شعر (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۸۰: خط ۸۰:


    *[[شعر الأخطل أبی‌مالك غیاث بن غوث التغلبی]] گردآورده [[صنعة السُّکَّری]]، مجموعه اشعار [[غیاث بن غوث تغلبی]] (۱۹-۹۰ق.)، مشهور به [[اخطل]]، شاعر ماهر مسیحی، هجوگوی دوره اموی و ستایشگر امویان (از جمله معاویه، یزید و حجاج بن یوسف ثقفی) است.
    *[[شعر الأخطل أبی‌مالك غیاث بن غوث التغلبی]] گردآورده [[صنعة السُّکَّری]]، مجموعه اشعار [[غیاث بن غوث تغلبی]] (۱۹-۹۰ق.)، مشهور به [[اخطل]]، شاعر ماهر مسیحی، هجوگوی دوره اموی و ستایشگر امویان (از جمله معاویه، یزید و حجاج بن یوسف ثقفی) است.
    *[[جلوه‌های ولایت در شعر فارسی (تا سده نهم)]] گردآورده [[صنعة السُّکَّری]]، زیر نظر [[احمدی بیرجندی، احمد|احمد احمدی بیرجندی]]، کتابی است به زبان فارسی که در آن، به معرفی شاعرانی پارسی‌زبانی پرداخته شده است که در موضوعات مرتبط با تشیع، شعر سروده‌اند.
    *[[شعر شیعی و شعرای شیعه در عصر اول عباسی]] اثر محمد شيخ الرئيس کرمانى، تحقيق و بررسى در شعر شيعى و شاعران شيعه در عصر اوّل عبّاسى است كه به زبان فارسى در سال 1388ش منتشر شده است.
    *[[زمزم یاد؛ اشعار مسابقه بزرگ شعر حج]] اثر مركز تحقيقات حج است كه در آن، مجموعه‌اى از اشعار شاعران سراسر كشور درباره حج گردآورى شده است.
    *[[پلی میان شعر هجایی و عروضی فارسی در قرون اول هجری ترجمه آهنگین از دو جزو قرآن مجید]] عنوان کتابی است یک جلدی به زبان فارسی، در ترجمه آهنگین شماری از آیات قرآن که به اهتمام [[رجایی، احمدعلی|احمدعلی رجایی]] چاپ شده است.
    *[[قرآن مجید با ترجمه شعری (قرآن نامه)]] با نام «قرآن‌نامه»، ترجمه فارسى قرآن به‌گونه منظوم است و توسط [[مجد، امید|اميد مجد]] صورت گرفته است.
    *[[المعجم المفصل فی شواهد النحو الشعریة]] نوشتۀ [[یعقوب، امیل|امیل بدیع یعقوب]](1950) فرهنگ‌نامه‌ای در شرح شواهد شعری دانش نحو بوده که در سه مجلد شکل یافته است.


    {{ابهام‌زدایی}}
    {{ابهام‌زدایی}}

    نسخهٔ ‏۲۵ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۳

    شعر عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:




    • كاروان شعر عاشورا اثر محمدعلی مجاهدی (پروانه)، مجموعه‌ای است که در آن، اشعاری از شاعران گذشته و حال، در قالب غزل، قصیده، دوبیتی، شعر سپید و شعر نیمایی، در مدح و منقبت اهل‌بیت(ع)، به‌ویژه امام حسین(ع) و قیام عاشورا، گرد آمده است.










    • درباره هنر شعر اثر ارسطو، با ترجمه سهیل محسن افنان، کتابی است درباره شعر که تحت عناوین «فن شعر»، «هنر شاعری»، «بوطیقا»، «نامه ارسطاطالیس درباره هنر شعر»، «ارسطو و فن شعر»، توسط مترجمین و ناشرین متفاوت، در سال‌های مختلف، منتشر شده است.


    • مولانا و شعر نوشته‌ی استاد کاظم محمّدی کتابی است نقدی ـ تحلیلی‌ که اختصاصاً به جنبه‌های شعر و شاعری مولانا می‌پردازد و به این که آیا او شاعر بود یا دفعتاً شاعر شد می‌پردازد.


    • گلچین شعر حج توسط سعيد سمنانيان و الهه منفرد گردآورى شده است. در اين اثر كوشش شده است كه با غور در آثار شاعران روزگاران گذشته و حاضر، تصويرى گويا از كعبه و مراسم حج در بيان و تصويرگرى‌هاى متنوع شاعران فراهم گردد.




    • الشعر و الشعراء اثر ابن قتيبه، شرح حالى است از برخى از شعراى جاهلى و دوران اسلامى كه به زبان عربى و در اوايل قرن سوم هجرى نوشته شده است.


    • غريب القرآن في شعر العرب در حقيقت مجموعه سؤالاتى است كه نافع بن ازرق از ابن عباس (متوفى 68ق) درباره توضيح برخى از واژه‌هاى قرآن، پرسيده و ابن عباس براى توضيح و روشن شدن آنها به اشعار عرب استشهاد نموده و معناى آنها را بيان كرده است.






    • شواهد الشعر في کتاب سيبويه نوشته خالد عبدالکريم جمعه، پایان‌نامه دکترا در رشته ادبیات عربی در دانشگاه قاهره و پذیرفته‌شده با درجه عالی سال 1980م، است که با تلاش ۴ساله برای نگارش این اثر، موفق شده تمامی استشهادهای شعری؛ سیبویه (140 -180ق) را در الکتاب گزارش کند، اصالتش را بسنجد و سرانجام به روش‌شناسی آن بپردازد.