المعانی (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'به'''' به 'به '''')
    برچسب‌ها: واگردانی دستی برگردانده‌شده
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ المعانی (ابهام زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به المعانی (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۳۵

    المعانی ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:

    • علم المعاني از جمله آثار نویسنده معاصر عرب عبدالعزيز عتيق درباره علم معانى است. نویسنده در اين اثر با بررسى آثار علماى ادب عربى، كتاب تحقيقى ارزشمندى درباره تاريخچه و مباحث علم معانى ارائه داده است.


    • بیان المعاني تألیف عبدالقادر ملاحویش آل غازی (متوفی 1398ق)، نخستین تفسیر تنزیلی است که در آن تمامی سوره‌های قرآن کریم، با الهام از مصحف امام علی(ع) و تکیه بر سیاق و نظم آیات و توجه به مقتضیات زمان نزول، از منظری تاریخی و بر اساس ترتیب نزول مورد بررسی قرار گرفته است.


    • ديوان المعاني يا «معاني الأدب» و يا «إعلام المعاني في معاني‌الشعر»، اثر ابوهلال عسكرى، از علماى قرن چهارم هجرى است كه به زبان عربى، به گردآورى بليغ‌ترين اشعار عرب جاهلى در موضوعات مختلف و شرح آن اشعار تا قرن 4 هجرى پرداخته است.


    • الشرح‌المختصر معروف به مختصر المعاني كه شرح كوتاه‌تر «تلخيص‌المفتاح» است، در 756 تأليف شده است. كتاب مختصرالمعانى تأليف اديب نامور قرن هشتم، ملا سعدالدين تفتازانى، از ممتازترين كتب و آثارى است كه در زمينه علوم بلاغى تدوين شده است.


    • مرآت المعاني به زبان فارسى، از حامد جمالى دهلوى است. اولى، منظوم و از نوع تعريف‌نامه‌هايى است كه پاره‌اى از صوفيان، در باب تعريف الفاظ و اصطلاحات شعر صوفيانه پارسى، نظير زلف و روى، چشم و ابرو، خط و خال، مى و ميخانه و خرابات و... نوشته‌اند


    • زهر المعاني با نام کامل «زهر المعاني في توحيد المبدع سبحانه و معرفة كمال الأول و الثاني و حصول عالم الجسم و ارتقائه إلی العالم الروحانی»، تألیف عمادالدین ادریس قرشی (متوفی 872ق)، در موضوع عقاید اسماعیلیه است، که توسط مصطفی غالب مورد تحقیق قرار گرفته و منتشر شده است.




    • جواهر البلاغة في المعاني و البيان و البديع اثر سید احمد هاشمی، از جمله آثار معاصر در موضوع بلاغت (علم معانى، بیان و بدیع) است که در سال‌هاى اخیر جایگزین کتاب «مختصر المعاني» شده و به دلیل اختصار، مورد استقبال طلاب علوم دینى قرار گرفته است. نویسنده در این کتاب با اسلوب علمى، خلاصه‌اى از تمام قواعد فصاحت و بلاغت و اصول بلاغى را ارائه کرده است.