المعجم (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ المعجم (ابهام زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به المعجم (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (۶ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۶: خط ۲۶:


    * [[معجم المطبوعات النجفية]] تألیف [[امینی، محمدهادی|محمدهادى امينى]]، مشتمل بر كتب چاپ‌شده عربى از زمان آغاز چاپ تا سال 1385ق است.
    * [[معجم المطبوعات النجفية]] تألیف [[امینی، محمدهادی|محمدهادى امينى]]، مشتمل بر كتب چاپ‌شده عربى از زمان آغاز چاپ تا سال 1385ق است.
    * [[معجم المصطلحات الإسلامیة في المصباح المنیر]] نوشته دکتر [[ابراهيم، رجب عبدالجواد|رجب عبدالجواد ابراهیم]] است‌ که در آن واژه‌ها و اصطلاحات (علوم اسلامی) کتاب «[[المصباح المنير]]» به‌صورت الفبایی مرتب و طبق اصول لغوی دسته‌بندی شده است.




    خط ۱۴۵: خط ۱۴۸:




    * [[معجم و تفسير لغوي لکلمات القرآن]]  تألیف [[جمل، حسن عزالدین|حسن عزالدین الجمل]] (معاصر)، فرهنگ الفاظ و واژگان قرآن کریم است که واژگان را به‌اختصار معنا کرده است.
    * [[معجم مصطلحات أصول الفقه (علاء‌الدین بن نجم)]]  نوشته پژوهشگر و مدرّس عمانی، [[علاء‌الدین بن نجم]]، فرهنگ تعاریف اصطلاحات علم اصول فقه (اهل‌ سنت) بر اساس حروف الفبا بدون استناد به منابع است.
    * [[معجم الرسم العثماني]]  اثر [[حمیری، بشیر بن حسن|بشیر بن حسن حمیری]] که نویسنده در آن، در پژوهشی‌ فراخ‌دامن و گسترده، چگونگی شکل‌گیری «رسم‌الخط مصحف‌ عثمانی‌» را کاویده است.
    * [[معجم ما ألفه علماء الأمة الإسلامية للرد علی خرافات الدعوة الوهابية]] اثر [[محمد علی، عبدالله|عبدالله محمد على]] است كه به زبان عربى به معرفى كتب علماى فرق مختلف اسلامى در ردّ فرقه ضاله وهابيت پرداخته است.


    {{ابهام‌زدایی}}
    {{ابهام‌زدایی}}

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۳۴

    المعجم ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:



    • المعجماثر احمد بن علی بن مثنی تمیمی (متوفی 307ق)، معروف به ابویعلی موصلی، کتابی است به زبان عربی در یک جلد با موضوع روایات اسلامی. در اصطلاح محدثین، «معجم» کتابی است که در آن احادیث بر ترتیب صحابه ذکر شده باشد.


    • المعجم الأصولي تأليف محمد صنقور على در دو جلد مى‌باشد كه در آن 826 اصطلاح، قاعده و مسئله اصول فقه مورد شرح و بررسى قرار گرفته و در مورد هر يك از اين اصطلاحات و قواعد، مقاله‌هاى مجزا و مستوفى نگاشته شده است.



    • المعجم الأوسط تألیف یکی از بزرگ‌ترین محدثان اهل سنت در قرن چهارم، به نام سلیمان بن احمد طبرانی (متوفی 360ق)، در موضوع حدیث است. نویسنده در این کتاب احادیث غریب را از شیوخ خود گردآوری نموده است.







    • المعجم الجغرافي للإمبراطورية العثمانية تأليف س. موستراس به زبان عربى كتاب مفصل و معجمى درباره اماكن و شهرهاى تحت سيطره امپراتورى عثمانى مى‌باشد. اين اثر يكى از منابع مهم در اين زمينه مى‌باشد كه نظير ندارد و مى‌توان آن را يكى از كارهاى مهم انجام شده، درباره امپراتورى عثمانى دانست. مؤلف در هنگام بيان نام هر منطقه و مكان از اين امپراتورى بزرگ به مطالب تاريخى و اطلاعات مفيدى درباره اين سرزمين نيز اشاره كرده است.


    • المعجم الجغرافي للبلاد العربية السعودية تأليف حمد الجاسر از بزرگترین جغرافى‌دانان معاصر كشور عربستان است. این اثر در سه مجلد به زبان عربی به معرفی اسماء شهرها و روستاها و مهم‌ترین بادیه‌های عربستان پرداخته است. نویسنده هدف خود را از نگارش این اثر عبارت می‌داند، از گردآوری اسامی جمیع اماكن مسكونی و تاریخی و ضبط آنها به گونه‌ای كه با دیگر اماكن اشتباه نشود.