 فصل و اولین جلد از مجموعه‌‌ای 5 جلدى با عنوان نقش و رسالت زن است.
    [[پرونده: حدیث ولایت.png|بندانگشتی|265px| ‏[[نرم‌افزار حدیث ولایت]]]]
    محقق کتاب، برای استخراج، جمع‌آورى و دسته‌بندى این مطالب، تمامى سخنرانی‌ها و پیام‌هاى [[خامنه‌ای، سید علی|مقام معظم رهبری]] درباره‌ مسائل زنان را از آغاز پیروزى انقلاب اسلامى تا سال 1392ش بررسی کرده و حتّى سخنان رسانه‌اى‌نشده را نیز آورده است؛ مانند توصیه‌هایى که هنگام خواندن خطبه‌ى عقد به جوانان بیان کرده‌اند و در مخزن اسناد دفتر ایشان موجود است<ref>[https://noorlib.ir/book/view/86185?pageNumber=17&viewType=pdfر.ک: مقدمه محقق، ص17]</ref>.


    == فصل‌ها ==
    کتاب در 5 فصل با موضوعات «عفّت و حیا»، «روابط زن و مرد»، «حجاب و پوشش»، «کشف حجاب و بى‌بندوبارى» و «روش برخورد با بى‌بندوبارى»، تنظیم شده است.
    این کتاب از 5 فصل به ترتیب ذیل تشکیل شده است:
    #عفّت و حيا
    #روابط زن و مرد
    #حجاب و پوشش
    #كشف حجاب و بى‌بندوبارى
    #روش برخورد با بى‌بندوبارى
    == نمونه‌ها ==
    *عظمت زن آن است كه بتواند حُجب و حيا و عفاف زنانه را كه خدا در جبلّت زن وديعه نهاده است، حفظ كند؛ اين را بياميزد با عزّت مؤمنانه؛ اين را بياميزد با احساس تكليف و وظيفه؛ آن لطافت را در جاى خود به‌كار ببرد، آن تيزى و بُرّندگى ايمان را هم در جاى خود به‌كار ببرد. اين تركيب ظريف فقط مال زنهاست؛ اين آميزه‌ى ظريف لطافت و بُرّندگى، مخصوص زنهاست؛ اين امتيازى است كه خداى متعال به زن داده است. ...<ref>[https://noorlib.ir/book/view/86185?pageNumber=22&viewType=pdf متن کتاب، ص22.]</ref>
    *


    نمونه‌هایی از متن:
    ==پانویس ==
    # عظمت زن آن است که بتواند حُجب و حیا و عفاف زنانه را که خدا در جبلّت زن ودیعه نهاده است، حفظ کند؛ این را بیامیزد با عزّت مؤمنانه؛ این را بیامیزد با احساس تکلیف و وظیفه؛ آن لطافت را در جاى خود به‌کار ببرد، آن تیزى و بُرّندگى ایمان را هم در جاى خود به‌کار ببرد. این ترکیب ظریف فقط مال زن‌هاست؛ این آمیزه‌ى ظریف لطافت و بُرّندگى، مخصوص زن‌هاست؛ این امتیازى است که خداى متعال به زن داده است...<ref>[https://noorlib.ir/book/view/86185?pageNumber=22&viewType=pdfر.ک: متن کتاب، ص22]</ref>.
    # شما می‌بینید که در همین کشور ما، یک روز بى‌حجابى را اجبارى کردند، امّا احدى در دنیا اعتراض نکرد که چرا بى‌حجابى را اجبارى می‌کنید! در کشور همسایه‌ى ما ترکیه، بى‌حجابى را اجبارى کردند و تا همین اواخر هم حتّى بعضى از دولت‌هاى ترکیه، همین اجبار و الزام را ادامه می‌دادند - که نمونه‌هایى در همین سال‌هاى اخیر دیده شده - امّا هیچ‌کس در دنیا اعتراض نکرد و اعتراض نمی‌کند! بالاتر از این، در کشورهاى اروپایى که خودشان را پیشرفته می‌دانند و در ادّعا و تبلیغات، مسائل حقوق بشر و آراى انسان‌ها برایشان حائز اهمّیت است - یعنى فرانسه و انگلیس - اجازه ندادند که چند نفر زن یا دختر مسلمان، با حجاب اسلامى رفت و آمد کنند و به مدارس بروند! اینجا اجبار و الزام را جایز می‌شمارند و در آن ایراد و عیبى نمی‌بینند؛ امّا جمهورى اسلامى به‌خاطر اینکه حجاب را در جامعه الزامى می‌داند، همه‌ى این محافل، آن را مورد اعتراض قرار می‌دهند! اگر الزام زنان به شکلى از لباس و زىّ ایراد دارد، ایراد آن بیشتر از الزام به حجاب است؛ زیرا این به سلامت نزدیک‌تر است. حدّاقل این است که این دو با یک نظر دیده بشود، امّا غرب این‌طورى عمل نمی‌کند...<ref>[https://noorlib.ir/book/view/86185?pageNumber=91&viewType=pdfر.ک: همان، ص91-92]</ref>.
    # یک جریان فساد هم فسادهاى اخلاقى و رواج منکرات است. با این هم باید مقابله و مبارزه کرد. ما خوب می‌دانیم، این جزو تعالیم اسلام است که با زبان و تبیین باید مردم را با فضایل اخلاقى آشنا کرد و از منکرات دور نگه داشت. این به جاى خود نو و درست، امّا با شیوع منکرات و با تظاهرِ به آن باید مقابله کرد. اسلام، مرتکبِ منکر را نصیحت و هدایت می‌کند، امّا حدّ هم براى او می‌گذارد. با صِرف زبان و توصیه نمی‌شود کارى کرد. قدرت نظام باید جلوِ سیرِ فحشا و فساد را بگیرد<ref>[https://noorlib.ir/book/view/86185?pageNumber=135&viewType=pdfر.ک: همان، ص135]</ref>.
     
    ==پانویس==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه ناشر و متن کتاب.
    مقدمه محقق و متن کتاب.


    {{آیت‌الله خامنه‌ای}}
    {{آیت‌الله خامنه‌ای}}
    {{مطالعات زن و خانواده}}
    {{مطالعات زن و خانواده}}
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}


    [[نظام حقوق زن در اسلام]]
    [[نظام حقوق زن در اسلام]]
    [[مسئله حجاب]]
    [[جایگاه و مسائل زنان در فرهنگ اسلام و تجدد]]


    [[عفت و پاکدامنی در اسلام]]
    [[عفت و پاکدامنی در اسلام]]
    خط ۵۷: خط ۶۳:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات آبان 01 خردمند]]
    [[رده:مقالات آبان 01 خردمند]]
    [[رده:اسلام و مسائل اجتماعی، اسلام و مسائل اقتصاد]]
    [[رده:تاریخ]]
    [[رده:تاریخ آسیا]]
    [[رده:تاریخ ایران]]
    [[رده:آثار آیت‌الله خامنه‌ای]]
    [[رده:آثار آیت‌الله خامنه‌ای]]
    [[رده:فقه شیعه]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده آبان 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آذر 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۴

    عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی
    عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی
    پدیدآورانخامنه‌ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران(نويسنده)، بانکی پور فرد، امیر حسین (گردآورنده)
    ناشرانتشارات انقلاب اسلامى (وابسته به مؤسسه‌ پژوهشى فرهنگى انقلاب اسلامى)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1398ش
    چاپ10
    شابک978-964-2951-78-9
    موضوعخامنه‌‎ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - نظریه درباره حجاب اسلامی - خامنه‎‌‌ای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، 1318 - - پیامها و سخنرانیها - حجاب اسلامی - عفت - جنبه‌های مذهبی - اسلام
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ز9ن7 1692 DSR
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی - اسلامی، گزیده‌اى از بیانات مقام معظم رهبری درباره‌ موضوع عفاف و حجاب در سبک زندگى ایرانی - اسلامى در 5 فصل و اولین جلد از مجموعه‌‌ای 5 جلدى با عنوان نقش و رسالت زن است.

    محقق کتاب، برای استخراج، جمع‌آورى و دسته‌بندى این مطالب، تمامى سخنرانی‌ها و پیام‌هاى مقام معظم رهبری درباره‌ مسائل زنان را از آغاز پیروزى انقلاب اسلامى تا سال 1392ش بررسی کرده و حتّى سخنان رسانه‌اى‌نشده را نیز آورده است؛ مانند توصیه‌هایى که هنگام خواندن خطبه‌ى عقد به جوانان بیان کرده‌اند و در مخزن اسناد دفتر ایشان موجود است[۱].

    کتاب در 5 فصل با موضوعات «عفّت و حیا»، «روابط زن و مرد»، «حجاب و پوشش»، «کشف حجاب و بى‌بندوبارى» و «روش برخورد با بى‌بندوبارى»، تنظیم شده است.

    نمونه‌هایی از متن:

    1. عظمت زن آن است که بتواند حُجب و حیا و عفاف زنانه را که خدا در جبلّت زن ودیعه نهاده است، حفظ کند؛ این را بیامیزد با عزّت مؤمنانه؛ این را بیامیزد با احساس تکلیف و وظیفه؛ آن لطافت را در جاى خود به‌کار ببرد، آن تیزى و بُرّندگى ایمان را هم در جاى خود به‌کار ببرد. این ترکیب ظریف فقط مال زن‌هاست؛ این آمیزه‌ى ظریف لطافت و بُرّندگى، مخصوص زن‌هاست؛ این امتیازى است که خداى متعال به زن داده است...[۲].
    2. شما می‌بینید که در همین کشور ما، یک روز بى‌حجابى را اجبارى کردند، امّا احدى در دنیا اعتراض نکرد که چرا بى‌حجابى را اجبارى می‌کنید! در کشور همسایه‌ى ما ترکیه، بى‌حجابى را اجبارى کردند و تا همین اواخر هم حتّى بعضى از دولت‌هاى ترکیه، همین اجبار و الزام را ادامه می‌دادند - که نمونه‌هایى در همین سال‌هاى اخیر دیده شده - امّا هیچ‌کس در دنیا اعتراض نکرد و اعتراض نمی‌کند! بالاتر از این، در کشورهاى اروپایى که خودشان را پیشرفته می‌دانند و در ادّعا و تبلیغات، مسائل حقوق بشر و آراى انسان‌ها برایشان حائز اهمّیت است - یعنى فرانسه و انگلیس - اجازه ندادند که چند نفر زن یا دختر مسلمان، با حجاب اسلامى رفت و آمد کنند و به مدارس بروند! اینجا اجبار و الزام را جایز می‌شمارند و در آن ایراد و عیبى نمی‌بینند؛ امّا جمهورى اسلامى به‌خاطر اینکه حجاب را در جامعه الزامى می‌داند، همه‌ى این محافل، آن را مورد اعتراض قرار می‌دهند! اگر الزام زنان به شکلى از لباس و زىّ ایراد دارد، ایراد آن بیشتر از الزام به حجاب است؛ زیرا این به سلامت نزدیک‌تر است. حدّاقل این است که این دو با یک نظر دیده بشود، امّا غرب این‌طورى عمل نمی‌کند...[۳].
    3. یک جریان فساد هم فسادهاى اخلاقى و رواج منکرات است. با این هم باید مقابله و مبارزه کرد. ما خوب می‌دانیم، این جزو تعالیم اسلام است که با زبان و تبیین باید مردم را با فضایل اخلاقى آشنا کرد و از منکرات دور نگه داشت. این به جاى خود نو و درست، امّا با شیوع منکرات و با تظاهرِ به آن باید مقابله کرد. اسلام، مرتکبِ منکر را نصیحت و هدایت می‌کند، امّا حدّ هم براى او می‌گذارد. با صِرف زبان و توصیه نمی‌شود کارى کرد. قدرت نظام باید جلوِ سیرِ فحشا و فساد را بگیرد[۴].

    پانویس

    منابع مقاله

    مقدمه محقق و متن کتاب.


    وابسته‌ها