امامت (ابهامزدایی)
امامت ممکن است عنوان برای نرمافزار یا کتابهای ذیل باشد:
- نرمافزار نور الولایه (نسخه2) گنجینه منابع امامت و ولایت متن 555 عنوان کتاب در 1122 جلد از منابع مهم در زمينه امامت و ولايت، به زبان عربی و فارسی
- امامت و مهدویت اثر آيتالله لطفالله صافى گلپايگانى، مجموعه مباحثى است پيرامون شخصيت، غيبت و ظهور حضرت مهدى(عج) كه به زبان فارسی و در سال 1412ق، به منظور پاسخگويى به شبهات مطرح شده درباره امامت و ظهور امام زمان(عج)، نوشته شده است.
- امامتپژوهی به قلم جمعى از نويسندگان، زير نظر دكتر محمود يزدى مطلق (فاضل) نگارش يافته كه عبارتند از: آقايان عبدالكريم رضايى، اسحاق عارفى، مير حسین ضيائى، محمد قرباننيا، على قربانى فشكچه.
- امامت حضرت مهدی(عج) در اعتقاد ما اثر عليرضا على نورى، مجموعه مباحثى درباره زندگانى، امامت، غيبت و ظهور امام مهدى(عج) بوده كه به زبان فارسی و در سال 1379ش، نوشته شده است.
- دلایل عقلی و نقلی امامت و مهدویت اثر فارسى رحيم لطیفى به بررسى و تحقيق در براهين و آيات و روايات دال بر وجود امام غائب(ع) پرداخته است.
- نقش امامت در زندگی انسانها عنوان کتابی است از حمید فتاحی با موضوع امامت در نگاه شیعه.
- شهاب ثاقب (در اثبات امامت) تألیف ملامهدى بن ابىذر نراقى (م 1209 ق) میباشد.
- امامت و دلایل انتصابی بودن آن تألیف سلیمان امیری، به موضوع دلایل لزوم نصب امام و چگونگی دلالت آنها بر نصب وی میپردازد. همچنین شبهات و پاسخهای مطروحه در این موضوع را بیان میدارد. این کتاب به زبان فارسی و در یک جلد تألیف شده است.
- امامت و امامان(ع) اثر ابراهیم امینی، کتابی است که در آن به معرفی امامان شیعه اثناعشری و بیان ادله امامت ایشان پرداخته شده است. کتاب به زبان فارسی و پیشگفتار آن در سال 1387ش، نوشته شده است.
- امامت و غیبت اثر فارسی على اصغر رضوانى، به اثبات مسأله امامت از ديدگاه شيعه دوازده امامى پرداخته و امر غيبت امام دوازدهم(ع) و امكان طول عمر آن حضرت را بررسى نموده است.
- امامت (دستغیب) اثر آیتالله سید عبدالحسین دستغیب، پیرامون ماهیت امامت با محوریت امامت امام علی(ع) و بررسی تفاوت اساسی آن با نبوت و نقد پارهای از نظریات اهلتسنن درباره آن است.
- خدا و امامت اثر آیتالله جعفر سبحانی، درباره یکی از اصول دین اسلام (به اقرار نویسنده در صفحه 9) است که توسط رضا استادی گردآوری شده است.
- امامت در سنین کودکی اثر فارسی علىاصغر رضوانى، از مجموعه كتبهاى «سلسه مباحث مهدویت» بوده كه به بررسى ادله و شبهات مطرح شده، پيرامون امامت و ولايت در كودكى پرداخته است.
- بررسی مسائل کلی امامت اثر ابراهیم امینی، پژوهشی است پیرامون مسائل کلی مربوط به امامت، از جمله عصمت و علم امام که به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
- امام و امامت در تکوین و تشریع اثر اصغر طاهرزاده، به بررسی جایگاه امام و امامت از نگاه شیعه پرداخته است.
- امامت در پرتو کتاب و سنت ترجمه «الإمامة في ضوء الكتاب و السنة» مهدی سماوی، به قلم حمیدرضا آژیر و حسین صابری است. نویسنده در این اثر با استناد به کلام خدا و سنت نبوی در منابع اهل سنت به دفاع از حقانیت ائمه(ع) شیعه و پاسخ به شبهات پرداخته است.
- امامت علی(ع) در آينه عقل و قرآن ترجمه کتاب «إمامة علی(ع) بین العقل و القرآن» اثر عربى محمدجواد مغنیه مىباشد که به قلم اکبر ایرانى قمى، به فارسی، برگردان شده است.
- امامت از دیدگاه امامیه و زیدیه اثر مصطفی سلطانی، به بررسی موضوع امامت در جوانب اشتراک و اختلاف بین دو مذهب امامیه و زیدیه میپردازد. این کتاب به زبان فارسی، در زمان معاصر و در یک جلد تألیف شده است.
- امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام ترجمهاى است از كتاب «المقنع في الغيبه» اثر سيد مرتضى علم الهدى (355- 436ق) كه به اهتمام واحد تحقيقات مسجد جمكران صورت گرفته است.
- فرقههای اسلامی و مسئله امامت مشتمل بر ترجمه دو اثر ارزشمند به نامهاى الاوسط فى المقالات و كتاب مسأله امامت منسوب به ناشى اكبر، متوفاى اواخر قرن سوم هجرى، از معدود آثار مربوط به سدههاى نخست شكلگيرى فرق و مذاهب اسلامى است كه چالشهاى فرقهاى درباره مسئله امامت و ديگر مسائل كلامى را به تصوير مىكشد.
- امامت و سیاست (تاریخ خلفاء) ترجمهاى است از كتاب «الإمامة و السياسة و هو المعروف بتاريخ الخلفاء»، تأليف ابومحمد عبدالله بن مسلم بن قتيبه دينورى كه توسط سيد ناصر طباطبايى، به فارسی ترجمه شده است.
- سلسله مباحث امامت و مهدویت تألیف آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی، از جمله آثار فارسی در موضوع مهدویت و مباحث و پرسشهای مرتبط با ظهور و انتظار فرج است. در انتهای آن نیز ترجمه و برگزیدهای از اثر دیگرش «منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر» به قلم لطیف راشدی و تحقیق رضا دیلمی ارائه شده است.
- سه ارجوزه در کلام، امامت و فقه سه ارجوزه و منظومه علمى از ابن داود حلى معروف به ابن داود (647 - 707ق) را دربردارد.
- دروس في الإمامة و القيادة تألیف سید مجتبی موسوی لاری است، که کمال سید، آن را از زبان فارسی تحت عنوان «درسهایی در امامت و رهبری»، به زبان عربی برگردانده است.
- پرتوی از امامت و ولایت در قرآن کریم اثر سید علیاکبر موسوی یزدی، محمد محمدی گیلانی، محمد یزدی، حسین مظاهری و محمدتقی مصباح، کتابی است پیرامون اثبات اصل ولایت، بدون تفصیل و پرداختن به کنه آن، با تکیه بر قرآن کریم و سنت پیامبر(ص).
- ترجمه جلد هفتم بحارالانوار: بخش امامت از مجموعهى بيست و پنج جلدى، و مطابق جلدهاى 23 تا 27 از مجموعهى 110 جلدى بحارالانوار علامه مجلسى مىباشد كه توسط آقاى موسى خسروى به زبان فارسى طى پنج جلد ترجمه شده است.وى اين پنج جلد را در سال 1359ش به پايان رسانيده است.
- امتداد رسالت: اثبات امامت و خلافت امیرالمؤمنین علیهالسلام از قرآن و سنت طبق منابع معتبر اهل سنت اثر حسین قربانی دامنابی، کتابی است در اثبات خلافت و امامت امیرالمومنین(ع) از منابع معتبر اهل سنت که به زبان فارسی و عربی نگاشته شده و در سال 1398 ه ش به چاپ رسیده است. انگیزه ی نویسنده از تألیف این کتاب، بی توجهی یا کم توجهی مدافعان حریم مکتب اهل بیت علیهمالسلام به موضوع بررسی سندی روایات اهل سنت بوده و از این رو نویسنده تنها به روایات معتبر استناد کرده و در هر مورد نیز معتبر بودن آن را بر مبنای علم رجال اهل سنت اثبات نموده است.
- كفاية الأثر في النص على الأئمة الاثنی عشر نوشته ابوالقاسم، على بن محمد بن على خزاز قمى رازى از چهرههاى دانشمند و از راويان مشهور و معتبر و از علما و فقهاى بزرگ شيعه در نيمه دوم قرن چهارم هجرى است.
- الإمامة و أهلالبيت عليهمالسلام اثر سید محمدباقر حكیم تألیف قرن پانزدهم در موضوع امامت به زبان عربی مىباشد.
- الإمامة و أهلالبيت (بیومی) تألیف محمد بیومی مهران، کتابی است در معرفی و ویژگی جانشینان پیامبر(ص)، از دیدگاه دو مذهب شیعه و اهل سنت که در عصر حاضر نوشته شده است.
- الاستنصار في النص علی الأئمة الأطهار و يليه مقتضب الأثر في النص علی الأئمة الاثنيعشر مشتمل بر دو کتاب «الاستنصار» تألیف علامه محمد بن علی بن عثمان کراجکی (متوفی 446/449ق) و «مقتضب الأثر» اثر احمد بن محمد بن عبدالله جوهری (متوفی 401ق) مشهور به ابن عیاش است.
- الأربعين في إمامة الأئمة الطاهرين اثر نویسنده و عالم قرن یازدهم هجری، محمدطاهر بن محمدحسین قمی (متوفای 1098ق)، مجموعهای است از براهین قطعی بر امامت ائمه معصومین(ع) که توسط مهدی رجایی تحقیق و منتشر شده است.
- تصویر امامان شیعه در دایرةالمعارف اسلام (ترجمه و نقد) زیر نظر محمود تقىزاده داورى، در این کتاب علاوه بر ترجمه مقالات مربوط به ائمه در دائرةالمعارف اسلام (چاپ ليدن هلند) به نقد و بررسى آنها مىپردازد.
- راهبرد اهل سنت به مسئله امامت که ویرایش جدیدی است از کتاب «سنة الهداية لهداية السنة»، اثری است فارسی از محمدعلی کرمانشاهی، با موضوع کلام شیعی و حدیث. نویسنده در این کتاب به اثبات خلافت امیرالمؤمنین علی(ع) بر اساس براهین مورد پذیرش اهل سنت و ابطال ادله آنان بر خلافت خلفای سهگانه و رد نظریه ساختگی بودن مذهب تشیع پرداخته است.
- بحث حول الإمامة گفتگو و مصاحبهای با سید کمال حیدری پیرامون مباحث مروبط به امامت است که توسط جوادعلی کسار انجام گرفته و به قلم وی، به رشته تحریر درآمده است.
- أدلة الإمامة في ضوء الكتاب و السنة تألیف بانو میسون بزاز، اثری است عربی، که دلایل حقانیت مذهب شیعه را با استفاده از منابع اهل سنت گردآوری، بحث و بررسی نموده است.
- مدخل إلی الإمامة اثر سید کمال حیدری، رسالهای است پیرامون اعتقاد پیروان مکتب اهلبیت(ع) درباره موضوع امامت.
- الإمامة (عباس کاشفالغطاء) نوشته عباس کاشفالغطاء، کتابی است به زبان عربی و با موضوع کلام شیعه. نویسنده در این اثر به اثبات ولایت و خلافت امیرالمؤمنین(ع) و امامان دوازدهگانه و رد ادله خلافت خلفا میپردازد. او در بخش ادله عقلی به دلیلهای مبسوطی اشاره کرده است.
- إثبات الإمامة نوشته احمد بن ابراهیم نیشابوری، کتابی است به زبان عربی و با موضوع کلام، که به بررسی اهمیت موضوع امامت از دیدگاه امامیه و اسماعیلیه و جایگاه والای امام میپردازد. این کتاب، در یک جلد تألیف و توسط دکتر مصطفی غالب تحقیق و مقدمهنگاری شده است.
- جواهر الكلام في معرفة الإمامة و الإمام سلسله درسهای آیتالله سید علی حسینی میلانی در موضوع امامت و ولایت است. نویسنده در این اثر ضمن تبیین دیدگاه شیعه، دیدگاه اهل سنت را مطرح و شبهات مرتبط را نیز پاسخ گفته است.
- الإمامة أثر علامه و فقيه زاهد سيد أسدالله موسوى، فرزند سيد محمدباقر شفتى گیلانى، با موضوع كلام در زمينه مسائلى چون جانشينى، خلافت و امامت پس از رسول اكرم(ص)، به زبان عربى نوشته است.
- الإمامة في أهم الكتب الكلامية و عقيدة الشيعة الإمامية تأليف سيد على حسینى ميلانى، از عالمان معاصر به بررسى موضوع «امامت» از خلال برخى از مهمترين آثار كلامى اهل سنت نظير «شرح المواقف» جرجانى، «المواقف» قاضى عضدالدين ايجى، «شرح المقاصد» سعد تفتازانى و غيره پرداخته و ديدگاه شيعه اماميه اثناعشريه را در اينباره بيان كرده است.
- الإفصاح في الإمامة یکى از كتب شيخ مفيد است كه در موضوع امامت تألیف شده است.بنابر اشارۀ مؤلف در ابتداى كتاب، هرآنچه كه در موضوع امامت لازم بوده مفصلا بيان كرده است و اين موضوع مهم تا آن زمان به اين گستردگى مورد بررسى قرار نگرفته بود.از طرفى نياز مبرم به طرح موضوع امامت و اشكالات پيرامون آن و آراء و نظراتى كه در اين مورد، از تمام فرق اسلامى مانند معتزليها-حشويهها و خوارج و...و بيان مىشد و جواب به آنها با استفاده از استدلالات محكم و ادله اربعه لازم بود.
- منابع علم امامان شیعه(ع) اثر سید محمدجعفر سبحانی، کتابی کلامی در موضوع علم اهلبیت(ع) و منابع آن است.
- الإمامة الإلهية تقریرات درس شیخ محمد سند، پیرامون موضوع امامت در تشیع که توسط شاگردان ایشان تقریر شده است. نویسنده در این کتاب ضمن تبیین دیدگاه تشیع در رابطه با امامت و طرح موضوعاتی چون توسل و شفاعت به شبهات مخالفان پاسخ گفته است.
- النجاة في القيامة في تحقيق أمر الإمامة تألیف ابن ميثم بحرانى، با اين كه كتابى است موجز، ولى يكى از بهترين تأليفات در زمينۀ امامت مىباشد.
- رسالة مختصرة في النصوص الصحيحة علی إمامة الأئمة الاثنيعشر اثر شیخ جواد تبریزی، کتابی است به زبان عربی با موضوع کلام و حدیث شیعه. نویسنده در این اثر برخی از روایات صحیحه وارده درباره امامت ائمه دوازدهگانه شیعه را بیان میکند.
- حیات فکری و سیاسی امامان شیعه علیهمالسلام اثر رسول جعفريان، به بررسى زندگانى امامان شيعه و تحليل جنبههاى فكرى و سياسى آن پرداخته است. كتاب به زبان فارسى و در سال 1343ق نوشته شده است.
- الإمامة و التبصرة من الحيرة اثرى از ابوالحسن على بن الحسین بن بابویه القمى معروف به صدوق اول، که به موضوع امامت به نحو عام و به موضوع غیبت امام مهدى علیه الصلاة و السلام به طور ویژه پرداخته است.
- الألفين في إمامة مولانا أميرالمؤمنين علي بن أبيطالب عليهالسلام تألیف علامه حلى، یکى از مهمترين كتب در بحث امامت مىباشد. چنانكه در اثبات امامت به بيش از هزار دليل استدلال شده است. وجه تسميۀ اين كتاب به الفين (دو هزار) اين است كه مؤلف هزار دليل در اثبات امامت امیرالمؤمنین(ع) و هزار دليل در رد شبهات مخالفين امامت آن حضرت بيان مىكند.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |