صفحهٔ اصلی
نگاهی گذرا بر زندگانی امام جواد علیهالسلام، ترجمه كتاب «وفاة الإمام الجواد»، نوشته سيد عبدالرزاق موسوى مقرم (متوفی 1391ق) است که ترجمه این اثر توسط پرویز لولاور صورت گرفته است.
کتاب حاضر بهاجمال گوشههایی از زندگی آن حجت و خلیفه خدای تعالی را ترسیم نموده، و با نوع بحثهایی که در آن آمده خود بابی از تحقیق و سؤال را برای خواننده محقق و علاقهمند میگشاید.
مادر امام جواد(ع) از خاندان «ماریه قبطیه» و نامش «سبیکه» بود که امام رضا(ع) او را «خیزران» نامید. کنیهاش «ام الحسن» بود. امام رضا درباره ایشان فرموده: وی دارای قداست میباشد و طاهر و مطهر آفریده شده است.
امام رضا(ع) از تاریخ تولد فرزندش به خواهرش «حکیمه» اطلاع داده و دستوراتی نیز دراینباره داده بود. ایشان در دهم ماه رجب سال 195ق در مدینه منوره متولد شد. و از همان اوان تولد دارای کرامات و معجزاتی بود که نویسنده به بخشی از آنها اشاره نموده است. چون امامت جوادالائمه(ع) در زمانی اتفاق افتاده که آن حضرت کم سن بودند؛ لذا نویسنده بر آن بوده که دلایل امامت آن امام بزرگوار را بیان نماید که در آن بسیاری از کرامات آن بزرگوار بازگو شده است.
پسازآن عنوان نصایح آمده که در ذیل آن دهها سخن گوهربار که عهدهدار تأمین سعادت بشری است گنجانده شده است. اصولی که آداب اجتماعی را تقویت میکند و در سایه عمل به آنها مردمان را به زیور ملکات فاضله آراسته میشوند و به مقام شامخ انسانیت در میآیند. نصایحی که با عمل به آن انسان را از اعمال زشت و فساد اخلاقی دور میکند و دلش را از آلودگیها و کثافات ناپسند پاک میگرداند.ادامه ...
اندیشه مقاومت از منظر آیتاللهالعظمی سید علی خامنهای به گردآوری سعید صلح میرزایی درباره مقاومت (دیدگاههای سیاسی و اجتماعی رهبر انقلاب) است.
نوشتار حاضر در عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب در جهت تبلیغ و تبیین نظریه مقاومت و همچنین باهدف تسهیل کار تبیین برای جوانان مؤمن و انقلابی با پژوهش در بیانات ایشان تدوین و توسط انتشارات انقلاب اسلامی عرضه شده است.
- وعدهی الهی به پیروزی اهل مقاومت
وعدهی الهى این است که اگر اهل حق پاى حقّ خودشان بایستند، حق پیروز خواهد شد. در همهی مراحل اینطور است. در دوران انقلاب این را تجربه کردید، در دوران جنگ تجربه کردید، در دوران اسارت تجربه کردید، در دوران بعد از پایان جنگ که ملّت ایران در صدد بناى دوبارهی کشور خود برآمد این را تجربه کردید؛ در آینده هم باید این را یقین داشته باشید که عملى است. هرجا دیدید که دشمنى زورگویى میکند، در مقابل او بایستید. این، وظیفهی آحاد مردم، دولتمردان، نمایندگان مردم و کسانى است که این مملکت مسئولیّتى را به آنها سپرده است. در مقابل دشمن متجاوز، در مقابل زورگوى ظالم، در مقابل استکبارى که امروز بر ارزشهاى الهى و معنوى طغیان کرده است که مظهرش هم دولت طاغوت و طغیانگر آمریکا است کوتاه نیایید. قدرتهاى مادّى، هیچ غلطى نمیتوانند بکنند. با ملّتى که ایستاده و به نیروى خود تکیه کرده است، هیچ کارى نمیتوانند بکنند. همهی راهها به روى آنها بسته است.
- جهاد امروز ما، جهاد کبیر
[امروز] جنگ نظامى مطرح نیست؛ امروز براى کشور ما جنگ نظامىِ سنّتى و متعارف احتمال بسیار بسیار ضعیفى است لکن جهاد باقى است؛ جهاد یک چیز دیگر است. جهاد فقط به معناى قتال نیست، فقط به معناى جنگ نظامى نیست؛ جهاد یک معناى بسیار وسیعترى دارد. در بین جهادها جهادى هست که خداى متعال در قرآن آن را «جهاد کبیر» نام نهاده: «وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا»؛ ... ایستادگى و مقاومت و عدم تبعیّت [است]. «فَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَجَاهِدْهُمْ بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا» از مشرکین اطاعت نکن. اطاعت نکردن از کفّار همان چیزى است که خداى متعال به آن گفته جهاد کبیر... در بین جهاد اصغر یک جهاد هست که خداى متعال آن را «جهاد کبیر» نام نهاده که آن همین است. «جهاد کبیر» یعنى چه؟ یعنى اطاعت نکردن از دشمن، از کافر؛ از خصمى که در میدان مبارزهی با تو قرار گرفته اطاعت نکن. اطاعت یعنى چه؟ یعنى تبعیّت؛ تبعیّت نکن. تبعیّت نکردن در کجا؟ در میدانهاى مختلف؛ تبعیّت در میدان سیاست، در میدان اقتصاد، در میدان فرهنگ، در میدان هنر. در میدانهاى مختلف از دشمن تبعیّت نکن؛ این شد «جهاد کبیر».ادامه ...
- اولین گام برای ویکینویس شدن، عضویت میباشد.
- مزایای ثبت نام در ویکینور را در راهنمای عضویت مطالعه کنید.
- برای آشنایی با ویکینور، اهداف و چشماندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن درباره ویکینور را مشاهده کنید.
- اشتباههای نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
- نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس شیوهنامه ویکینور ویرایش کنید.
- راهنمای ویکینور جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
- اصول بنیادین ویکینور را مطالعه کنید.
- نوشتاری جدید ایجاد کنید.