دانشنامه (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «'''دانشنامه''' ممکن است عنوان برای نرم‌افزار یا کتاب‌های ذیل باشد: * نرم‌اف...» ایجاد کرد)
     
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ دانشنامه (ابهام‌ زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به دانشنامه (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    '''دانشنامه''' ممکن است عنوان برای نرم‌افزار یا کتاب‌های ذیل باشد:
    '''دانشنامه''' ممکن است عنوان برای نرم‌افزار یا کتاب‌های ذیل باشد:


    * [[نرم‌افزار دانشنامه حج (لبیک 1)]] جامع‌ترين نرم‌افزار در حوزه حج و زيارت با شیوه‌ای نو، دربردارنده متن کامل 439 عنوان کتاب عربی و فارسی در 988 جلد


    * [[ نرم‌افزار دانشنامه حج (لبیک 1)]] جامع‌ترين نرم‌افزار در حوزه حج و زيارت با شیوه‌ای نو، دربردارنده متن کامل 439 عنوان کتاب عربی و فارسی در 988 جلد
     
    * [[نرم‌افزار دانشنامه علوی (نسخه2) دائرةالمعارف رایانه‌ای سخنان امام علی علیه‌السلام]] متن 173 عنوان کتاب در  389 جلد در زمینه ترجمه و شرح و مصادر نهج‌البلاغه به زبان عربی و فارسی
     
     
    * [[نرم‌افزار دانشنامه تفسیر صافی]] دربردارنده متن کتاب 5 جلدی تفسیر صافی، اثر حکیم، محدث و مفسر، [[فیض کاشانی، محمد بن شاه‌مرتضی|محمد بن شاه‌مرتضی فیض کاشانی]]، ملقب به [[ملا محسن فیض کاشانی]]، طبقه‌بندی مطالب کتاب تفسیر صافی به صورت درختواره‌ای در سه شاخه اصلی: اعلام، علوم قرآن و نمایه‌ها...
     
     
    * [[نرم‌افزار دانشنامه فضائل اهل‌بیت علیهم‌السلام در منابع اهل سنت]] با ارائه درختواره «فضائل و مناقب اهل‌بیت(علیهم‌السلام)» با بیش از 2300 موضوع و اتصال آن به 33 عنوان «کتاب فضایل و مناقب» از مهم‌ترین منابع روایی و تفسیری اهل‌‌سنّت در 141 جلد، با قابلیت ارتباط بین متن و موضوع...
     
     
    * [[نرم‌افزار دانشنامه تفسیر طبری]] متن کتاب تفسیر طبری (چاپ دارالهجر)، اثر مورخ و مفسر نامی جهان اسلام، [[طبری، محمد بن جریر بن یزید|محمد بن جریر طبری]] و طبقه‌بندی مطالب کتاب به صورت دانشنامه‌ای در چهار سرفصل: مباحث، اعلام، کلیدواژه‌ها و آیات... این نرم‌افزار مشتمل است بر کتابخانه، مشابه‌یاب، دانشنامه، آیات در کتب، قرآن کریم، پژوه‌نگار، لغت‌نامه و کتاب‌شناسی که در قالب کتابخانه استاندارد عرضه شده است.
     
     
    * [[نرم‌افزار دانشنامه تاریخ تشیع]] مجموعه‌ اطلاعات ارزنده‌ای درباره مذهب تشیع و فعالیت‌های شیعیان از زمان پیدایش این مذهب تا قرن حاضر، در قالب بخش‌های مختلفی چون کتابخانه، درختواره، بانک مقالات، نگارخانه و مشاهیر و دانشمندان در  304 عنوان کتاب در 394 جلد
     
     
    * [[نرم‌افزار دانشنامه علوم قرآن (مشکاة الأنوار 2)|نرم‌افزار دانشنامه علوم قرآن (مشکاةالأنوار2)]] قسمت کتابخانه این نرم‌افزار با حدود 681 عنوان کتاب در بیش از 900 جلد از مهم‎ترین منابع علوم قرآن به دو زبان فارسی و عربی به قلم قرآن‎‌پژوهان شیعی و سنی و مسیحی در گستره زمانی از قرن نخست تا زمان معاصر با امکانات پژوهشی و جستجوی ساده و پیشرفته ارائه گردیده است.




    خط ۴۳: خط ۶۰:


    * [[دانشنامه تاریخ]] اثر [[طلوعی، محمود|محمود طلوعى]] است که به زبان فارسى در دوران معاصر نوشته شده است. کتاب، شرح فشرده و گزیده‌اى از رویدادهاى مهم تاریخى، تاریخ کشورهاى جهان و تراجم احوال شخصیت‌هاى تأثیرگذار تاریخ اعم از چهره‌هاى سیاسى، مذهبى، علمى، ادبى و هنرى است.
    * [[دانشنامه تاریخ]] اثر [[طلوعی، محمود|محمود طلوعى]] است که به زبان فارسى در دوران معاصر نوشته شده است. کتاب، شرح فشرده و گزیده‌اى از رویدادهاى مهم تاریخى، تاریخ کشورهاى جهان و تراجم احوال شخصیت‌هاى تأثیرگذار تاریخ اعم از چهره‌هاى سیاسى، مذهبى، علمى، ادبى و هنرى است.
    * [[دانشنامه اقوام مسلمان]] نوشته [[ویکس، ریچارد|ریچارد ویکز]]، توسط گروهی از مترجمان زیر نظر [[ابراهیمی، معصومه|معصومه ابراهیمی]] و [[متین، پیمان|پیمان متین]]، ترجمه و ویرایش‌ شده است. عنوان اصلی کتاب، Muslim Peoples a World Ethnographic Survey است و معرفی اقوام و طوایف مسلمان در سراسر گیتی انگیزه نگارش آن بوده است.
    * [[دانشنامه ایران باستان: عصر اوستایی تا پایان دوران ساسانیان]] در پنج مجلد پرحجم، به شیوه فرهنگ‌نامه‌ای و بر اساس نظام الفبایی حروف فارسی تنظیم شده و به‌طور کلی حاوی 1362 مدخل از واژه‌ها و اسامی و اصطلاحات و عبارات اوستایی و باستانی از دوران اوستایی تا پایان دوره ساسانی است.
    * [[دانشنامه فقه پزشکی]] اثر [[قاسمی، محمد علی|محمدعلی قاسمی]]، مجموعه‌اى نسبتاً فراگیر از مسائل فقه پزشکى است که با روشى اجتهادى تبیین شده تا بدین‌‌وسیله، به اساتید و دانش‌پژوهان این رشته به‌طور خصوص و دانشوران فقه به‌طور عموم، کمکى شده و گامى در راستاى رشد فقه و اجتهاد برداشته شود.
    * [[دانشنامه مزدیسنا]] نگارش [[اوشیدری، جهانگیر|جهانگیر اوشیدری]]، فرهنگ توضیحی اصطلاحات مربوط به کیش زرتشت اس. نویسنده نگاشتن این اثر را گستردگی حوزه دین زرتشت، و گردآوری همه اصطلاح‌ها در کاری واحد به‌صورت مختصر و در نتیجه، ارائه کتابی دانسته که بتواند به‌صورت یکجا پاسخ‌گوی نیاز و پرسش‌های علاقه‌مندان به حوزه فرهنگ ایران و دین زرتشت باشد.





    نسخهٔ کنونی تا ‏۲ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۳

    دانشنامه ممکن است عنوان برای نرم‌افزار یا کتاب‌های ذیل باشد:





    • نرم‌افزار دانشنامه تفسیر طبری متن کتاب تفسیر طبری (چاپ دارالهجر)، اثر مورخ و مفسر نامی جهان اسلام، محمد بن جریر طبری و طبقه‌بندی مطالب کتاب به صورت دانشنامه‌ای در چهار سرفصل: مباحث، اعلام، کلیدواژه‌ها و آیات... این نرم‌افزار مشتمل است بر کتابخانه، مشابه‌یاب، دانشنامه، آیات در کتب، قرآن کریم، پژوه‌نگار، لغت‌نامه و کتاب‌شناسی که در قالب کتابخانه استاندارد عرضه شده است.


    • نرم‌افزار دانشنامه تاریخ تشیع مجموعه‌ اطلاعات ارزنده‌ای درباره مذهب تشیع و فعالیت‌های شیعیان از زمان پیدایش این مذهب تا قرن حاضر، در قالب بخش‌های مختلفی چون کتابخانه، درختواره، بانک مقالات، نگارخانه و مشاهیر و دانشمندان در 304 عنوان کتاب در 394 جلد


    • نرم‌افزار دانشنامه علوم قرآن (مشکاةالأنوار2) قسمت کتابخانه این نرم‌افزار با حدود 681 عنوان کتاب در بیش از 900 جلد از مهم‎ترین منابع علوم قرآن به دو زبان فارسی و عربی به قلم قرآن‎‌پژوهان شیعی و سنی و مسیحی در گستره زمانی از قرن نخست تا زمان معاصر با امکانات پژوهشی و جستجوی ساده و پیشرفته ارائه گردیده است.





    • دانشنامه فاطمی مجموعه‌ای است از حوادث زندگی حضرت زهرا(س) به همراه اوصاف، فضائل و ویژگی‌های ایشان که به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و زیر نظر علی‌اکبر رشاد منتشرشده است.


    • دانشنامه مطبوعات ایران مشتمل بر بیش از دویست مدخل(مقاله) درباره مطبوعات ایران از آغاز تاکنون است که تألیف آن زیر نظر دکتر محمدجعفر محمدزاده و از سوی مؤسسه دانشنامه مطبوعات ایران با همکاری جمعی از پژوهشگران و علاقمندان این حوزه تدوین، تألیف و در سال 1393 منتشر شده است.




    • رساله منطق دانشنامه علائی يكى از پنج بخش كتاب دانش‌نامه علايى است كه به زبان فارسى، توسط بوعلى سينا و به خواسته علاء الدولة ابوجعفر محمد بن دشمن زيار بن كاكويه از بنى كاكويه، تأليف شده است.


    • الهیات دانشنامه علائی بخشى از كتاب دانش‌نامه علائى است كه بوعلى سينا آن را در دوران اقامتش در اصفهان كه از سال چهار صد و دوازده تا چهار صد و بيست و هشت هجرى بوده، به دستور علاء‌الدوله ابوجعفر محمد بن دشمنزيار بن كاكويه نوشته است اين كتاب به زبان فارسی درى است.



    • دانشنامه اصولیان شیعه تأليف محمدرضا ضميرى، از جمله آثار فارسى با موضوع علم اصول فقه است. اثر حاضر ضمن برشمردن اصوليان شيعه، مهم‌ترين آنان را كه در تحولات اصول نقش محورى داشتند بررسى كرده است. اهميت اين اثر به جهت ابتكارى بودن و سابقه نداشتن نمونه‌هاى ديگر است.


    • دانشنامه احاديث پزشکی مجموعه‌اى از احاديث اهل‌بيت(ع) پيرامون دانش پزشکى و درمان بيمارى‌هاى جسمى است كه به كوشش محمد محمدى رى شهرى تدوين و تنظيم شده است. اين اثر يكى از مفصل‌ترين نگاشته‌هاى طب روايى است كه از منابع روايى شيعه و اهل سنت تدوين يافته است.


    • دانشنامه تاریخ اثر محمود طلوعى است که به زبان فارسى در دوران معاصر نوشته شده است. کتاب، شرح فشرده و گزیده‌اى از رویدادهاى مهم تاریخى، تاریخ کشورهاى جهان و تراجم احوال شخصیت‌هاى تأثیرگذار تاریخ اعم از چهره‌هاى سیاسى، مذهبى، علمى، ادبى و هنرى است.




    • دانشنامه فقه پزشکی اثر محمدعلی قاسمی، مجموعه‌اى نسبتاً فراگیر از مسائل فقه پزشکى است که با روشى اجتهادى تبیین شده تا بدین‌‌وسیله، به اساتید و دانش‌پژوهان این رشته به‌طور خصوص و دانشوران فقه به‌طور عموم، کمکى شده و گامى در راستاى رشد فقه و اجتهاد برداشته شود.


    • دانشنامه مزدیسنا نگارش جهانگیر اوشیدری، فرهنگ توضیحی اصطلاحات مربوط به کیش زرتشت اس. نویسنده نگاشتن این اثر را گستردگی حوزه دین زرتشت، و گردآوری همه اصطلاح‌ها در کاری واحد به‌صورت مختصر و در نتیجه، ارائه کتابی دانسته که بتواند به‌صورت یکجا پاسخ‌گوی نیاز و پرسش‌های علاقه‌مندان به حوزه فرهنگ ایران و دین زرتشت باشد.