الگو:صفحهٔ اصلی
ابوالحسن على بن موسى علیهماالسلام (۱۴۸–۲۰۳ق)، ملقب به رضا، امام هشتم از ائمۀ اثنیعشر علیهمالسلام و دهمین معصوم از چهارده معصوم علیهمالسلام است که به مدت 20 سال عهدهدار امامت بود. نرمافزار کتابخانه تخصصی امام رضا علیهالسلام، عيون أخبار الرضا عليهالسلام و حکمتنامه رضوی نشانگر قطرهای از دریای دانش، حکمت و هدایت اوست.
مشهورترین لقب ایشان «رضا» بوده است كه بنابر روایتى در عیون اخبار الرضا (13/1)، علت ملقب بودن آن حضرت به «رضا» این بوده است كه «رضی به المخالفون من أعدائه كما رضی به الموافقون من أولیائه و لم یكن ذلك لأحد من آبائه علیهمالسلام فلذلك سمی من بینهم بالرضا...»، یعنى هم دشمنان مخالف و هم دوستان موافق به (ولایت عهد او) رضایت دادند و چنین چیزى براى هیچ یك از پدران او دست نداده بود، از این رو در میان ایشان تنها او به «رضا» نامیده شد.
پس از آن كه محمد امین در بغداد كشته شد و خلافت در خراسان بر مأمون مسلم گردید، مأمون تصمیم گرفت تا خلافت را پس از خود به كسى كه غیر از خاندان بنى عباس باشد بسپارد و پس از تحقیق و بررسى در احوال علویان كسى را شایستهتر و برازندهتر از على بن موسى بن جعفر علیهمالسلام ندید و از این رو كس فرستاد و او را از مدینه به خراسان فرا خواند.
به احتمال قوى دلایل فضل و مأمون در انتصاب حضرت رضا علیهالسلام به ولایتعهدى، سیاسى بوده است، زیرا پس از قتل امین اوضاع عراق و شام سخت آشفته بود و در میان بنى عباس فرد برجستهاى كه مورد قبول و رضایت همگان باشد وجود نداشت و مأمون با همۀ لیاقت و شخصیت سیاسى در عراق ناشناخته بود.
امام رضا (ع) در سفر به خراسان، در نیشابور حدیث سلسلهالذهب را بیان کرد که بر اهمیت توحید و ولایت تأکید دارد. ایشان در دوران ولایتعهدی، به تبلیغ معارف دینی و پاسخگویی به شبهات پرداخت. سرانجام در سال ۲۰۳ قمری، به دستور مأمون مسموم شد و در سناباد توس به شهادت رسید. ادامه ...
مرتضى مطهرى (1298-1358ش)، فقیه، فیلسوف، کلامی، نویسنده، متفکر، استاد، نظریه پرداز، مفسر قرآن
تحصیلات حوزوی را در مشهد آغاز کرد و در ۱۳۱۶ش به قم رفت. از شاگردان برجستهٔ آیتالله بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی بود.
در ۱۳۳۱ش به تهران رفت و در مدرسهٔ مروی و دانشگاه تهران تدریس کرد. از بنیانگذاران حسینیه ارشاد بود و در تفسیر قرآن و روشنگری اسلامی تلاش بسیاری کرد.
از ۱۳۴۱ش همراه امام خمینی در نهضت اسلامی حضور داشت و در قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ دستگیر شد. پس از تبعید امام، با گروههای انحرافی مانند مجاهدین خلق مبارزه کرد.
در ۱۳۵۷ش به دستور امام خمینی، مسئول تشکیل شورای انقلاب اسلامی شد و در استقبال از امام نقش کلیدی داشت.
سرانجام در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ش توسط گروهک فرقان ترور شد، و در مسجد بالا سر حرم حضرت معصومه(س) قم دفن شد.ادامه ...
- اولین گام برای ویکینویس شدن، عضویت میباشد.
- مزایای ثبت نام در ویکینور را در راهنمای عضویت مطالعه کنید.
- برای آشنایی با ویکینور، اهداف و چشماندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن درباره ویکینور را مشاهده کنید.
- اشتباههای نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
- نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس شیوهنامه ویکینور ویرایش کنید.
- راهنمای ویکینور جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
- اصول بنیادین ویکینور را مطالعه کنید.
- نوشتاری جدید ایجاد کنید.