عالم قیامت

    از ویکی‌نور
    عالم قیامت
    عالم قیامت
    پدیدآورانصدری‌نیا، حسین (نويسنده)
    ناشرنشر سايه روشن
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1394ش
    چاپ1
    شابک978-600-5352-14-6
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    عالم قیامت تألیف حسین صدری نیا (متولد 1342ق)، اهمیت و جایگاه قیامت، ویژگی‌های آن و نیز تعاملات انسان در قیامت با استناد به تفاسیر قرآن کریم موردمطالعه قرار گرفته است.

    نویسنده در اهمیت موضوع می‌نویسد: «از نظر قرآن کریم اعتقاد به قیامت به حدی اهمیت دارد که در تعدادی از آیات بلافاصله پس از ایمان به خداوند موردتوجه قرار گرفته و ضمناً تصریح شده است که این ایمان صرفاً با ادعای لسانی ثابت نمی‌شود؛ بلکه باید قلبی باشد؛ چراکه بسیاری از مدعیان لسانی، اساساً ایمان ندارند و در زمره کافران و مشرکان قرار می‌گیرند».[۱]

    مطالب در چهار فصل است. در فصل اول، دنیا و آخرت به‌عنوان دوعالم عام و کلان که همه مخلوقات را دربرگرفته‌اند –و همچنین عوالم خاص انسانی(عوالم قبل از دنیا، دنیا و بعد از دنیا) با استناد به قرآن کریم و تفاسیر ذیل آیات بررسی شده‌اند.[۲]‏ در فصول دیگر کتاب به ترتیب جایگاه و اهمیت قیامت در سیر تکوینی انسان؛ آغاز قیامت با دگرگون‌شدن هستی و تجدید حیات انسان؛ متفاوت‌بودن وضعیت انسان‌ها از بدو حشر در قیامت؛ و روابط، ارتباطات و تعاملات انسان در قیامت مورد بررسی قرار گرفته است.

    ویژگی‌ها

    1. منبع و محور اصلی این کتاب، قرآن کریم بوده و عنداللزوم در موارد بسیار معدودی به احادیث و روایات معتبر نیز استناد شده است.
    2. در زمینه موضوع موردبحث تاحدامکان به اکثر تفاسیر معتبر و در دسترس دانشمندان شیعه و سنی مراجعه و به سبب جامع بودن، بیش از همه به تفسیر وزین «المیزان» استناد شده است.
    3. به‌منظور تجلیل از مترجمین و مفسران شریف قرآن کریم، در پانویس تمامی ترجمه‌ها و تفاسیر، نام منبع یا مؤلف ذکر شده است.
    4. به‌منظور حفظ امانت، بیشتر متن تفاسیر ذیل آیات بدون دخل و تصرف با همان سبک و سیاق و لحن خاص مفسران گرامی قرآن کریم نقل شده‌اند و در پاره‌ای موارد نیز که ویرایش متن و محتوا برای روان و مفهوم‌سازی مطلب اجتناب‌ناپذیر بوده، به‌صورت سنجیده و محدود عباراتی در داخل کروشه [] یا پرانتز () در کنار متن اصلی اضافه شده است تا از متن اصلی قابل‌تفکیک باشد.[۳]

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص16
    2. ر.ک: توضیحات ضروری(قبل از مقدمه)، ص14
    3. ر.ک: همان، ص14-13

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها