امامت (ابهامزدایی)
امامت ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- امامت و مهدویت اثر آيتالله لطفالله صافى گلپايگانى، مجموعه مباحثى است پيرامون شخصيت، غيبت و ظهور حضرت مهدى(عج) كه به زبان فارسی و در سال 1412ق، به منظور پاسخگويى به شبهات مطرح شده درباره امامت و ظهور امام زمان(عج)، نوشته شده است.
- امامتپژوهی به قلم جمعى از نويسندگان، زير نظر دكتر محمود يزدى مطلق (فاضل) نگارش يافته كه عبارتند از: آقايان عبدالكريم رضايى، اسحاق عارفى، مير حسین ضيائى، محمد قرباننيا، على قربانى فشكچه.
- امامت حضرت مهدی(عج) در اعتقاد ما اثر عليرضا على نورى، مجموعه مباحثى درباره زندگانى، امامت، غيبت و ظهور امام مهدى(عج) بوده كه به زبان فارسی و در سال 1379ش، نوشته شده است.
- دلایل عقلی و نقلی امامت و مهدویت اثر فارسى رحيم لطیفى به بررسى و تحقيق در براهين و آيات و روايات دال بر وجود امام غائب(ع) پرداخته است.
- شهاب ثاقب (در اثبات امامت) تألیف ملامهدى بن ابىذر نراقى (م 1209 ق) میباشد.
- امامت و دلایل انتصابی بودن آن تألیف سلیمان امیری، به موضوع دلایل لزوم نصب امام و چگونگی دلالت آنها بر نصب وی میپردازد. همچنین شبهات و پاسخهای مطروحه در این موضوع را بیان میدارد. این کتاب به زبان فارسی و در یک جلد تألیف شده است.
- امامت و امامان(ع) اثر ابراهیم امینی، کتابی است که در آن به معرفی امامان شیعه اثناعشری و بیان ادله امامت ایشان پرداخته شده است. کتاب به زبان فارسی و پیشگفتار آن در سال 1387ش، نوشته شده است.
- امامت و غیبت اثر فارسی على اصغر رضوانى، به اثبات مسأله امامت از ديدگاه شيعه دوازده امامى پرداخته و امر غيبت امام دوازدهم(ع) و امكان طول عمر آن حضرت را بررسى نموده است.
- خدا و امامت اثر آیتالله جعفر سبحانی، درباره یکی از اصول دین اسلام (به اقرار نویسنده در صفحه 9) است که توسط رضا استادی گردآوری شده است.
- امامت در سنین کودکی اثر فارسی علىاصغر رضوانى، از مجموعه كتبهاى «سلسه مباحث مهدویت» بوده كه به بررسى ادله و شبهات مطرح شده، پيرامون امامت و ولايت در كودكى پرداخته است.
- بررسی مسائل کلی امامت اثر ابراهیم امینی، پژوهشی است پیرامون مسائل کلی مربوط به امامت، از جمله عصمت و علم امام که به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
- امام و امامت در تکوین و تشریع اثر اصغر طاهرزاده، به بررسی جایگاه امام و امامت از نگاه شیعه پرداخته است.
- امامت در پرتو کتاب و سنت ترجمه «الإمامة في ضوء الكتاب و السنة» مهدی سماوی، به قلم حمیدرضا آژیر و حسین صابری است. نویسنده در این اثر با استناد به کلام خدا و سنت نبوی در منابع اهل سنت به دفاع از حقانیت ائمه(ع) شیعه و پاسخ به شبهات پرداخته است.
- امامت علی(ع) در آينه عقل و قرآن ترجمه کتاب «إمامة علی(ع) بین العقل و القرآن» اثر عربى محمدجواد مغنیه مىباشد که به قلم اکبر ایرانى قمى، به فارسی، برگردان شده است.
- امامت از دیدگاه امامیه و زیدیه اثر مصطفی سلطانی، به بررسی موضوع امامت در جوانب اشتراک و اختلاف بین دو مذهب امامیه و زیدیه میپردازد. این کتاب به زبان فارسی، در زمان معاصر و در یک جلد تألیف شده است.
- امامت و غیبت از دیدگاه علم کلام ترجمهاى است از كتاب «المقنع في الغيبه» اثر سيد مرتضى علم الهدى (355- 436ق) كه به اهتمام واحد تحقيقات مسجد جمكران صورت گرفته است.
- فرقههای اسلامی و مسئله امامت مشتمل بر ترجمه دو اثر ارزشمند به نامهاى الاوسط فى المقالات و كتاب مسأله امامت منسوب به ناشى اكبر، متوفاى اواخر قرن سوم هجرى، از معدود آثار مربوط به سدههاى نخست شكلگيرى فرق و مذاهب اسلامى است كه چالشهاى فرقهاى درباره مسئله امامت و ديگر مسائل كلامى را به تصوير مىكشد.
- امامت و سیاست (تاریخ خلفاء) ترجمهاى است از كتاب «الإمامة و السياسة و هو المعروف بتاريخ الخلفاء»، تأليف ابومحمد عبدالله بن مسلم بن قتيبه دينورى كه توسط سيد ناصر طباطبايى، به فارسی ترجمه شده است.
- سلسله مباحث امامت و مهدویت تألیف آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی، از جمله آثار فارسی در موضوع مهدویت و مباحث و پرسشهای مرتبط با ظهور و انتظار فرج است. در انتهای آن نیز ترجمه و برگزیدهای از اثر دیگرش «منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر» به قلم لطیف راشدی و تحقیق رضا دیلمی ارائه شده است.
- سه ارجوزه در کلام، امامت و فقه سه ارجوزه و منظومه علمى از ابن داود حلى معروف به ابن داود (647 - 707ق) را دربردارد.
- دروس في الإمامة و القيادة تألیف سید مجتبی موسوی لاری است، که کمال سید، آن را از زبان فارسی تحت عنوان «درسهایی در امامت و رهبری»، به زبان عربی برگردانده است.
- پرتوی از امامت و ولایت در قرآن کریم اثر سید علیاکبر موسوی یزدی، محمد محمدی گیلانی، محمد یزدی، حسین مظاهری و محمدتقی مصباح، کتابی است پیرامون اثبات اصل ولایت، بدون تفصیل و پرداختن به کنه آن، با تکیه بر قرآن کریم و سنت پیامبر(ص).
- ترجمه جلد هفتم بحارالانوار: بخش امامت از مجموعهى بيست و پنج جلدى، و مطابق جلدهاى 23 تا 27 از مجموعهى 110 جلدى بحارالانوار علامه مجلسى مىباشد كه توسط آقاى موسى خسروى به زبان فارسى طى پنج جلد ترجمه شده است.وى اين پنج جلد را در سال 1359ش به پايان رسانيده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |