آیین کیفری اسلام؛ شرح فارسی تحریر الوسیله (حدود)

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    ‏ آیین کیفری اسلام
    آیین کیفری اسلام؛ شرح فارسی تحریر الوسیله (حدود)
    پدیدآورانفاضل موحدی لنکرانی، محمد (نويسنده) ترابی شهرضایی، اکبر (محرر)
    عنوان‌های دیگرشرح فارسی تحریر الوسیله (حدود)
    ناشرمرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1390ش/1432ق
    موضوعفقه جعفری - قرن 14، حدود (فقه)
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    ‏‏BP‎‏ ‎‏195‎‏/‎‏6‎‏ ‎‏/‎‏ت‎‏4‎‏آ‎‏9*
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    آیین کیفری اسلام: شرح فارسی تحریر الوسیله (حدود)، درس‎های خارج فقه آیت‌الله فاضل لنکرانی، پیرامون بخش حدود از کتاب تحریر الوسیله امام خمینی است که به زبان فارسی توسط اکبر ترابی شهرضایی، تقریر، تحقیق و تنظیم شده و توسط مرکز فقهی ائمه اطهار چاپ و منتشر گردیده است. مقدمه کتاب[۱]، به قلم جناب محمدجواد فاضل لنکرانی و دربردارنده مطالب مختلفی پیرامون حدود است؛ مطالبی مانند: مشروعیت و لزوم اجرای حدود اسلامی در زمان غیبت، ملازمه مشروعیت قضا و مشروعیت اجرا[۲]، ملازمه نظریه ولایت فقیه و مشروعیت اجرای حدود[۳]، آرا و اقوال موجود در مسئله[۴]، عبارات فقها در مسئله جواز اجرای حدود در زمان غیبت (در این بند از مقدمه، به بررسی نظریه شیخ طوسی، ابن ‎ادریس، علامه، شهید اول، محقق ثانی، شهید ثانی و فاضل مقداد، پراخته شده است)[۵]، بررسی ادله قائلین به عدم جواز اجرای حدود در زمان غیبت[۶]، بررسی ادله قائلین به جواز[۷] و نقد مقاله «نظریه اقامه حدود»[۸]. ایشان در پایان مقدمه خویش به معرفی کتاب حاضر پرداخته‌اند و نوشته‌اند: کتابی که پیش رو دارید، مباحث مربوط به حدود اسلامی و آیین کیفری اسلام است که مرحوم آیت‌الله فاضل، در سال‌های اولیه انقلاب به جهت ضرورت تبیین هرچه بیشتر مسائل قضایی، در بحث‎های خارج فقه خود بر طبق متن کتاب تحریر الوسیله امام خمینی(ره)، در جمع کثیری از فضلا و شاگردان خود در حوزه علمیه قم تدریس فرموده‌‎‌اند. معظم‎له آن را به زبان عربی نگاشته‌‎اند و اکنون به جهت استفاده بیشتر به قلم فارسی با همت آقای اکبر ترابی شهرضایی تحریر و با سعی و تلاش پژوهشگران مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و اشراف آقای فاضل کاشانی به چاپ رسیده است[۹]. در پیشگفتار مقرر[۱۰]، نخست از اهمیت و ضرورت اجرای حدود الهی سخن به میان آمده و سپس مطالبی پیرامون کتاب حاضر خاطرنشان شده است؛ از جمله:

    1. گرچه مرحوم آیت‌الله فاضل، کتابی مفصل در شرح تحریر الوسیله، به زبان عربی با نام «تفصيل الشريعة في شرح تحرير الوسيلة» نگاشته‌اند، اما از آنجا که بیشتر دانشجویان و دانش‌پژوهان مراکز دانشگاهی در رشته حقوق و جزای اسلامی نمی‌‎توانند از کتاب‎های عربی استفاده کنند، لذا برای برطرف کردن نیاز مراکز دانشگاهی و کسانی که به دنبال آگاهی از نظرات این فقیه والا‎مقامند، درس‎های خارج حدود ایشان، که طبق کتاب شریف تحریر الوسیله بوده، از نوار پیاده شده تا در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.
    2. تا حد امکان کوشش شده در سخنان مرحوم آیت‌الله فاضل، دخل و تصرف نشود.
    3. احادیث و روایات با سند آن درج و به نوع آن (صحیح، ضعیف و...) اشاره شده است.
    4. ترجمه متون روایات نیز با عنوان «فقه الحدیث» ذکر گردیده است.
    5. مطالب تکرای، حذف و صغرا و کبرای دلیل مشخص شده است[۱۱].

    پاورقی‌های کتاب به ذکر منابع اختصاص یافته است. فهرست اجمالی مطالب هر جلد در ابتدا و فهرست تفصیلی آن، در انتهای همان جلد آمده است. کل فهرست منابع و مآخذ[۱۲] در انتهای جلد سوم ذکر شده است.

    پانویس

    منابع مقاله

    مقدمه و پیشگفتار.

    وابسته‌ها