مکارم شیرازی، ناصر: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'آيه الله ' به 'آیت‌الله ')
    جز (جایگزینی متن - ')ب' به ') ب')
    خط ۳۱۷: خط ۳۱۷:
    [[زندگی در پرتو اخلاق]]  
    [[زندگی در پرتو اخلاق]]  


    [[زهرا(ع)برترین بانوی جهان]]  
    [[زهرا(ع) برترین بانوی جهان]]  


    [[سوگندهای پر بار قرآن]]  
    [[سوگندهای پر بار قرآن]]  

    نسخهٔ ‏۲۸ اوت ۲۰۱۷، ساعت ۰۰:۴۲

    مکارم شیرازی، ناصر
    نام مکارم شیرازی، ناصر
    نام های دیگر آیت‌الله مکارم شیرازی

    مکارم، ناصر

    نام پدر حاج علی محمد
    متولد 1305 هـ.ش
    محل تولد شیراز
    رحلت -
    اساتید محسن حکیم، ابوالقاسم خوئی، میرزا هاشم آملی، سید حسین بروجردی
    برخی آثار رسالهٔ توضیح المسائل؛ تفسیر نمونه؛ تفسير موضوعى پيام قرآن؛ بررسى طرق فرار از ربا؛ تعزير و گستره آن؛ رمى جمرات در گذشته و حال؛ پيام امام اميرالمؤمنين(ع)؛ انوار الفقاهة؛ انوار الاصول؛ الأمثل في تفسیر کتاب الله المنزل؛ نفحات القرآن؛
    کد مؤلف AUTHORCODE38AUTHORCODE

    ولادت

    ناصر مکارم شیرازی، از فقها و مراجع معاصر تشیع در سال 1345ق، در شهر شیراز در خانواده‌اى مذهبى که به فضایل نفسانى و مکارم اخلاقى معروف بودند، دیده به جهان گشود.


    کسب علم و دانش

    ایشان در حدود 14 سالگى رسما دروس دینى را در مدرسه «آقا باباخان» شیراز آغاز کردند و در مدت اندکى نیازهاى خود را از علوم صرف، نحو، منطق، بیان و بدیع تأمین نمودند، سپس توجه خویش را به رشته فقه و اصول معطوف ساختند و به‌خاطر نبوغ فوق‌العاده‌اى که داشتند مجموع دروس مقدماتى و سطح متوسط و عالى را در مدتى نزدیک به چهار سال، به پایان رساندند. در همین سال‌ها گروهى از طلاب حوزه علمیه شیراز را نیز با تدریس خود بهره‌مند مى‌ساختند.

    ایشان در سن 18 سالگى وارد حوزه علمیه قم شدند و در همان دوران با قلمى روان، حاشیه‌اى بر «کفایة الأصول»، نوشتند. وى قریب پنج سال از جلسات علمى و درس اساتید بزرگ آن زمان مانند آیت‌الله ‌ بروجردى و آیات بزرگ دیگر - رضوان‌الله‌عليهم - بهره گرفتند. معظم‌له براى آشنایى با نظرات و افکار اساتید بزرگ حوزه‌هاى عظیم شیعه، در سال 1369ق، وارد حوزه علمیه نجف اشرف گردید و در آنجا در دروس اساتید عالى‌مقام و بزرگى همچون آیات عظام آقاى حکیم، آقاى خوئى، آقاى عبدالهادى شیرازى و اساتید برجسته دیگر - قدس الله أسرارهم - شرکت جستند.

    معظم‌له در سن 24 سالگى به اخذ اجازه اجتهاد مطلق از محضر دو نفر از آیات بزرگ نجف نائل شدند و آیت‌الله ‌ حکیم تقریظ کوتاه و پرمحتوایى بر تقریرات ایشان از درس فقه، ابواب طهارت، نوشتند که بسیار ممتاز است.

    ایشان به دلیل پاره‌اى از نارسایى‌ها در نجف، در ماه شعبان 1370ق، به ایران بازگشتند و در شهر مقدس قم مأوى گزیدند و به تدریس سطوح عالى و سپس خارج اصول و فقه پرداختند و قریب 28 سال است که حوزه گرم درس خارج ایشان مورد استقبال طلاب است و بسیارى از کتب مهم فقهى را پس از تدریس به رشته تحریر درآورده‌اند. در حال حاضر حوزه درس خارج ایشان یکى از پرجمعیت‌ترین دروس حوزه علمیه شیعه است و قریب به دو هزار نفر از طلاب و فضلاى عالى‌قدر از محضر ایشان استفاده مى‌کنند.

    ایشان از آغاز دوران جوانى به تألیف کتاب در رشته‌هاى مختلف عقاید و معارف اسلامى و مسئله ولایت و سپس تفسیر و فقه و اصول پرداختند و یکى از مؤلفان بزرگ جهان اسلام محسوب مى‌شوند.

    خدمات فرهنگى

    راه‌اندازى نشریه علمى مرکز بزرگ شیعه

    از مدت‌ها پیش احساس مى‌شد که حوزه علمیه قم نیازمند یک نشریه عمومى است تا بتواند با نشریات گمراه‌کننده‌اى که بدبختانه تعداد آنها نیز کم نبود، مبارزه نماید؛ به‌علاوه مسلمانان همواره از این دانشگاه بزرگ اسلامى چنین انتظارى را داشتند و طبقات مختلف، از مراجع بزرگ حوزه و دیگران چنین تقاضایى مى‌کردند.

    به‌طور مسلم، انتشار مجله‌اى که بتواند به اشکالات مذهبى جوانان پاسخ بگوید و با نشریات گمراه‌کننده مبارزه نماید، مشکلاتى داشت که باید پشت سر گذاشته مى‌شد و از آنجا که بعضى از افکار در آن روز آماده پذیرش چنین نشریه‌اى نبود، اندیشمندانى مصمم و مبتکر را مى‌طلبید تا با عزم راسخ خود این بار گران را بر دوش گیرند؛ ازاین‌رو معظم‌له به اتفاق جمعى از دانشمندان، نشریه ماهانه «مکتب اسلام» را با مساعدت زعماى حوزه علمیه قم و با کمک مالى عده‌اى از نیکوکاران پایه‌گذارى کردند. این نشریه در جهان تشیع، بى‌سابقه بود و شاید از نظر وسعت انتشار، در میان مجلات علمى و دینى در تمام جهان اسلام، جزو درجه‌اول‌ها بود. این مجله، راه نوینى به روى فضلا و اندیشمندان جوان حوزه گشود و در قلوب جوانان و دانشجویان و اساتید و فضلا، مقام و منزلتى بس ارجمند پیدا کرد و نور اسلام و تشیع را از مرکز آن به اطراف جهان فرستاد. این مجله از سال تاسیس تا به اکنون خدمات ارزنده‌اى به جهان اسلام و تشیع نموده است.

    همکارى در تشکیل جلسات بررسى اصول مادى‌گرایى

    در سال‌هاى 1330 تا 1332 تبلیغات مادى‌ها در محیط کشور بالا گرفت. مقامات روحانى و شخصیت‌هاى علمى حوزه احساس کردند که هجوم مکاتب باطله و نشریات روزافزون افراد گمراه و ایادى بیگانه که در اختیار جوانان گذارده مى‌شود، جوانان را تهدید مى‌کند. در این برهه از زمان، رجال مذهب و استادان فلسفه و عقاید، احساس مسئولیت کرده و جلسه‌هایى براى آشنا ساختن جوانان با طرز مبارزه منطقى با این مکاتب، تشکیل دادند و معظم‌له یکى از پیشگامان در تأسیس چنین جلساتى بودند.

    ایشان با همکارى جمعى از دانشمندان، جلسه بحث علمى و فلسفى تشکیل دادند که در آن جلسه کلیه اصول فلسفى مکتب‌هاى مادى مطرح مى‌گردید. این جلسه سبب شد تا ایشان در این مباحث به حد کافى غور کنند و رساله‌ها و نوشته‌هاى آنها را مورد بررسى قرار دهند؛ ازاین‌رو، توانستند یک شاهکار علمى - فلسفى ممتاز و کم‌نظیر به نام «فیلسوف‌نماها» را از خود به یادگار بگذارند. این کتاب با استقبال عظیم جوانان و طبقه روشنفکران روبه‌رو گردید و دسته‌اى از گمراهان در پرتو آن از چنگال مکتب مادیگرى و ماتریالیسم رهایى یافتند. این کتاب بیش از 30 مرتبه به چاپ رسیده و به تصدیق اهل فن کمتر کتابى این چنین جامع در تحلیل اصول فلسفى مارکسیست‌ها نگارش یافته است. بااینکه ده‌ها سال از انتشار این کتاب مى‌گذرد هنوز طراوت و ابتکار خود را در محیط‌هاى علمى حفظ نموده است و اخیرا که کمونیست‌ها، کشور همسایه و مسلمان افغانستان را مورد هجوم وحشیانه خود قرار داده و آن را مدتى به اشغال خود درآورده بودند، اخبار فراوانى حاکى از نقش مهم این کتاب در خنثى نمودن تبلیغات خام آنها و توجیه صحیح مردم، به گوش رسید.

    این فصل در حقیقت نخستین نقطه تحول فکرى در حوزه علمیه قم بود و از این هنگام به بعد ایشان قسمتى از اوقات خود را صرف خواندن کتاب‌هاى فلسفى و کلامى و مطالعه در آرا و عقاید فرقه‌هاى مختلف اسلامى و غیر اسلامى نمودند و کتاب‌هایى را در این زمینه منتشر کردند.

    تأسیس جلسات درس عقاید و مذاهب

    معظم‌له احساس کردند کتاب‌هایى که در گذشته در زمینه عقاید اسلامى نوشته شده است، نمى‌تواند پاسخگوى همه نیازمندى‌هاى زمان حاضر باشد؛ زیرا در قرونى نوشته شده‌است که اشکالات امروز مادى‌ها مطرح نبود و بازار ایادى استعمار این چنین گرم نبود؛ به‌علاوه در آن کتاب‌ها مسائلى مانند نزاع اشعرى و معتزلى و امثال آن مطرح است که امروز از گردونه مباحث عقاید بیرون رفته و رنگ بحث‌هاى موسمى به خود گرفته است.

    روى این ملاحظات، ایشان بار دیگر به کمک ذوق و استعداد خاص خویش، مسائل عقیدتى اسلام و اصول پنج‌گانه را به طرز بى‌سابقه‌اى مطرح ساختند و با تشکیل درس عقاید، صدها نفر را با این مسائل آشنا کردند و کتاب‌هایى را که حاوى فشرده آن جلسات علمى است، تألیف نمودند.

    مجمع علمى نجات نسل جوان

    ایشان به موازات جلسات درس عقاید، جلسه دیگرى تشکیل دادند که در هشت رشته از مذاهب موجود جهان، افرادى پرورش یابند تا بتوانند از طریق بحث و مناظره یا نوشتن کتاب، با مبلغان مذاهب مختلف روبه‌رو شوند و به ایرادها و دلایل آنها پاسخ گویند.

    این جلسه در مدت کوتاهى توانست فضلایى پرورش دهد که هرکدام در رشته خاص خود تخصص لازم را کسب نمودند و هم‌اکنون جمعى از نویسندگان زبده جوان حوزه علمیه، محصول آن جلسه مى‌باشند.

    همچنین براى رهایى جوانان از چنگال عوامل فساد، با همکارى جمعى، دست به تشکیل «مجمع علمى نجات نسل جوان» زدند. یکى از نتایج این مجمع، گذاردن نشریات جالب در اختیار جوانان بود که به‌سرعت جاى خود را در میان جوانان کشور باز کرد.

    مبارزه با التقاطى‌ها

    معظم‌له در یکى از سفرهاى خود به شهر شیراز با بازار گرم صوفیگرى روبه‌رو شدند. گروهى از محضر ایشان درخواست نمودند که با قلم شیواى خود کتابى پیرامون اصول صوفیگرى بنویسد. معظم‌له نیز با استفاده از مدارک موجود، عقاید دسته مزبور را با کمال ادب و احترام - که همواره شیوه ایشان در نگارش مى‌باشد - مورد بررسى و انتقاد قرار داده و کتابى نوشتند که به نام «جلوه حق» در سال 1330 انتشار یافت. طرز نگارش این کتاب توجه مخصوص آیت‌الله ‌ بروجردى(ره) را جلب نمود و مؤلف را به حضور خود پذیرفت، پس از تقدیر از خدمات ازرنده ایشان، بیاناتى ایراد فرمودند، از جمله اینکه: «من این کتاب را به هنگام فراغت، مطالعه کردم و کوچک‌ترین نقطه ضعفى در آن به نظرم نیامد. شكر الله مساعيك».

    تأسیس مؤسسات و مراکز علمى

    در این زمینه ایشان مصممند به تعداد معصومین(ع)، مدرسه و مرکز علمى تأسیس نمایند و بحمدالله تاکنون موفق به تأسیس چهار مدرسه علمیه مهم، در قم و دو مؤسسه دینى - رفاهى براى طلاب حوزه‌هاى علمیه، در مشهد گردیده‌اند.

    تألیفات

    از معظم‌له تاکنون حدود صد و سى جلد کتاب به چاپ رسیده که بعضى از آنها بیش از 30 بار تجدید چاپ شده و بعضى به بیش از ده زبان زنده دنیا ترجمه شده و در کشورهاى مختلف انتشار یافته است.

    برخى از آثار ایشان عبارت است از

    1. تفسیر نمونه؛
    2. تفسیر موضوعى پیام قرآن؛
    3. بررسى طرق فرار از ربا؛
    4. تعزیر و گستره آن؛
    5. رمى جمرات در گذشته و حال؛
    6. پیام امام امیرالمؤمنین(ع)؛
    7. اسلام و کمک‌هاى مردمى؛
    8. مشکلات جنسى جوانان؛
    9. چند نکته مهم درباره رؤیت هلال؛
    10. شیوه همسرى در خانواده نمونه؛
    11. آیات ولایت در قرآن؛
    12. اسلام در یک نگاه؛
    13. یک‌صد و پنجاه درس زندگى؛
    14. سرمشق از سخنان حضرت على(ع)؛
    15. پنجاه درس اصول عقاید براى جوانان؛
    16. یورش به خانه وحى؛
    17. بازاریابى شبکه‌اى یا کلاهبردارى مرموز؛
    18. آفریدگار جهان؛
    19. اخلاق در قرآن؛
    20. ارتباط با ارواح؛
    21. اعتقاد ما؛
    22. برگزیده تفسیر نمونه؛
    23. تحقیقى جدید پیرامون رمى جمرات؛
    24. حدیث غدیر سند گویاى ولایت؛
    25. حکومت جهانى حضرت مهدى(عج)؛
    26. خمس پشتوانه استقلال بیت‌المال؛
    27. رساله توضیح المسائل؛
    28. رساله احکام بانوان؛
    29. رساله احکام نوجوانان؛
    30. استفتائات جدید؛
    31. مناسک جامع حج؛
    32. مناسک عمره مفرده؛
    33. مثال‌هاى زیباى قرآن؛
    34. مدیریت و فرماندهى در اسلام؛
    35. القواعد الفقهية؛
    36. أمثال القرآن؛
    37. نفحات الولاية في شرح نهج‌البلاغة؛
    38. مسائل مهمّة حول رؤية الهلال؛
    39. الفتاوي الجديدة؛
    40. آيات الولاية في القرآن؛
    41. الخطوط الأساسية للاقتصاد الإسلامية؛
    42. الربا و البنك الإسلامي؛
    43. الزهراء(ع) سيدة نساء العالمين؛
    44. الغارة على بيت الوحي؛
    45. المشاكل الجنسية للشباب؛
    46. حكم الأضحية في عصرنا؛
    47. نفحات القرآن؛
    48. أنوار الأصول؛
    49. أنوار الفقاهة؛
    50. الأمثل في تفسير کتاب الله المنزل.


    وابسته‌ها

    بحوث فقهیه هامه

    الربا و البنک الاسلامی

    نفحات القرآن

    نفحات الولایه

    مناسک جامع حج

    القواعد الفقهیة (مکارم شیرازی، ناصر)

    المعتبر في شرح المختصر

    أنوار الفقاهة في أحکام العترة الطاهرة: کتاب التجارة، المکاسب المحرمة

    أنوار الفقاهة: کتاب البیع

    أنوار الفقاهة: کتاب الحدود و التعزیرات

    أنوار الفقاهة: کتاب النکاح

    أنوار الفقاهة: كتاب الخمس و الأنفال

    حیله های شرعی و چاره جویی های صحیح

    بررسی طرق فرار از ربا

    الجمرات فی الماضی و الحاضر

    ربا و بانکداری اسلامی

    رمی جمرات در گذشته و حال

    مسایل مهمه حول رویه الهلال

    چند نکته مهم در باره رؤیت هلال

    تعزیر و گستره آن

    احکام النساء (للمکارم)

    احکام بانوان

    مناسک الحج (للمکارم)

    الشیعة شبهات و ردود

    شیعه پاسخ می‌گوید

    کتاب النکاح (للمکارم)

    الفتاوی الجدیده

    حکم الاضحیه فی عصرنا

    دایره المعارف فقه مقارن

    رمی الجمرات فی بحث جدید

    مناسک عمره مفرده (مکارم شیرازی)

    تحقیقی جدید در باره رمی جمرات

    رساله توضیح المسایل (عربی-للمکارم)

    رساله توضیح المسائل

    رساله احکام برای جوانان (للمکارم)

    العروة الوثقی مع تعلیقات (خمینی، خویی، گلپایگانی، مکارم)

    احکام پزشکی

    بازاریابیشبکه ای

    استفتاءات جدید (للمکارم)

    ترجمه گویا و شرح فشرده‌ای بر نهج البلاغه

    أنوار الأصول

    وهابیت بر سر دو راهی

    الحكومة العالميّة للإمام المهدي (عج)

    حکومت جهانی مهدی (عج)

    دروس في العقائد الإسلامیة

    المعاد و عالم الآخرة

    یکصد و هشتاد پرسش و پاسخ برگرفته از تفسیر نمونه

    آیات ولایت در قرآن

    آيات الولاية في القرآن

    پیام قرآن

    تفسیر نمونه

    الأمثل في تفسیر کتاب الله المنزل

    برگزیده تفسیر نمونه

    ترجمه قرآن (مکارم)

    حج و حرمین شریفین در تفسیر نمونه / نوع اثر: کتاب / نقش: مقدمه

    پیام امام امیر المومنین علیه‌السلام

    یکصد و پنجاه درس زندگی

    الاتصال بالارواح

    اجوبهُ المسایل الشرعیّه

    الأخلاق في القرآن

    أمثال القرآن

    الخطوط الاساسیه للاقتصاد الاسلامی

    الزهراء علیها السلام سیّد نساء العالمین

    سر الوجود

    علی مفترق طریقین

    مختصر الأمثل في تفسیر کتاب الله المنزل

    المشاکل الجنسیه للشباب

    110 (یکصد و ده) سرمشق از سخنان حضرت علی علیه‌السلام

    پنجاه درس اصول عقاید برای جوانان

    آفریدگار جهان

    آیین رحمت

    اخلاق در قرآن

    ارتباط با ارواح

    اسلام در یک نگاه

    اسلام و آزادی بردگان

    اسلام و کمکهای مردمی

    پرشکوهترین مراسم عبادت و قربانی

    پیدایش مذاهب

    تقیه

    خمس پشتوانه بیت المال

    زندگی در پرتو اخلاق

    زهرا(ع) برترین بانوی جهان

    سوگندهای پر بار قرآن

    شأن نزول آیات قرآن

    شیوه همسری در خانواده

    عاشورا ریشه ها، انگیزهها، رویدادها، پیامدها

    فلسفه شهادت

    فیلسوف نماها

    کمیل

    گفتار معصومین(ع)

    مثالهای زیبای قرآن (امثال القرآن)

    مشکات هدایت

    مشکلات جنسی جوانان

    مناسک حج فارسی (غیر از مناسک جامع)

    والاترین بندگان

    القرآن الحکیم به همراه شرح آیات منتخب

    مناسک حج فارسی (آیه الله مکارم)

    زندگانی امام حسن مجتبی علیه‌السلام پرچمدار صلح و آزادی

    معراج - شق القمر - عبادت در قطبین

    بهترین راه غلبه بر نگرانیها و نا امیدیها

    معمای هستی

    در جستجوی خدا

    بررسی کوتاه در زندگی رهبر آزادگان حسین علیه‌السلام

    قرآن و آخرین پیامبر

    معاد و جهان پس از مرگ

    اعتقاد ما

    نماز مایه تربیت و آرامش روح و روان

    دروس فی الحیاه

    انوار هدایت

    پاسخ به پرسشهای مذهبی (نسل جوان)

    جلوه حق بحثی پیرامون «صوفیگری» در گذشته و حال

    ترجمه نهج‌ البلاغه (بر اساس ترجمه مکارم)

    قصه های قرآن

    کلیات مفاتیح نوین

    عقائدنا: بحث موجز في عقائد الشیعة الإمامیة

    عقیده یک مسلمان

    تفسیر جوان بر گرفته از تفسیر نمونه

    اخلاق اسلامی در نهج البلاغه (خطبه متقین)

    درسهایی از تاریخ، یا، داستان زنده ها

    مساله مدیریت و فرماندهی در اسلام

    مناظرات تاریخی امام رضا علیه‌السلام با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر

    ظهور و سقط تمدن ها از دیدگاه قرآن

    رنجها و فریادهای فاطمه سلام الله علیها

    المفاتیح الجدیده

    پاسخ به پرسشهای مذهبی

    نظره فی رسم عثمان طه للمصحف الشریف

    نسخه نهج البلاغه (بر اساس ترجمه مکارم)

    روزه روش نوين براي درمان بيماريها

    پرتوي از زيارت جامعه کبيره

    حضرت زهرا (سلام الله عليها) و ماجراي غم انگيز فدک

    خطبه حضرت زهرا سلام الله عليها

    يکصد و پنجاه درس زندگي

    آيين ما (اصل الشيعة)

    عاشوراء: جذورها، اهدافها، حوادثها، معطياتها

    زندگي تحت توفيقات اصول اخلاق

    رمز موفقيت، خاطراتي از زندگي آیت‌الله العظمي مکارم شيرازي

    بررسی رسم الخط عثمان طه

    مسيحيت در دنياي کنوني

    قاعده لاضرر، ترجمه القواعد الفقهية

    آيات اخلاقي، برگزيده اي از کتاب اخلاق در قرآن

    الزواج المثالي

    مناسک جامع حج (روسي)

    [[فضيلت سوره های قرآن برگرفته از تفسیر نمونه ]]

    رساله احکام جوانان (دختران)

    رساله احکام جوانان (پسران)

    إطلالة علي فکرة منجزات المريض

    اهداف قيام حسيني

    احکام عزاداري مطابق با فتاوای حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی

    الأقسام القرآنية

    رساله توضيح المسائل(فرانسوي)

    الإدارة و القيادة في الإسلام

    قهرمان توحيد، شرح و تفسير آيات مربوط به حضرت ابراهيم(ع)

    ظهور المذاهب

    يسئلونک عن... الأسئلة المطروحة علي النبي الأکرم صلي الله عليه و آله وسلم في القرآن الکريم

    إقرار المريض، دراسة منهجية في الأدلة و الآراء

    خمس دستور مهم اسلامي، مطابق فتاواي مکارم شيرازي

    مديريت و فرماندهي در اسلام

    انوار هدايت

    أنوار الفقاهة في أحکام العترة الطاهرة (کتاب النکاح)

    القرآن الکريم

    مناسک حج

    خطبه حضرت زهراء سلام الله عليها

    ازدواج، الگوها، معيارها و ارزشها

    قبسات من السيرة العلوية

    داستان ياران: مجموعه بحث های تفسیری حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله)

    احکام خانواده در پرتو فقه اسلامي مطابق با فتاواي آیت‌الله العظمي مکارم شيرازي

    ده درس عدل الهي از پنجاه درس اصول عقايد براي جوانان

    ده درس خداشناسي از پنجاه درس اصول عقائد براي جوانان

    از تو سوال می‌کنند(مجموعه سوالات قرآني از پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله)

    طريق الوصول إلي مهمات علم الأصول(أصول الفقه بأسلوب حديث و آراء جديدة)

    رساله توضيح المسائل

    القواعد الفقهیة (چاپ 1427 ق)

    يکصد موضوع اخلاقي در قرآن و حديث شامل سيصد آيه و هفتصد حديث

    أنوار الفقاهة في أحکام العترة الطاهرة: کتاب الخمس و الأنفال

    تفسير الميزان

    نهج البلاغه چرا اين همه جاذبه دارد؟

    بحثی درباره ماتریالیسم و کمونیسم

    سلسله دروس في العقائد الإسلامية (چاپ بيروت)

    مئه موضوع اخلاقی فی القرآن و الحدیث: المشتمل علی ثلاث مئه آیة و سبع مئه حدیث

    مناسک حج (اردو)

    حکومت جهانی مهدی (عج)

    تفسیر نمونه

    اسلام و حقوق بین الملل عمومی

    پرسش ها و پاسخ هاي مذهبی

    قرآن و حديث دو منبع مهم احکام اسلامی

    فلسفه انتظار

    شيعه شناسي

    اخلاق اسلامي (روسي)

    مشکاة الهداية

    ارتباط با خدا

    زمزمه رمضان: برگرفته از کتاب مفاتيح نوين

    اعتقاد ما: شرح فشرده اي از عقائد شيعه اماميه

    شيعه پاسخ می‌گويد (تحقيقاتي در مورد ده مسأله مهم)

    A Summary of Rulings

    اعتقاد ما (انگليسي)

    وهابيت بر سر دو راهي (آذری)

    تحقيقي پيرامون نماز باران

    ارمغان خانقاه

    پیام قرآن (آیات امامت و ولایت در قرآن مجید)

    ارزشهای فراموش شده

    درس هایی درباره: خدا، رسالت، عدل، امامت، معاد (lessons about: allah, prophet, justice, leadership, resurrection)

    رساله توضیح المسائل(به زبان آذری لاتین)

    رساله توضیح المسایل (به زبان آذری کریل)

    اسرار عقب ماندگی شرق

    چهره اسلام در یک بررسی کوتاه

    مسئله انتظار

    این مسائل برای همه جوانان مطرح است

    تفسیر بر رأی و هرج و مرج ادبی

    پایان عمر مارکسیسم

    بررسی فشرده‌ای پیرامون طرح حکومت اسلامی

    خدا را چگونه بشناسیم

    موسوعة الفقه الإسلامی المقارن

    رساله توضیح المسائل (اردو)

    القرآن الحکیم به همراه شرح آیات منتخب

    تفسیر نمونه

    قرآن مجید: متن ترجمه و تفسیر (برگزیده تفسیر نمونه)

    تفسیر نمونه. برگزیده

    خلاصه الاحکام

    پرسشها و پاسخهای مذهبی، فلسفه احکام اسلامی

    پنجاه درس اصول عقائد برای جوانان

    سیمای اسلام

    اعتقاد ما

    با شخصیت ترین بانوی جهان: فاطمه زهرا

    نثر حماسی مشهور

    اميد جوانان

    خطوط اقتصاد اسلامي

    رساله عمليه

    رهبران بزرگ

    [[تفسیر نمونه (اردو)]]

    انوار هدايت (3 جلدی)

    أنوار الفقاهة فی شرح تحریر الوسیلة (النکاح)

    رساله توضیح المسائل

    أنوار الفقاهة في شرح تحرير الوسيلة (الحدود)

    نهج البلاغه با ترجمه گویا و شرح فشرده

    دعاهای قرآنی

    برگزیده تفسیر نمونه / نوع اثر: کتاب / نقش: زیرنظر و تصحیح

    تفسیر نمونه

    تفسیر نمونه / نوع اثر: کتاب / نقش: نظارت

    تفسیر نمونه

    فیلسوف نماها

    قرآن مجید با ترجمه روان فارسی حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی

    وهابیت بر سر دو راهی

    پنجاه درس اصول عقايد برای جوانان

    الأمثل في تفسیر کتاب الله المنزل

    رنجها و فریادهای فاطمه سلام الله علیها

    رساله توضیح المسائل

    نفحات القرآن

    پایان