آسیب‌شناسی (ابهام زدایی)

    از ویکی‌نور

    آسیب‌شناسی عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:

    • آسیب‌شناسی حدیث از آثار حجت‌الاسلام محمدحسن ربانى (متولد 1343ش) است كه در آن به صورت مستند و تحليلى آسيب‌هاى سندى و متنى روايات را بررسى كرده و نمونه‌هاى متعددى از آسيب‌هاى احاديث را در روايات اخلاقى، اعتقادى و فقهى به زبان فارسی توضيح داده است. محمود نظرى‌پور ویرايش علمى و ادبى کتاب را انجام داده است.




    و در آن جایگاه و نقش روایات تفسیرى معصومان(ع) در تفسیر و آسیب‌شناسى و روش‌شناسى آن به بحث نهاده شده است.


    • آسیب‌شناسی خانواده و راه‌های پیشگیری از آن نوشته غلامرضا ویسی است که در آن به یکی از بحث‌های پردامنه آسیب‌های اجتماعی پرداخته شده است. آسیب‌شناسی اجتماعی، علت‌ها و عامل‌های ایجاد‌کننده آسیب‌ها و آفت‌های اجتماعی را مطالعه می‌کند و کاربرد آن در مطالعه خانواده و خانواده‌شناسی به این معنی است که شناخت عواملی که سلامت و استحکام خانواده را از درون و بیرون تهدید کرده و زمینه‌های اختلاف، درگیری، کینه، خشم و... را فراهم نموده و ازدواج پایدار و موفق را آسیب‌پذیر می‌سازد، بررسی می‌گردد.


    این نوشتار در صدد پاسخگویی به پرسش در خصوص حیات داشتن تمدن اسلامی و آسیب‌های است.






    • کتاب‌شناسی آسیب‌های اجتماعی اثر محمدعلی کرباسی، کتابی است که به روش توصیفی تهیه شده و با شیوه‌‌ای علمی و سازنده، اطلاعات سودمندی درباره پی‌آمدهای ویرانگر طلاق در سطح جامعه، در اختیار پژوهشگران قرار می‌‌‌دهد تا با علت‌یابی این آسیب اجتماعی، از آن جلوگیری کنند. نویسنده، کوتاهی در اعلام آمارهای طلاق را سبب پی‌آمدهای منفی می‌خواند و علت‌‌های این پدیده را بسیار می‌‌داند که باید همه آنها به‌طور دقیق و علمی بررسی شوند.


    • تقویت نظام خانواده و آسیب‌شناسی آن مجموعه سخنرانی‌‌ها و پژوهش‌‌هایی است که گروه روان‌‌شناسی مؤسسه آموزشی ـ پژوهشی امام خمینی(ره) با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، در همایش تقویت نظام خانواده و آسیب‌شناسی آن، برای شناسایی آفات و مشکلات نظام خانواده انجام داده‌‌اند.