معاد (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'کاشانی، عبدالرزاق' به 'عبدالرزاق کاشی، عبدالرزاق بن جلال‌الدین')
    جز (جایگزینی متن - 'ترجمه و شرح بخش نخست مبدا و معاد صدر المتالهین شیرازی (المبدأ و المعاد)' به 'ترجمه و شرح بخش نخست مبدا و معاد صدر المتالهین شیرازی')
     
    خط ۷۹: خط ۷۹:




    * [[ترجمه و شرح بخش نخست مبدا و معاد صدر المتالهین شیرازی (المبدأ و المعاد)]] ترجمه‌ى آزاد و شرح قسمت «مبدأ» از كتاب «مبدأ و معاد» [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|صدرالمتألهين]] است كه به خامه محقق و مترجم ارجمند، جناب آقاى دكتر [[ذبیحی، محمد|محمد ذبيحى]] به انجام رسيده است.
    * [[ترجمه و شرح بخش نخست مبدا و معاد صدر المتالهین شیرازی]] ترجمه‌ى آزاد و شرح قسمت «مبدأ» از كتاب «مبدأ و معاد» [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|صدرالمتألهين]] است كه به خامه محقق و مترجم ارجمند، جناب آقاى دكتر [[ذبیحی، محمد|محمد ذبيحى]] به انجام رسيده است.





    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۱۹

    معاد ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:


    • معاد (مطهری) اثر قرآن‌شناس و متکلم و فیلسوف معاصر، مرتضی مطهری (فریمان 1298-1358ش. قم)، مجموعه مطالب ارائه‌شده در 10 جلسه از جلسات بحث و انتقاد انجمن اسلامى پزشکان (تهران) در سال 1350ش است. در این اثر، مباحث اصلی قیامت و معاد مانند ماهیت «مرگ» و وجود عالم برزخ و ‏پیوستگى زندگى دنیا و زندگى آخرت‏، با روش کلامی، فلسفی و قرآنی مورد بررسی قرار گرفته و در ضمن آن نظریه مهندس مهدی بازرگان در کتاب ذره بی‌انتها نیز نقد شده است.




    • الأضحوية في المعاد يا "الأضحوية" يا "رساله أضحوى" رساله‌اى است كه ابوعلى سينا آن‌را در روزگار جوانى به استاد خود ابوبكر محمد بن البرقى الخوارزمى كه از آن در مقدمه همين رساله به الشيخ الامين ياد مى‌كند به زبان عربى نوشته است در مورد علت نام‌گذارى این رساله به اضحوية مشهورترين نظريه این است كه بوعلى آن‌را به مناسبت فرا رسيدن عيد اضحى يعنى همان عيد قربان نگارش كرده و به همين نام نيز ناميده است.


    • پرسمان قرآنی معاد از آثار محققین «مركز فرهنگ و معارف قرآن» است كه توسط سيد على هاشمى (متولد 1346ش) تدوين شده است. در اين كتاب به صورت مستند و تحقيقى به برخى از پرسش‌هاى قرآنى در مورد مرگ و معاد پاسخ داده شده است.


    • آغاز و انجام عنوان شمارى از رساله‌ها و کتاب‌هاى كلامى و عرفانى و علمى به زبان فارسی، نوشته تنى چند از دانشوران ایرانى، بيشتر شيعى، مى‌باشد. یکى از این دانشوران كه ذيل این عنوان اثرى پديد آورده، خواجه نصير‌الدين طوسى است. اثر او رساله مختصر و فشرده‌اى در باب مبدأ و معاد است كه در آن اصول عقايد اسلامى را به روش عرفانى - فلسفى، تأویل كرده است و در طرح و بيان عقايد خویش، تا حدّى به فلسفه اسماعيلى و روش باطنى نظر دارد. او، این رساله را به درخواست دوستى عزيز كه جویاى دانستن احوال آخرت بوده، تأليف كرده و خود، آن را «تذكرة» نامیده است.














    • معادشناسی از آثار ارزشمند علامه‌ى طهرانى بشمار مى‌رود. ايشان اين مباحث را در ماه مبارک رمضان سال 1396ق براى شاگردان خود القاء نموده، سپس مذاكرات را به رشته‌ى تحرير آورده و به صورت 75 مجلس تدوين نموده است. ايشان با استفاده از آيات قرآنى و اخبار معصومين(ع) و ادله‌ى عقلى و مطالب ذوقى کیفیت سير و حركت انسان در دنيا و نحوه‌ى تبدل نشأه‌ى غرور به عالم حقائق و ارتحال او به سوى خدا را به نحو وافى وافر مطرح كرده‌اند. مؤلف همچنين درباره‌ى عالم برزخ، نحوه‌ى خلقت فرشتگان، نفخ صور، حشر و نشر مردم در صحراى قيامت، حساب و كتاب، ميزان، صراط، شفاعت، بهشت و دوزخ بحث مستوفايى به عمل و در خلال مباحث به داستان‌هاى جذاب و شيرينى اشاره مى‌كند.



    • عالم قیامت تألیف حسین صدری نیا (متولد 1342ق)، اهمیت و جایگاه قیامت، ویژگی‌های آن و نیز تعاملات انسان در قیامت با استناد به تفاسیر قرآن کریم موردمطالعه قرار گرفته است.