دعا (ابهامزدایی)
دعا عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
- دعا از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) برگزیدهای از بیانات مقام معظم رهبری، در سالهای 1364-1389ش، درباره مناجات با خدای متعال بر اساس آیات قرآن و روایات اهلبیت(ع) است.
- آشنایی با دعا و متون ادعیه تألیف محمدتقی ربانی میانجی (معاصر)، بررسی مفهوم دعا، آداب، شرایط و جایگاه آن و نیز حاوی بررسی مختصر ادعیه معصومین در متون شیعی است.
- دعاهای مستجاب ترجمه کتاب «الکلم الطیب و الغیث الصیب» نوشته سید علی خان مدنی شیرازی (متوفای 1120ق) در موضوع دعا است و توسط قباد محمدی شیخی (معاصر) ترجمه و تحقیق شده است.
- دعاهای شفابخش اثر علیمحمد بروجردی (متولد 1359ش)، کتابی است در ذکر و تقسیمبندی ادعیه مختلف در درمان بیماریهای جسمی و روحی. در این اثر متن ادعیه به همراه ترجمه فارسی آنها ارائه شده است.
- نقش دعا در زندگی انسانها نوشته سید حمید فتاحی (معاصر)، به بررسی نقش دعا و جایگاه آن در آیات و روایات و تأثیرات آن در زندگی امروز به عنوان وسیلهای برای آسایش و آرامش روح و روان بشری پرداخته است.
- نیایش عارفان: شرح حکمت و معنویت شیعی در دعای کمیل اثر محمد فنائى اشكورى، به زبان فارسى و مشتمل بر شرح دعاى كميل است.
- شرح دعای عرفه امام حسین علیهالسلام نوشته سید محمدتقی بن محمدباقر نقوی قائنی خراسانی (1308-1398ش) است. شارح این دعا را به 85 قسمت تقسیم و هریک را عنوانگذاری کرده و بعد بهصورت تفکیکی (غیر مزجی) به شرح و تفسیر آن پرداخته است.
- شرح فقراتی از دعای ابوحمزه ثمالی شرح و ترجمه فارسی فقراتی از دعای شریف ابوحمزه ثمانی است که با بیانی شیوا و دلنشین و محتوایی عرفانی و اخلاقی، توسط سید محمدحسین حسینی طهرانی، در مجالس شبهای ماه مبارک رمضان سال 1397ق، در مسجد قائم تهران، ایراد میشده و با قلم سید محمدمحسن حسینی طهرانی، در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
- آفاق نیایش: تفسیر دعای سحر عنوان کتابی است یکجلدی به زبان فارسی با موضوع ادعیه و روایات. این کتاب حاوی شرح دعای سحر یا همان دعای مباهله است. این شرح توسط آیتالله حسین مظاهری بیان و توسط سید محمدرضا حسینی پیادهسازی و به کوشش همو به چاپ رسیده است.
- شرح دعای کمیل (سه جلدی) اثر شیخ حسین انصاریان، شرحی است فارسی، با قلمی شیوا و روان، از دعای کمیل.
- علی علیهالسلام و کمیل: شرح دعای کمیل اثر احمد زمردیان، شرحی است بر دعای حضر که حضرت امیر(ع) بر کمیل بن زیاد نخعی انشا فرمود.
- دعا معراج مؤمنین و راه زندگی اثری است از آیتالله سید محمدتقی مدرسی با موضوع دعا و نیایش.
- شرح دعای صباح حضرت امیر مؤمنان علی بن ابیطالب(ع) اثر قاضی نورالله شوشتری (متوفی 1019ق)، با تصحیح محمد وفادار مرادی، کتابی است فارسی در شرح دعای صباح حضرت علی(ع).
- با دعای ندبه در پگاه جمعه اثر علىاكبر مهدىپور، تحليلى است درباره متن و سند دعاى ندبه و پاسخ به منتقدان آن كه به زبان فارسی و در سال 1380ش، نگارش يافته است.
- سیری در دعای مکارم الأخلاق امام سجاد علیهالسلام اثر فاطمه سید خاموشی(طاهایی) در شرح و توضیح دعای مکارم الاخلاق امام سجاد(ع)، درسگفتارهای نویسنده که با اضافاتی در ویرایش جدید، تجدید چاپ شده است.
- روایح النسمات: در شرح دعای سمات نوشته محمدحسن میرجهانی طباطبایی(1319- 1413ق) از علماء و خطبای معاصر شیعه، در ترجمه و شرح فارسی دعای مشهور سمات است. اثر یاد شده به خط نویسنده است و نگارش آن در سال 1373ق به اتمام رسیده است.
- عشق و رستگاری: شرح دعای ابوحمزه ثمالی شرح فارسی دعای ابوحمزه ثمالی به قلم احمد زمردیان شیرازی(1298-1378ش) است. این شرح به زبان ساده نوشته شده و برای عموم مردم قابل استفاده است.
- ادب مناجات (فرهنگ موضوعی دعای ابوحمزه ثمالی) کتابی است که به همت یوسفعلی یوسفی (معاصر) فراهم آمده است.
- شرح دعای سحر از مجموعه انتشارات مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمینی(ره) است كه در آن، كتاب «شرح دعاء السحر» نوشته امام خمينى(ره) از زبان عربى به فارسى ترجمه شده است.
- صحیفه سجادیه: زبور آلمحمد: دعاهای امام زینالعابدین عنوان ترجمه فارسی صحیفه سجادیه امام سجاد(ع)، توسط شیخ حسین انصاریان است، بهضمیمه ترجمه مناجات خمس عشره.
- آفاق نیایش تفسیر دعای کمیل اثر آیتالله حسین مظاهری، مطالعه و شناخت وجوه عرفانی، معنوی، اخلاقی و ادبی دعای کمیل میباشد که به زبان فارسی و به کوشش سید محمدرضا حسینی، تدوین شده است.
- راه نجات در دعای سمات اثر فضلالله رضای الهی است که به زبان فارسی در شرح و تفسیر دعای سمات و مباحث توحیدی و صفات الهی نوشته شده است.
- في رحاب دعاء الافتتاح اثر آیتالله سید محمدحسین فضلالله، مشتمل بر شرح و توضیح دعای افتتاح و دعای استقبال و وداع ماه مبارک رمضان است.
- شرح دعاء کمیل اثر عبدالعلى سبزوارى (متوفى 1324ق)،، شرح كلمه به كلمه دعاى شريف كميل به زبان عربى است كه با تصحيح و تحقيق محمدباقر بابانيا منتشر شده است.
- بررسی دعای ندبه اثر فارسی علیاصغر رضوانی، از مجموعه كتابهاى «سلسله مباحث مهدویت» بوده كه به بررسى سندى دعاى ندبه و نظر بزرگان پيرامون آن پرداخته است.
- شرح دعای سحر (ترجمه فهری زنجانی) به قلم سيد احمد فهرى، ترجمه فارسى كتاب «شرح دعاء السحر» امام خمينى(ره) است.
- مكيال المكارم في فوائد الدعاء للقائم علیهالسلام اثر عربى سيد محمدتقى موسوى اصفهانى است كه در سال 1330ق، نگارش يافته و مشتمل بر علل، فوايد و نتايج دعا براى حضرت ولىعصر(عج) و نيز وظايف منتظران و شیعیان آن حضرت(ع) در زمان غيبت است.
- نهج الدعاء (با ترجمه فارسی) اثر محمد محمدی ری شهری، با همکاری رسول افقی و احسان سرخهای، کتابی است پیرامون اهمیت دعا و شیوههای صحیح آن.
- شرح الأسماء شرح دعاء الجوشن الكبير شرحى است بر دعاى معروف «جوشن كبير»، به زبان عربى، تأليف مرحوم ملا هادى سبزوارى(ره) با تحقيق و تصحيح نجفقلى حبيبى.
- شرح دعاء السحر به زبان عربى، اولين اثر نوشتارى امام خمینی(ره) و موضوعش شرح و تفسير أخلاقى و عرفانى دعاى سحرهاى ماه مبارک رمضان است.
- سبب إجابة الدعاء و كيفية الزيارة رسالهاى است به زبان عربى، مشتمل بر پاسخ ابن سينا به پرسش ابوسعيد بن ابى الخير، در مورد سبب اجابت دعا و...
- شرح دعاء الصباح اثر حاج ملاهادى سبزوارى، متن و شرح دعاى صباح منسوب به امام على(ع) مىباشد كه به زبان عربى نوشته شده است.
- شرح دعای مبارکه سیفی (یمانی) تألیف علی ایروانی، کتابی است خطی به زبان فارسی به خط حاج مهدی تبریزی و با موضوع ادعیه و ختوم. جناب آقای ایروانی این دعا را از طریق میرداماد اخذ و نقل نموده است.
- نهجالعباده: صحیفه سجادیه و دیگر دعاها و مناجاتهای علی بن الحسین امام زینالعابدین علیهالسلام ترجمه و تدوین محمود صلواتی (متولد 1332ش)، مجموعه دعاها و مناجاتهای امام چهارم شیعیان علی بن حسین(ع) است که در یک مجلد گردآوری و با ترجمه فارسی شیوا و آهنگین و روان منتشر شده است.
- دعاهای قرآنی اثر جواد محدثى (متولد سراب، 1332ش) است كه در آن، معنا و شرايط دعا را بيان كرده و برخى از ادعيه موجود در قرآن را بهصورت روان و امروزى توضيح داده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |