روش (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (+)
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ روش (ابهام زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به روش (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    '''روش '''، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
    '''روش'''، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
     
    *[[روش‌هاى تربیت اسلامى]]، تألیف [[محسن شکوهى یکتا]] با همکارى [[سید محمدباقر حجتی]] و دیگران، روش‌های الگویى، محبت، تکریم شخصیت، موعظه و نصیحت، تشویق و تنبیه را شرح ‌می‌دهد. در پایان کتاب چکید‌ه‌ای از کتاب [[آداب تعلیم و تعلم در اسلام]] ضمیمه شده است.


    *[[تحلیل زبان قرآن و روش‌شناسی فهم آن]]، نوشته [[سعیدی روشن، محمدباقر|محمدباقرسعيدى روشن]]، درصدد پاسخگویی به پرسشهایى از اين قبيل است: زبان قرآن از چه هويتى برخوردار است و خداوند در مخاطبۀ تشريعى و ابلاغ پيام هدايت انسان از چه سبک و شيوه‌اى استفاده كرده است؟ آيا در قرآن از زبان تخصصى، علمى، فلسفى و...استفاده شده و يا به زبان متعارف و معمول بشر با او مخاطبه شده است؟ و...
    *[[تحلیل زبان قرآن و روش‌شناسی فهم آن]]، نوشته [[سعیدی روشن، محمدباقر|محمدباقرسعيدى روشن]]، درصدد پاسخگویی به پرسشهایى از اين قبيل است: زبان قرآن از چه هويتى برخوردار است و خداوند در مخاطبۀ تشريعى و ابلاغ پيام هدايت انسان از چه سبک و شيوه‌اى استفاده كرده است؟ آيا در قرآن از زبان تخصصى، علمى، فلسفى و...استفاده شده و يا به زبان متعارف و معمول بشر با او مخاطبه شده است؟ و...
    *[[روش‌شناسی مطالعات دینی (تحریری نو)]]، نوشته روش‌شناس و پژوهشگر اخلاق حرفه‌ای؛ [[فرامرز قراملکی، احد|احد فرامرز قراملکی]] (متولد 1340ش) حاصل تجربه 40 کارگاه آموزشی روش تحقیق در گستره‌ی  مطالعات دینی برای استادان حوزه و دانشگاه را تبیین می‌کند.


    *[[روش شیخ طوسی در تفسیر تبیان]]، تأليف پژوهشگر معاصر؛ [[ایرانی قمی، اکبر|اكبر ايرانى قمى]]  به زبان فارسى، شیوه تفسیری [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] را تشریح می‌کند.
    *[[روش شیخ طوسی در تفسیر تبیان]]، تأليف پژوهشگر معاصر؛ [[ایرانی قمی، اکبر|اكبر ايرانى قمى]]  به زبان فارسى، شیوه تفسیری [[طوسی، محمد بن حسن|شيخ طوسى]] را تشریح می‌کند.
    خط ۱۹: خط ۲۳:
    * [[روش‌ها و گرایش‌های تفسیری]]، درسنامه‌ای شامل 16 جلسه برای دانشجویان دانشکده مجازی علوم حدیث دانشگاه قرآن و حدیث است که در آن 4 روش مهمّ تفسیری (قرآن به قرآن، روایی، عقلی و اجتهادی) و 8 گرایش (عرفانی، کلامی، ادبی، اجتماعی، فلسفی، اخلاقی، فقهی و علمی) بررسی و تبیین شده است.
    * [[روش‌ها و گرایش‌های تفسیری]]، درسنامه‌ای شامل 16 جلسه برای دانشجویان دانشکده مجازی علوم حدیث دانشگاه قرآن و حدیث است که در آن 4 روش مهمّ تفسیری (قرآن به قرآن، روایی، عقلی و اجتهادی) و 8 گرایش (عرفانی، کلامی، ادبی، اجتماعی، فلسفی، اخلاقی، فقهی و علمی) بررسی و تبیین شده است.


     
    *[[روش علامه طباطبایی در تفسیر المیزان]]، نوشته [[على اوسى]] با ترجمه فارسی [[میر جلیلی، سید حسین|سيد حسين ميرجليلى]]، به معرفى روش تفسیری قرآن به قرآن [[طباطبایی، سید محمدحسین|علامه طباطبايى]] در [[الميزان في تفسير القرآن|تفسير الميزان]] می‌پردازد. برخی از مباحث این اثر عبارت است از: استفاده از سياق در بيان معناى آيات و ترجيح بين آراء مفسّران، تفسير قرآن به سنت و ميزان استناد علامه به سنت در تفسير قرآن، ديدگاه علامه نسبت به اقوال صحابه و تابعين و مردود شمردن اسرائيليات از جانب ايشان، بررسى جنبۀ عقلى الميزان، همچنين جنبۀ فلسفى و تحول اجتماعى در الميزان، موضع‌گيرى علامه دربارۀ امور غيبى و مبهمات قرآن و سرانجام مسأله تفسير باطنى. 
     
    *[[روش برداشت از نهج‌البلاغه]]، بررسی دیدگاه‌های [[صفایی حائری، علی|علی صفایی حائری]] (عین - صاد) که به زبان فارسی توسط مؤسسه تحقیقاتی لیلة القدر تدوین، تنظیم و نگارش شده است.
    *[[شکسته‌بندی به روش استاد کرمانشاهی]]، تأليف استاد [[محلوجی کرمانشاهی، روح‌الله|روح الله ملحوجى کرمانشاهى]] پيرامون يكى از اجزاء و رشته‌هاى تخصصى علم پزشکى يعنى شكسته‌بندى است. نویسنده در اين اثر تجربيات ده‌ها ساله خود و خانواده‌اش در اين زمينه را به رشته تحرير درآورده است.
    *[[فراتر از روش «آزمون - ‌خطا»]]، به قلم علی ابوالحسنی، کتابی است در شرح حال و آثار [[یزدی، محمدکاظم بن عبدالعظیم|صاحب کتاب شریف العروة الوثقی]] (متوفی 1433ق) که به زبان فارسی به رشته تحریر درآمده است.
    *[[معلم موفق (روش تدریس)]]، اثر [[حسین دهنوی]]، دربردارندۀ مجموع‌های از مسائل کلى تعلیم و تربیت است که با آیات، روایات و خاطراتى از معلمان و دانشمندان جهان درآمیخته شده است.
    *[[روش فهم حدیث]]، تلاشى است در راه حفظ و انتقال میراث گرانبهاى برجاى مانده از معصومان(ع) و پیشوایان بزرگ دین که به بررسى و توضیح روش فهم احادیث ائمه(ع) اختصاص یافته است.
    *[[روش تربیتى قرآن]]، اثر [[علی غفوری]]، کتابی است برآمد درس‌های قرآن نگارنده که نویسنده در آن براى آشنایى با بخشى از اصول مطالب قرآن، چهل آیه را از جاى‌جاى قرآن برگزیده و ترجمه کرده است.
    *[[سنن النبي(ص): آداب، سنن و روش رفتاری پیامبر گرامی اسلام]]، ترجمه كتاب سنن النبى [[طباطبایی، سید محمدحسین|علامه طباطبائى]] است كه توسط جناب آقاى [[استادولی، حسین|حسين استاد ولى]] در عصر حاضر ترجمه گشته است و به آن ملحقاتى اضافه گرديده است.
    *[[آموزش زبان گفتاری سوریه و لبنان با روش تطبیقی فصیح و عامیانه]]، اثر حبیب تقوایی و فاطمه مهدیان، کتاب درسی دانشگاهی رشته حج و زیارت دانشگاه علمی کاربردی است که برای آموزش گویش سوری و لبنانی، اثری ارزشمند بوده و به دلیل آموزش ساده همراه با ترجمه فارسی واژگان و متن و تطبیق با زبان فصیح عربی، براهی همگان، قابل استفاده است.
    *[[بررسى روش ادارى و آموزشى ربع رشیدى]]، اثر محمدمهدی بروشکی، یکی از مدارس بزرگ قرن هشتم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    *[[آسیب‌شناسی و روش‌شناسی تفسیر معصومان علیهم‌السلام]]، اثرى است به زبان فارسی که توسط آقاى [[رستمی، علی‌اکبر|على‌اکبر رستمى]] به نگارش درآمده است.
    و در آن جایگاه و نقش روایات تفسیرى معصومان(ع) در تفسیر و آسیب‌شناسى و روش‌شناسى آن به بحث نهاده شده است.
    *[[نگرشی بر روش فقهی و اصولی شیخ انصاری(ره) در دو کتاب رسائل و مکاسب]]، اثر [[شفیعی، سید علی|آیت‌الله سید علی شفیعی]]، کتابی است در بررسی سبک نگارش [[انصاری، مرتضی بن محمدامین|شیخ مرتضی انصاری]] (1214-‌1281ق) در دو کتاب «[[فرائد الأصول]]» و «[[المكاسب (طبع قدیم)|مکاسب]]» و بیان امتیازات و ویژگی‌های این دو اثر ارزشمند.
    *[[روش‌شناسی معارف دینی]]، نوشته [[عارفی شیرداغی، محمداسحاق|محمداسحاق عارفی شیرداغی]] (متولد 1343ش)، درباره علوم اسلامی و دین‌پژوهی است.
    *[[سیره و روش پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در تعامل با دشمنان]]، اثر [[صداقت، محمدعارف|محمد عارف صداقت]]، تحقیقی است در بررسی سيره و روش پيامبر(ص) در تعامل و برخورد با دشمن.
    *[[راه و روش ما راه و روش پيامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌و‌سلم) ما است]]، ترجمه فارسى كتاب «[[سيرتنا و سنتنا سيرة نبينا و سنته صلی‌الله‌عليه‌و‌آله‌و‌سلم|سيرتنا و سنتنا سيرة نبيّنا و سنّته(ص)]]» [[علامه امينى]] مى‌باشد كه به قلم [[موسوی، محمدباقر|سيد محمدباقر موسوى همدانى]] ترجمه و توسط شيخ محمدرضا مهدوى تصحيح و تنقيح شده است. ترجمه حاضر شيوا و روان است.
    *[[اصول فلسفه و روش رئالیسم]]، اثر گران‌سنگ علامه [[طباطبایی، سید محمدحسین|سيد‌ ‎محمدحسين طباطبايى]] به زبان فارسی است كه همراه با پاورقى‌هاى روشنگرانه و نقادانه استاد [[مطهری، مرتضی|شهيد مرتضى مطهرى]] چاپ شده است.
    *[[اصول فلسفه و روش رئالیسم (صدرا)]]، از آثار نوشتاری [[طباطبایی، سید محمدحسین|علامه سید‌ ‎محمدحسین طباطبایى]]، به زبان فارسی است که با شرح و توضیحات [[مطهری، مرتضی|استاد شهید مرتضى مطهرى]] از سوی انتشارات صدرا منتشر شده است.
    *[[مبانی و روشهای تفسير قرآن]]، عنوان کتابی است یک جلدی از [[عمید زنجانی، عباسعلی|عباسعلی عمید زنجانی]]، پیرامون اصول و روش‌های تفسیر قرآن.
    *[[تعلیم و تربیت اسلامی (مبانی و روش‌ها)]]، اثر محسن شکوهى یکتا (معاصر)، کتابی است که با تکیه بر قرآن و حدیث، پاره‌اى از مفاهیم تربیت اسلامى را بازشکافته است.
    *[[روشهای تفسیر قرآن]]، تألیف دكتر [[مؤدب، سید رضا|سيد رضا مؤدب]] می‌باشد. این كتاب پيرامون يكى از موضوعات علوم قرآنى، يعنى روشهاى تفسيرقرآن نوشته شده است.
    *[[مبانی و روشهای تفسیر قرآن کریم]]، عنوان کتابی است یک جلدی از [[ایازی، سید محمدعلی|سید محمدعلی ایازی]].از موضوعات مهم در حوزه تفسیرپژوهى، تحلیل و بررسى مبانى و روش‌هاى تفسیرى است.
    *[[روش تندرستی در اسلام]]، نوشته [[مستغفری، جعفر بن محمد|ابوالعباس، جعفر بن محمد بن معتز بن محمد بن مستغفر نسفى سمرقندى نخشبى حنفى]]، معروف به ابوالعباس مستغفرى، متوفاى 432ق، است. موضوع كتاب، هم‌چنان‌كه از نامش پيداست، طب است و قواعد طب را از طريق سنت نبوى بيان مى‌كند.
    *[[روش تفسیر از دیدگاه قرآن کریم]]، اثر [[نکونام، محمدرضا|محمدرضا نکونام]]، رساله مختصری پیرامون روش صحیح تفسیر قرآن کریم به زبان فارسی است.
    *[[روش ارشاد نسل جوان]]، اثر [[ارفع، سید کاظم|سید کاظم ارفع]]، کتابی است که به جهت یاری رساندن دست اندرکاران تعلیم و تربیت نگاشته شده است.
    *[[روش تحقیق در اسناد و مدارک نهج‌البلاغه: همراه با اسناد و مدارک نهج‌البلاغه]]، كتابى است به زبان فارسى نوشته حجت‌الاسلام [[دشتی، محمد|محمد دشتى]] كه به بررسى روش تحقيق در اسناد نهج‌البلاغه مى‌پردازد.






    {{ابهام‌زدایی}}
    {{ابهام‌زدایی}}


    [[رده:صفحه‌های ابهام‌زدایی کتاب‌ها]]
    [[رده:صفحه‌های ابهام‌زدایی کتاب‌ها]]
    [[رده:اردیبهشت (1402)]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۱۵

    روش، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:

    • تحلیل زبان قرآن و روش‌شناسی فهم آن، نوشته محمدباقرسعيدى روشن، درصدد پاسخگویی به پرسشهایى از اين قبيل است: زبان قرآن از چه هويتى برخوردار است و خداوند در مخاطبۀ تشريعى و ابلاغ پيام هدايت انسان از چه سبک و شيوه‌اى استفاده كرده است؟ آيا در قرآن از زبان تخصصى، علمى، فلسفى و...استفاده شده و يا به زبان متعارف و معمول بشر با او مخاطبه شده است؟ و...
    • روش‌شناسی علم کلام، نوشته رضا برنج‌کار (متولد1342ش)، به سبک آموزشی و منبعی برای همه درس‌های کلام در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته‌های فلسفه و کلام اسلامی، فلسفه غرب و کلام در ایران است. هدف اصلی کتاب روشن‌کردن روش علم کلام در دو مرحله استنباط و دفاع است.
    • روش تفسیر قرآن، نوشته محمود رجبى مهم‌ترين محورهاى روش تفسير؛ يعنى قواعد تفسير، منابع تفسير، علوم مورد نياز در تفسير و شرايط مفسر را تبیین می‌کند.
    • روش‌شناسی اجتهاد، نوشته مجتبی رحیمی است که زیر نظر محمدتقی اکبرنژاد (متولد 1358ش) انجام یافته و در 2 جلد چاپ شده است. این کتاب خواننده را با منظومه‌های کامل فقهی - اصولی آشنا کرده و بسته جامعی برای هریک از این مکتب‌های شیعی ارائه می‌کند.
    • روش برداشت از قرآن، يكى از نوشته‌هاى ارزنده قرآن‌پژوه معاصر؛ على صفائى حائرى مشهور به «عين صاد» (1330 - 1378ش)، به زبان فارسى است. همان‌طور كه از عنوان كتاب پيداست و نویسنده خودش نيز تصريح كرده است، اثر حاضر، تفسير قرآن نيست، بلكه به روش‌شناسى تفسير و توضيحى براى دست يافتن به روش مناسب فهم و برداشت از قرآن می‌پردازد.
    • روش‌ها و گرایش‌های تفسیری، درسنامه‌ای شامل 16 جلسه برای دانشجویان دانشکده مجازی علوم حدیث دانشگاه قرآن و حدیث است که در آن 4 روش مهمّ تفسیری (قرآن به قرآن، روایی، عقلی و اجتهادی) و 8 گرایش (عرفانی، کلامی، ادبی، اجتماعی، فلسفی، اخلاقی، فقهی و علمی) بررسی و تبیین شده است.

    و در آن جایگاه و نقش روایات تفسیرى معصومان(ع) در تفسیر و آسیب‌شناسى و روش‌شناسى آن به بحث نهاده شده است.