صفحهٔ اصلی
فروغ ابدیت: تجزیه و تحلیل کاملی از زندگی پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآله، از آثار آيتالله سبحانى به زبان فارسى است كه پيرامون زندگانى پيامبر اكرم(ص)، با استفاده از مهمترين و كهنترين مدارک تاريخى اسلام تهيه و با قلمى كاملا روان و شيوا نگارش يافته است.
ایشان در ابتدا علاوه بر بررسى اوضاع اعراب، گريزى به اوضاع روم و ايران نيز زده و اين دو امپراتورى را مورد بررسى قرار داده است. در ادامه به زندگى نياكان پيامبر از ابراهيم تا پدر پيامبر؛ يعنى عبدالله اشاره نموده است. سپس به زندگى پيامبر از تولد تا وفات پرداخته است.
از ويژگىهاى كتاب، اين است كه مؤلف در اين كتاب، به بيان وقايع مهمّ و حوادثى پرداخته كه آموزندگى بيشترى دارند و از تفصيل و بيان رويدادهاى جزيى مانند بسيارى از «سريّه»ها خوددارى نموده است. همچنين تمام رويدادهاى تاريخى را از منابع اصيل و دست اوّل كه در سدههاى درخشان اسلامى نوشتهاند، گرفته و نقل كرده و در بيان حوادث، به مدارک زيادى كه در اختيار داشته، مراجعه نموده است و حادثه را بهصورت خلاصهاى از مجموع اين مدارك، نوشته است و از ميان مدارك، به يكى دو مدرک كه حادثه را مبسوط و گستردهتر نوشتهاند، اشاره نموده است.
همچنين مؤلف در ضمن بررسىهاى لازم، انگشت روى اعتراضها و اشكالها و احيانا غرضورزىهاى خاورشناسان گذارده و به كليه انتقادهاى نارواى آنان پاسخ صحيح و قطعى داده است.
روى همين اصل، در موارد اختلاف ميان مورّخان اهل تسنن و شيعه، عقيده نويسندگان شيعه را با مدارک و شواهد تاريخى، روشن و مبرهن نموده و هر نوع شبهه و اشكال را در حقانيت نظريه شيعه برطرف ساخته است.اين اثر از افسانهها و خرافاتى كه دستهاى آلوده به تاريخ زندگى پيشواى بزرگ اسلام آميخته است، خالى مىباشد.
يكى از مزاياى مهمّ اين كتاب اين است كه در آن تنها به ذكر حوادث تاريخى قناعت نشده، بلكه سعى شده تجزيه و تحليل لازم، درباره علل حوادث گوناگون و نتايج آنها، آنچنانكه شيوه يك نویسنده محقق است به عمل آيد تا هدف نهايى كه همان آموزنده بودن تاريخ است، بهطور كامل تأمين گردد. ادامه ...
ابوعبدالله جعفر بن محمد بن على بن الحسین بن على بن ابىطالب علیهمالسلام (83-148ق)، معروف به امام جعفر صادق علیهالسلام، رئیس مذهب جعفری و ششمین پیشوای شیعیان جهان است.
تولد آن حضرت بنابر صحیحترین روایات به نقل از ارشاد شیخ مفید، در سال 83ق در مدینه بوده است. امام صادق علیهالسلام بنا به نقل برخی منابع، در 17 ربیع الاول سال 80 هجری و به نقل منابع دیگر، در سال 83 هجری در زمان عبدالملک بن مروان دیده به دنیا گشودند. مادر آن حضرت ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابىبکر بود.
روایات و نصوصى که دلالت بر امامت آن حضرت دارد بسیار است. لقب آن حضرت صادق(ع) بود، زیرا هرگز جز سخن درست نفرمود. رسولالله(ص) درباره او خبر داد که «کلمه حق و پیک صدق است». او را فاضل و طاهر و صابر نیز مىخواندند ولى اشهر القاب او که تاریخ ثبت کرده است همان صادق است. امام صادق(ع) حدود 12 سال در کنار جدش امام زینالعابدین(ع) و 19 سال بعد از رحلت آن حضرت با پدرش امام محمد باقر(ع) به سر برد و بعد از پدر بزرگوارش مدت 34 سال امامت مسلمانان را عهدهدار بود.
فقه شیعه امامیه که به فقه جعفرى مشهور است، منسوب به حضرت صادق(ع) است. زیرا قسمت عمده احکام فقه اسلامى بر طبق مذهب شیعه امامیه از آن حضرت است و آن اندازه که از آن حضرت نقل شده است از هیچیک از اهلبیت(ع) نقل نگردیده است.اصحاب حدیث، اسامى راویان ثقه را که از او روایت کردهاند به 4000 شخص بالغ دانستهاند. در نیمه اول قرن دوم هجرى فقهاى طراز اولى مانند ابوحنیفه و امام مالک بن انس و اوزاعى و محدثان بزرگى مانند سفیان ثورى و شعبة بن الحجاج و سلیمان بن مهران اعمش ظهور کردند. در این دوره است که فقه اسلامى به معنى امروزى آن تولد یافته و رو به رشد نهاده است و نیز این دوره عصر شکوفایى حدیث و ظهور مسائل و مباحث کلامى مهم در بصره و کوفه بوده است. حضرت صادق(ع) در این دوره در محیط مدینه که محل ظهور تابعین و محدثان و راویان و فقهاى بزرگ بود رشد کرد اما منبع علم او در فقه نه «تابعان» و نه «محدثان» و نه «فقها»ى آن عصر بودند، بلکه او تنها از یک طریق که اعلا و اوثق و اتقن طرق بود نقل مىکرد. وى از پدرش امام محمد باقر(ع) و او از پدرش على بن الحسین(ع) و او از پدرش حسین بن على(ع) و او از پدرش على بن ابىطالب(ع) و او هم از رسول(ص) خدا نقل مىنمود. این طریق عالى در صورتى است که ما با اهل سنت مماشات کنیم و به زبان و اصطلاح ایشان سخن بگوییم و گر نه بر طبق مبانى اعتقادى شیعه امامیه علوم ائمه اثنیعشر(ع) علم لدنى و از جانب خداست و این ائمه بزرگوار در مواردى که روایتى از آباء طاهرین خود نداشته باشند، خود منبع فیاض مستقیم احکام الهى هستند و حاجتى به «حدثنا» و نظائر آن ندارند.ادامه ...
- اولین گام برای ویکینویس شدن، عضویت میباشد.
- مزایای ثبت نام در ویکینور را در راهنمای عضویت مطالعه کنید.
- برای آشنایی با ویکینور، اهداف و چشماندازها و حوزه تولید نوشتارهای آن درباره ویکینور را مشاهده کنید.
- اشتباههای نگارشی و املایی نوشتارهای موجود را ویرایش کنید.
- نوشتارهای از پیش نوشته را بر اساس شیوهنامه ویکینور ویرایش کنید.
- راهنمای ویکینور جایی برای یافتن هر آنچه به آن نیاز دارید است.
- اصول بنیادین ویکینور را مطالعه کنید.
- نوشتاری جدید ایجاد کنید.