فضائل امام حسن مجتبی علیه‌السلام

    از ویکی‌نور
    فضائل امام حسن مجتبی علیه‌السلام
    فضائل امام حسن مجتبی علیه‌السلام
    پدیدآورانارگانی حائری، محمود (نويسنده)
    ناشردار المودة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1392ش - 1434ق
    چاپ1
    شابک978-964-2581-61-0
    موضوعحسن بن علی(ع)، امام دوم، 3 - 50ق.
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /الف4ف6 50/35 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فضائل امام حسن مجتبی(ع)، اثر محمود ارگانی بهبهانی حائری، کتابی است در شرح حال و بیان فضایل امام حسن(ع).

    کتاب با مقدمه‌ای از نویسنده در اشاره به موضوع آن آغاز و مطالب، بدون تبویب و فصل‌بندی، در عناوین و موضوعات متعدد، ارائه شده است.

    مطالب با اشاره به پاک و پاکیزه متولد شدن امام حسن(ع)، آغاز شده است[۱] و سپس ضمن بیان جزئیات نام‌گذاری[۲] و عقیقه کردن آن حضرت[۳]، به مسائلی همچون نام دیگر امام حسن(ع)[۴]، حکمت نام مبارک ایشان[۵]، کنیه[۶]، القاب و شباهت آن حضرت به پیامبر(ص) اشاره شده است[۷].

    از جمله مطالب کتاب، اشاره به علت صلح تحمیلی امام حسن مجتبی(ع) می‌باشد. نویسنده، معتقد است اگر کسی با دقت و بررسی کامل، کتب معتبر شیعه و حتی بعضی از کتب مخالفان و دشمنان معصومان(ع) که دشمنان واقعی و اصلی خداوند می‌باشند را مطالعه کرده و منصفانه قضاوت نماید، خواهد فهمید که امام حسن(ع)، در حقیقت و در واقع، اقدام به صلح نفرمودند، بلکه صلح را به ایشان تحمیل کردند و ضمن اینکه صلح آن حضرت، طبق برنامه‌های طراحی‌شده خداوند، به‌واسطه پیامبر(ص) ابلاغ شده بود، به ظاهر قضیه نیز صلح به‌عنوان یک مسئله ضروری و غیر قابل اجتناب بر آن حضرت، تحمیل شد[۸].

    از دیگر مطالب کتاب می‌توان به سخاوت امام حسن مجتبی(ع) اشاره نمود. در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که امام حسن(ع) دو بار یا به روایتی سه بار همه اموال و ثروتش را تقسیم فرموند و نصف کل موجودی‌اش را برای خود و نصف دیگر را به فقرا و نیازمندان داد. در این قسمت، از علامه حلی نیز نقل شده است که شخصی خدمت امام حسن(ع) شرفیاب شد و عرض کرد فقر و نداری با من دشمنی و ستمکاری عجیبی دارد. آن حضرت لحظاتی سر مبارکش را به زیر گرفت و به خادم خود فرمان داد هرچه دارایی و موجودی دارم، حاضر کن. او پنج هزار درهم حاضر کرد و امام فرمود: همه را به این مرد بدهید و به آن مرد فرمود، هرگاه احساس دشمنی از فقر کردی، نزد ما بیا تا آن را دفع و رفع کنیم[۹].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ص16
    2. ر.ک: همان، ص17
    3. ر.ک: همان، ص18
    4. ر.ک: همان، ص20
    5. ر.ک: همان
    6. ر.ک: همان، ص22
    7. ر.ک: همان، ص23
    8. ر.ک: همان
    9. ر.ک: همان، ص60-61

    منابع مقاله

    متن کتاب.


    وابسته‌ها