نظام حیات خانواده در اسلام

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    نظام حیات خانواده در اسلام
    نظام حیات خانواده در اسلام
    پدیدآورانقائمی، علی
    ناشرانتشارات انجمن اولیا و مربیان، جمهوری اسلامی ایران
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1375ش
    چاپ6
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    نظام حیات خانواده در اسلام، تألیف علی قائمی، کتابی است که نویسنده آن، نظام خانواده را از دیدگاه اسلام و قرآن بررسی و بر این نکته تأکید می‌‌‌کند که از دیدگاه اسلام، اصلاحات را از خانواده باید آغاز کرد تا به اصلاحات اجتماعی دست یافت.

    اسلام، خانواده را مهم‌‌ترین و اساسی‌‌ترین واحد اجتماعی می‌‌‌داند که اساس آن بر محبت و همدلی استوار است و آن را محبوب‌‌ترین بناها در پیشگاه خداوند معرفی می‌‌‌کند. روابط در خانواده اسلامی بر پایه دوستی و رحمت بنا شده است و اسلام به گرمی کانون خانواده توجهی دقیق دارد.

    نویسنده در بخش اول، به تعریف‌‌ها و بررسی‌‌هایی که درباره خانواده شده است، اشاره‌‌ای کوتاه می‌‌‌کند. در بخش دوم، بحث‌‌هایی در زمینه ازدواج و انتخاب همسر مطرح می‌‌‌کند و از ارزش ازدواج در اسلام سخن می‌‌‌گوید. در بخش سوم، تشکیل خانواده و نظام خانواده را از دیدگاه اسلام بررسی می‌‌‌کند. در بخش چهارم، به حقوق اعضای خانواده و در بخش پنجم به حقوق والدین و اجداد می‌‌‌پردازد. در بخش ششم درباره خانواده و اقتصاد بحث می‌‌‌کند. در بخش‌‌های هفتم و هشتم، از روابط انسانی خانواده و امنیت خانواده سخن می‌‌‌گوید و در بخش‌‌های نهم، دهم و یازدهم، علل فروپاشی خانواده و راه‌‌های نگاهبانی از خانواده را برمی‌شمارد. در بخش‌‌های دوازدهم و سیزدهم نیز از فروپاشی خانواده و طلاق و زیان‌‌های آن سخن می‌‌‌گوید و کتاب را با مباحثی کوتاه درباره ازدواج مجدد و عِدّه زن به پایان می‌‌‌برد[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص247-248

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.


    وابسته‌ها