تربیت اسلامی (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - '[[ ' به '[[')
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ تربیت اسلامی (ابهام زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به تربیت اسلامی (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (۶ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱۷: خط ۱۷:




    * [[معالم بناء نظرية التربية الإسلامية]] اثر [[یالجن، مقداد|مقداد یالجن]]، رساله ای است مختصر پیرامون نظریه تربیت و آموزش و پرورش اسلامی که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
    * [[معالم بناء نظرية التربية الإسلامية]] اثر [[یالجن، مقداد|مقداد یالجن]]، رساله‌ای  است مختصر پیرامون نظریه تربیت و آموزش و پرورش اسلامی که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.




    خط ۳۵: خط ۳۵:




    * [[النظريات التربوية في ضوء الإسلام]] اثر [[یالجن، مقداد|مقداد یالجن]]، رساله ای است مختصر پیرامون نظریات تربیتی مختلف و مقایسه آن‌ها با نظریه تربیتی اسلام که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
    * [[النظريات التربوية في ضوء الإسلام]] اثر [[یالجن، مقداد|مقداد یالجن]]، رساله‌ای  است مختصر پیرامون نظریات تربیتی مختلف و مقایسه آن‌ها با نظریه تربیتی اسلام که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.




    خط ۵۳: خط ۵۳:




    * [[التربیة العربیة الإسلامیة: المؤسسات و الممارسات]] اثر [[موسسه آل البیت]]، کتابی است چهارجلدی که حاوی مقالاتی در مووضع تعلیم و تربیت اسلامی است.
    * [[التربیة العربیة الإسلامیة: المؤسسات و الممارسات]] اثر [[مؤسسه آل البیت]]، کتابی است چهارجلدی که حاوی مقالاتی در مووضع تعلیم و تربیت اسلامی است.




    خط ۸۹: خط ۸۹:




    * [[اسلام و تعلیم و تربیت (حجتی)|اسلام و تعلیم و تربیت]] تألیف سید محمدباقر حجتی، اثری است دو بخشی که در آن کوشش شده با بهره‌گیرى از کتاب و سنت مکتوب، گوشه‌‌‌هایى از تعلیم و تربیت اسلامى بازگو شود. نگارنده از دیدگاههاى دانشمندان مسلمان و برخى غربیان نیز سود جسته است تا در نهایت با توجه به آراى نوین تربیتى، به گذشته تعلیم و تربیت اسلامى نظر شده باشد و از این رهگذر، هم معلوم آید که اسلام قرن‌ها پیش از دیگران، رموز و حقایق تربیتى را گوشزد کرده است، و هم روشن شود که پیشینیان ما، کودکان خود را چگونه تربیت مى‌کردند. این آشنایى مى‌تواند ما را در گشودن گره‌هاى تربیتى امروزین یاورى کند.  
    * [[اسلام و تعلیم و تربیت (حجتی)|اسلام و تعلیم و تربیت]] تألیف سید محمدباقر حجتی، اثری است دو بخشی که در آن کوشش شده با بهره‌گیرى از کتاب و سنت مکتوب، گوشه‌‌‌هایى از تعلیم و تربیت اسلامى بازگو شود. نگارنده از دیدگاه‌هاى دانشمندان مسلمان و برخى غربیان نیز سود جسته است تا در نهایت با توجه به آراى نوین تربیتى، به گذشته تعلیم و تربیت اسلامى نظر شده باشد و از این رهگذر، هم معلوم آید که اسلام قرن‌ها پیش از دیگران، رموز و حقایق تربیتى را گوشزد کرده است، و هم روشن شود که پیشینیان ما، کودکان خود را چگونه تربیت مى‌کردند. این آشنایى مى‌تواند ما را در گشودن گره‌هاى تربیتى امروزین یاورى کند.  




    خط ۱۱۹: خط ۱۱۹:




    * [[اسلام و تربیت عقلانى و اجتماعى]] تألیف محمدحسن آموزگار، حاوی بررسى شمارى از هدف‌های تربیتى اسلام .  او از این رهگذر با تکیه بر قرآن کریم، پاره‌اى از هدف‌های تربیتى اسلام را مى‌کاود و به مناسبت سخن، به گوشه‌‌‌هایى از دیدگاه‌هاى تربیتى امام خمینى-قدس سره -دربارۀ هدف‌های تربیتى اشارت مى‌کند.
    * [[اسلام و تربیت عقلانى و اجتماعى]] تألیف محمدحسن آموزگار، حاوی بررسى شمارى از هدف‌های تربیتى اسلام.  او از این رهگذر با تکیه بر قرآن کریم، پاره‌اى از هدف‌های تربیتى اسلام را مى‌کاود و به مناسبت سخن، به گوشه‌‌‌هایى از دیدگاه‌هاى تربیتى امام خمینى-قدس‌سره -دربارۀ هدف‌های تربیتى اشارت مى‌کند.




    خط ۱۳۷: خط ۱۳۷:




    * [[التربیة الإسلامیة و مدرسة حسن البنا]] اثر [[یوسف قرضاوی]] کتابی است به جهت آشنایی عموم مردم با سیاست های اخوان المسلمین نگاشته شده است.
    * [[التربیة الإسلامیة و مدرسة حسن البنا]] اثر [[یوسف قرضاوی]] کتابی است به جهت آشنایی عموم مردم با سیاست‌های اخوان المسلمین نگاشته شده است.




    خط ۱۵۸: خط ۱۵۸:




    * [[التربیة الاسلامیة: تساؤلات حول جدلیة الاسلام و الحداثة]] اثر محمد جواد رضا،  اثری است در زمینه بررسی اندیشه تربیتی اسلام .
    * [[التربیة الاسلامیة: تساؤلات حول جدلیة الاسلام و الحداثة]] اثر محمد جواد رضا،  اثری است در زمینه بررسی اندیشه تربیتی اسلام.





    نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۵

    تربیت اسلامی ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:


    • تعلیم و تربیت در اسلام مجموعه سخنرانی‌های اخلاقی و تربیتی معلم شهید مرتضی مطهری (1298-1358ش.) در جمع دبیران تعلیمات دینى و انجمن اسلامى پزشکان در تهران سال‌هاى 1351 و 1352ش است.















    • اصول و روش‌هاى تربیت در اسلام تألیف سید احمد احمدی، اثری است که در آن کوشش شده زوایاى مختلف تربیت اسلامى روشن گردد و با کاوش در اهداف، اصول و روش‌هاى آن، رهگشایى براى تحقیقات بعدى در این‌باره فراهم آید.






    • اسلام و تربیت دختران تألیف علی قائمی، برآمد گفتار‌هاى رادیویى نویسنده در 1361 است که اینک در دوازده بخش چهار فصلى بسامان شده است.




    • فی التراث التربوی: دراسات نفسیة تعلیمیة تراثیة اثر نذیر حمدان، برآمد نگرشی است گذرا بر گوشه‌‌‌‌هایی از فرهنگ و میراث تربیتی جهان اسلام که در آن به نکات زیر به کوتاهی اشارت رفته است: مراکز آموزشی-تربیتی، فهرستی کوتاه از آثار تربیتی، شرحی بر زندگی زرنوجی و کتاب تربیتی او، بررسی پار‌های مفاهیم تربیتی و تعلیمی.


    • نقش معلم در تربیت دینی اثر فارسى محمد داوودى است كه در آن به بررسى نقش معلم در تربيت دينى و اعتقادى دانش‌آموزان پرداخته است.




    • التربیة الاسلامیة، دراسة مقارنة تألیف محمد احمد جاد صبح، کوششی است جهت معرفى ویژگی‌هاى کلى تربیت اسلامى و تربیت غربى، و مقایسه این دو نظام تربیتی تا معلوم آید که تربیت اسلامى از هر جهت به از تربیت غربى است و شایستگى دارد تربیتى جهانى باشد.



    • اسلام و تعلیم و تربیت تألیف سید محمدباقر حجتی، اثری است دو بخشی که در آن کوشش شده با بهره‌گیرى از کتاب و سنت مکتوب، گوشه‌‌‌هایى از تعلیم و تربیت اسلامى بازگو شود. نگارنده از دیدگاه‌هاى دانشمندان مسلمان و برخى غربیان نیز سود جسته است تا در نهایت با توجه به آراى نوین تربیتى، به گذشته تعلیم و تربیت اسلامى نظر شده باشد و از این رهگذر، هم معلوم آید که اسلام قرن‌ها پیش از دیگران، رموز و حقایق تربیتى را گوشزد کرده است، و هم روشن شود که پیشینیان ما، کودکان خود را چگونه تربیت مى‌کردند. این آشنایى مى‌تواند ما را در گشودن گره‌هاى تربیتى امروزین یاورى کند.




    • التربية قديمها و حديثها اثر فاخر عاقل، پژوهشی است درباره شیوه‌های آموزشی قدیم و جدید که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.





    • من أسس التربیة الإسلامیة اثر عمر محمد تومی شیبانی، کتابی است چهارده فصلی که برآمد درس‌های نگارنده در دانشکدۀ علوم تربیتى طرابلس می‌باشد و در آن از نکات زیر سخن رفته است: فلسفۀ تربیتیى که اصول آن برگرفته از مبانى اسلام باشد، چند نکته دربارۀ معلم مسلمان، فلسفه تنبیه، نقش تربیتى خانواده در اسلام، تربیت زن در اسلام و نظام آموزشى.



    • سیرى اجمالى در تاریخ تعلیم و تربیت اسلامى اثر سید علی‌اکبر حسینی، کتابی است که در آن کوشش شده خطوط‍‌ کلى تعلیم و تربیت اسلامى ترسیم شود و از تحولات و رویداد‌های آموزشى در قالب نتیجه‌گیرى مشخص گفته آید و در هر فصل به تناسب از هدف‌ها و روش‌ها، سیاست‌های فرهنگى و آموزشى، توسعه و گسترش نهادها، تنوع در برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط‍‌ به تألیف کتب و رسالات یاد شود.


    • اسلام و تربیت عقلانى و اجتماعى تألیف محمدحسن آموزگار، حاوی بررسى شمارى از هدف‌های تربیتى اسلام. او از این رهگذر با تکیه بر قرآن کریم، پاره‌اى از هدف‌های تربیتى اسلام را مى‌کاود و به مناسبت سخن، به گوشه‌‌‌هایى از دیدگاه‌هاى تربیتى امام خمینى-قدس‌سره -دربارۀ هدف‌های تربیتى اشارت مى‌کند.



    • تطور مفهوم النظریة التربویة الإسلامیةاثر ماجد عرسان کیلانی، کتابی است که با نگرشى تاریخى به سیر تحول و تطور مفهوم تربیت در اسلام پرداخته و این نکته را در چند دورۀ تاریخى بررسى کرده است و از تأثیر نحله‌‌های فقهى، کلامى، اخلاقى در این روند گفته است؛ اما، به سهم رخداد‌های سیاسى و اجتماعى در این تطور معنایى بسیار کم پرداخته و در بحثها کمتر به ریشه‌یابى عمیق توجه کرده است؛ البته در مجموع کارى خوب و درخور توجه عرضه کرده است.