اخلاق اسلامی (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
(+) |
|||
خط ۴: | خط ۴: | ||
* [[گفتارهایی در اخلاق اسلامی (توکل، رضا، صبر، طول امل)]] | * [[گفتارهایی در اخلاق اسلامی (توکل، رضا، صبر، طول امل)]]، حاصل 5 جلسه سخنرانی اسلامشناس معاصر، [[مطهری، مرتضی|مرتضی مطهری]] (1298-1358ش.)، در جلسات بحث و انتقاد انجمن اسلامى پزشکان (تهران) درباره 4 مورد از اصطلاحات و مفاهیم اخلاقی اسلامی مورد اعتراض مخالفان (توکل، رضا، صبر و طول امل) است. ناشر تاریخ ایراد این سخنرانیها را در این نسخه مشخص نکرده، ولی در [[مجموعه آثار استاد شهید مطهری]]، سال 1347ش را تعیین کرده است. | ||
نسخهٔ ۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۳۰
اخلاق اسلامی ممکن است عنوان برای نرمافزار و یا کتابهای ذیل باشد:
- نرمافزار كتابخانه اخلاق اسلامی متن 445 عنوان کتاب در 765 جلد از منابع مهم در زمينه اخلاق، به زبان عربی و فارسی
- گفتارهایی در اخلاق اسلامی (توکل، رضا، صبر، طول امل)، حاصل 5 جلسه سخنرانی اسلامشناس معاصر، مرتضی مطهری (1298-1358ش.)، در جلسات بحث و انتقاد انجمن اسلامى پزشکان (تهران) درباره 4 مورد از اصطلاحات و مفاهیم اخلاقی اسلامی مورد اعتراض مخالفان (توکل، رضا، صبر و طول امل) است. ناشر تاریخ ایراد این سخنرانیها را در این نسخه مشخص نکرده، ولی در مجموعه آثار استاد شهید مطهری، سال 1347ش را تعیین کرده است.
- اخلاق اسلامی ترجمه جلد پانزدهم بحار الانوار از مجموعه بيست و پنج جلدى مطابق جلد شصت وچهارم از مجموعه صد و ده جلدى مىباشد كه توسط آقاى محمد كمره اى از زبان تازى به فارسی ترجمه گشته است.
- اخلاق اسلامی اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران مرکز اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که بهعنوان متن درسی و متناسب با سرفصلهای مصوب درس «اخلاق اسلامی و مبانی و مفاهیم» منتشر شده است.
- اخلاق اسلامی سلسله درسهاى اخلاقى محىالدين حائرى شيرازى به زبان فارسی است. با توجه به محتویات کتاب و سبک آن به نظر مىرسد كه کتاب جمعآورى سه سخنرانى از مؤلف باشد كه مكتوب شده است.
- اخلاق اسلامی، اثر آيتالله سيد عبدالحسين دستغيب، مجموعهاى از سخنرانىهاى ايشان پيرامون مسائل اخلاقى و تربيتى مىباشد.
- اخلاق اسلامی اثر جمعی از نویسندگان «دفتر تدوین متون درسی حوزوی»، «معاونت آموزش» و «معاونت تهذیب» حوزههای علمیه، مجموعهای است 7 جلدی به زبان فارسی با موضوع اخلاق اسلامی. جلد سوم این کتاب را عبدالهادی مسعودی نگاشته است.
- اخلاق اسلامی تألیف احمد دیلمی و مسعود آذربایجانی، از جمله آثار فارسی است که علم اخلاق اسلامی و مباحث پیرامون آن را به شیوه علمی برای تدریس در دانشگاه مطرح کرده است.
- اخلاق اسلامی تأليف محمدعلى سادات، کتابى در موضوع اخلاق مىباشد كه به زبان فارسی نوشته شده است.
- اخلاق اسلامی نوشته محمدرضا امینزاده (متولد 1335ش) در اخلاق اسلامی است.
- اخلاق اسلامی (یوسفیان) اثر نعمتالله یوسفیان و علیاصغر الهامی نیا، کتابی است در بیان و تشریح مهمترین فضائل و رذایل اخلاقی در دین اسلام.
- اخلاق اسلامی و مبانی نظری آن تأليف على شيروانى از جمله منابع اصلى فارسی برای درس عمومى اخلاق اسلامى
- اخلاق اسلامى (درسهایى درباره مبانى اخلاق، تقوا و صفات تقواپيشگان)، اثر آيتالله عباس محفوظى، بيان مبانى اخلاق اسلامى و شرح و توضيح خطبه متقين «نهجالبلاغة» مىباشد كه به زبان فارسی و در سال 1388ش، نوشته شده است.
- اخلاق اسلامی در نهجالبلاغه از آثار آيتالله ناصر مكارم شيرازى (متولد شيراز 1305ش)، شامل شرح كامل خطبه 193 نهجالبلاغه (خطبه متقين مشهور به خطبه همّام) در دو جلد است.
- راه ما در اصول، فروع و اخلاق اسلامی ترجمه فارسى كتاب «مسلكنا» اثر آيتالله على مشكينى مىباشد كه توسط احمد خدايى، به فارسى ترجمه شده است.
- كتابشناخت اخلاق اسلامى، گزارش تحليلى ميراث مكاتب اخلاق اسلامى اثر مهدى احمدپور، محمدتقى اسلامى، محمد عالمزاده نورى و مهدى علىزاده، كتابشناسى توصيفى - تحليلى و تا حدى انتقادى منابع اخلاق اسلامى است كه بر مبناى ميراث و متون مكاتب اخلاقى اسلامى صورت گرفته است.
- كاوشی نو در اخلاق اسلامی و شئون حکمت عملی ترجمهاى است از كتاب «دراسات في الأخلاق و شئون الحكمة العملية» اثر استاد حسين مظاهرى از مراجع معاصر كه توسط آقاى حميد رضا آژير به فارسى روان و سليس ترجمه شده است.
- دروس اخلاق اسلامی متن 445 عنوان کتاب در 765 جلد از منابع مهم در زمينه اخلاق، به زبان عربی و فارسی
- اخلاق اسلامی در برخوردهای اجتماعی اثر سید مهدی شمسالدین، کتابی است که نویسنده در آن کوشیده است با تکیه بر منابع اسلامی گوشههایی از آداب و اخلاق عملی اسلامی را در کمال اختصار بیان کند.
- آيين زندگى و درسهاى اخلاق اسلامى اثر جواد تهرانی، دربردارنده گوشهای از آیات و روایات درباره اخلاق و آیین زندگی است.
- مقایسه اخلاق کانت و اخلاق اسلامی اثر محمد اخوان، پایاننامه کارشناسی ارشد نویسده است که در طی آن اخلاق کانت را با اخلاق اسلامی سخته است. از این رهگذر در کنار گفتگو از برخی مقولات فلسفه اخلاق در اسلام، فلسفه اخلاق کانت نقد و بررسی شده است و در واقع بحث کتاب، فلسفه اخلاق است چه، کانت از اخلاق با مفهومی که در متون اسلامی آمده است سخن نگفته است تا بتوان گفتارش را با اخلاق اسلامی سنجید.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |