جعفری، سید حسین‌محمد

    از ویکی‌نور
    (تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
    NUR08538.jpg
    نام جعفری، سید حسین‌محمد
    نام‎های دیگر
    نام پدر
    متولد 1938م
    محل تولد لکنهوی هندوستان
    رحلت 2019 م
    اساتید
    برخی آثار تشیع در مسیر تاریخ

    The Origins and Early Development of Shia Islam

    کد مؤلف AUTHORCODE08538AUTHORCODE

    سید حسین‌محمد جعفری (1938-2019 م)، نویسنده هندی، مدرس دانشگاه، رئیس مرکز مطالعات پاکستان در دانشگاه کراچی و مؤلف کتاب «تشیع در مسیر تاریخ».

    ولادت

    سید حسین‌محمد در سال 1938م/1317ش، در شهر لکنهوی هندوستان چشم به جهان گشود.

    تحصیلات

    او ابتدا به فراگیری علوم اسلامی در یک مدرسه قدیمی پرداخت و پس‌ از آن در ادامه تکمیل تحصیلات خویش، به دریافت دو درجه‌ دکتری (پی‌.اچ‌.دی) از دانشگاه لکنهو هندوستان و دانشگاه لندن، نائل آمد.

    تدریس و اشتغال

    وی سال‌ها در دانشگاه «مالزیا» شهر کوالالامپور و دانشگاه بیروت به تدریس در رشته مطالعات اسلامی پرداخت و در آنجا صاحب کرسی مطالعات‌ اسلامی‌ شیخ زید گردید و به ریاست‌ بخش مطالعات مذهبی برگزیده شد؛ تا سال 1976م/1355ش، که بیروت را ترک کرد، سمت نمایندگی دانشگاه بیروت را در بسیاری از مجامع‌، محافل‌، کنفرانس‌ها و سمینارهای بین‌المللی‌ برعهده داشت.

    او در تهیه و تألیف دایرة‌المعارف عربی «المنجد» با نویسنده آن همکاری کرده است و سردبیری فصلنامه «همدرد اسلامیکوس» در کشور‌ پاکستان‌ را‌ برعهده داشت.

    وفات

    او در 20ژانویه 2019م در سن 84 سالگی در شهر کراچی پاکستان درگذشت.[۱].

    آثار

    دکتر سید‌ حسین‌محمد‌ جعفری، تحقیقی‌ جامع‌ را درباره اسناد و مدارک نهج‌ البلاغه آغاز نموده‌ و در تلاش است تا این کتاب را به زبان انگلیسی برگرداند.

    وی در زمینه موضوعات مختلف‌ اسلامی، کتاب‌های بسیاری‌ تألیف‌ و تدوین نموده است که از جمله‌ می‌توان به کتاب «تشیع در مسیر تاریخ» اشاره نمود[۲].

    پانویس

    1. thenews.com
    2. ر.ک: چهرازی، منصور، ص49

    منابع مقاله

    1. چهرازی، منصور، «تشیع در مسیر تاریخ؛ تحلیل و بررسی علل پیدایش تشیع و سیر تکوین آن در اسلام»، کتاب ماه تاریخ و جغرافیا، اسفند 1379، شماره 41.
    2. https://www.thenews.com.pk/print/424386-h-m-jafri-a-scholar-of-early-islam

    وابسته‌ها