الأربعين (ابهام‌زدایی)

    از ویکی‌نور

    الأربعين ممکن است عنوان برای کتاب‌های ذیل باشد:

    • الأربعين في التراث الشيعي تألیف سید محمدمحسن حسینی تهرانی، کتابی است که طی آن مؤلف از بطلان و عدم امضای مجالس اربعین توسط شارع مقدس سخن گفته و آن را تنها و تنها برای حضرت سیدالشهداء(ع) جایز دانسته و سعی کرده است با استفاده از منابع تاریخی و روایی و تمسک به سنت و سیره اولیای دین، موضوع «اربعین» را از جوانب مختلف در فرهنگ شیعه مورد بررسی قرار دهد.



    • الأربعين في أصول‌الدين اثر محمد غزالى (450 - 505ق) که از شخصیت‌هاى بزرگ اسلام در قرن 6 هجرى مى‌باشد، کتاب فوق به زبان عربى، ساده و روان برای این نگاشته که تا سالک برنامه سلوک خویش را از روى این نوشته تنظیم و برنامه‌ریزى کند.






    • الأربعون حديثاَ (الشهيد الاول) مرحوم شهيد اول چنان كه خود مى‌نويسد این كتاب را در راستاى عمل به حديث شريف نبوى كه فرمودند: «من حفظ على أمتي أربعين حديثا ينتفعون بها بعثه اللّه يوم القيامة فقيها عالما» به رشتۀ تحرير درآورده است.













    • شرح چهل حدیث (اربعین حدیث) تأليف امام خمينى (قده)، شرح چهل حديث اخلاقى است كه به زبان پارسى نگاشته شده است. مؤلف به بيان مسائل اخلاق علمى، اهتمام كمترى نشان داده است و بيشتر همت خويش را در بيان مطالب اخلاق عملى و مواعظ و دستورالعمل‌هاى عرفانى و دقايق توحيد قرآنى به كار گرفته است.


    • شرح چهل حدیث (اربعین حدیث) (موسوعه، جلد 46) از آثار نوشتارى امام خمينى(رض) به زبان فارسى و موضوعش شرح و تفسير اخلاقى و عرفانى برخى از احاديث اهل‌بيت(ع) است كه نویسنده نگارش آن را در عصر روز جمعه، چهارم محرم الحرام 1358ق، برابر با 5 اسفند 1317ش، به انجام رسانده است.






    • شرح الاربعین یا «الاربعون حدیثاً» نوشته قاضی سعید قمی (درگذشته 1107ق)، به شیوه چهل حدیث‌ نگاری در تفسیر و تأویل احادیث اهل بیت(ع) به رشته تحریر درآمده است. شرح هر حدیث را می‌توان رساله مستقلی دانست. این اثر با تصحیح و توضیحات نجفقلی حبیبی منتشر شده است.