دستغیب، سید عبدالحسین: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' :' به ':')
    جز (جایگزینی متن - 'آيت الله ' به 'آیت‌الله ')
    خط ۱۵۲: خط ۱۵۲:
    [[ قلب سلیم]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ قلب سلیم]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده


    [[ سيد الشهداء: خلاصه بيانات حضرت آيت الله آقاي حاج سيد عبدالحسين دستغيب در 20 مجلس ايام عاشورا]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[ سيد الشهداء: خلاصه بيانات حضرت آیت‌الله  آقاي حاج سيد عبدالحسين دستغيب در 20 مجلس ايام عاشورا]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده


    [[قلب سليم (تک جلدي)]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده
    [[قلب سليم (تک جلدي)]] / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    نسخهٔ ‏۶ نوامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۷:۱۴

    دستغیب، عبدالحسین
    نام دستغیب، عبدالحسین
    نام های دیگر آیت الله دستغیب

    دستغیب شیرازی، عبد الحسین

    نام پدر
    متولد 1292 هـ.ش یا 1913 م
    محل تولد شیراز
    رحلت 1360 هـ.ش یا 1402 هـ.ق یا 1981 م
    اساتید
    برخی آثار
    کد مولف AUTHORCODE6793AUTHORCODE


    آيت‌الله عبدالحسين دستغيب در عاشوراى 1332ق در شيراز در ايام جانسوز شهادت سالار شهيدان، امام حسين(ع) متولد شد و به همين مناسبت نامش را «عبدالحسين» نهادند.

    خاندان دستغيب از سادات حسنى و حسينى به‌شمار مى‌رفتند كه از حدود چهار قرن پيش در شيراز به «دستغيب» معروف شده بودند. سيادت نشان افتخار اين خانواده بود و حلقه‌هاى نورانى پيوند او را (با 32 واسطه) به حضرت «زيد شهيد» فرزند امام سجاد(ع) مى‌رساند.

    تحصيل

    ايشان درس را از مكتب‌خانه شروع كرد و با فراگيرى قرآن و نصاب و خواندن چند كتاب منظوم منشور فارسى، دوره مكتب را پشت‌سر گذاشت. پس از آن شروع به تحصيل علوم اسلامى نمود و درس‌هاى ابتدايى حوزه علميه را نزد پدر خواند و از محبت‌هاى پدرانه و استادانه‌اش بهره برد. در سال 1342ق در حالى كه يازده ساله بود، پدر را از دست داد و در نوجوانى روح لطيفش سخت آزرده و از نعمت پدر محروم گشت.

    پس از فوت پدر، تحصيلات را در مدرسه خان شيراز ادامه داد و از نورانيت و روحانيت مدرسه نيز بهره‌مند بود. او در حوزه شيراز، مدت‌ها به تحصيل پرداخت و نزد اساتيدى همچون شيخ اسماعيل، ملااحمد دارابى، و آيت‌الله ملا على‌اكبر ارسنجانى دوره مقدماتى و سطح را به پايان رساند. پايان يافتن دروس سطح حوزه او همزمان با غائله كشف حجاب رضاخانى بود و دستغيب جوان در همان سنين (حدود 25 سالگى) به مبارزه با اين تهاجم بزرگ پرداخت. اما مأموران او را زير فشار قرار دادند و او نيز در سال 1314ش مجبور به حركت به سوى نجف شد. در نجف اشرف تحصيلات خود را ادامه داد و با تلاش پيگير در طول هفت سال به مقام شامخ اجتهاد نايل آمد.

    استادان وى در نجف

    آيات عظام: سيد ابوالحسن اصفهانى، عراقی، ضیاءالدین|آقا ضياء عراقى]]، آقا سيد باقر اصطهباناتى، شيخ محمدكاظم شيرازى از معماران علمى او در حوزه نجف بودند.

    اساتيد اخلاق و تهذيب نفس

    روح جستجوگر آن شهيد بزرگوار، بلند پروازتر از آن بود كه به درس و بحث بسنده كند و از علوم مرسوم حوزه نجف سيراب شود. عطش عصيانگر او پس از سال‌ها درس و تدريس آرام نگرفت و او همچنان در پى‌يافتن صاحب‌دلى بود كه بتواند او را به وادى ايمن رسانده، در معرفت خود و خداى خويش به كمال برساند.

    در همان ايام اين توفيق و موهبت نصيب او شد و به محضر پرفيض استاد اخلاق حوزه نجف، عارف نامور ميرزا محمدعلى قاضى تبريزى راه يافت و در مكتب عرفانى او رشد كرد.

    پس از گذشت چند سال، مرحوم قاضى به سراى باقى شتافت و او به محضر آيت‌الله آقا شيخ محمدجواد انصارى همدانى را يافت و مدت‌ها تحت نظر وى راه‌هاى ظريف و لطيف معرفت نفس را طى كرد. ارتباط او با آيت‌الله انصارى همدانى در ايامى بود كه وى در شيراز به سرمى‌برد و براى استفاده از استاد به همدان مى‌رفت.

    مهاجرت به شيراز

    در سال 1321ش آيت‌الله دستغيب بر خلاف ميل خود و به توصيه استادانش به ايران بازگشت. بنابراين با گرفتن اجازه اجتهاد از استادانش به شيراز مراجعت كرد.

    با آمدن به شيراز، از ابتدا در مسجد طالبيون به اقامه جماعت پرداخت و پس از آن چون ماه رمضان نزديك مى‌شد و جمعيت زيادتر، صلاح ديده شد كه طاق منبرى مسجد جامع عتيق شيراز را (شبستان وسطى مسجد جامع) نخاله بردارى و آماده انجام مراسم ماه رمضان شود. اين كار با زحمت فراوان انجام شد و مسجد تا حدودى آماده پذيرايى زائران خانه دوست شد.

    پس از ماه رمضان و زمينه‌سازى‌ها آقاى دستغيب، تصميم گرفتند مسجد را از آن غربت درآورند و آن بناى مقدس و ديرينه را احيا نمايند. بر اين اساس، كار را شروع كردند. پس از چندين سال تلاش پيگير، كار تكميل بنا پايان يافت و از آن پس شهيد دستغيب در مسجد جامع عتيق، كار فرهنگى وسيعى را شروع كرد.

    او كه از پشتوانه غنى اخلاقى برخوردار بود، انسان‌هاى زيادى را جذب مسجد كرد. شيوه‌هاى تربيت اسلامى را در قالبى لطيف براى نسل‌هاى جامعه مطرح كرد و خود عملا به تربيت جوانان و مستعدان جامعه اسلامى همت گماشت. بسيارى از سوره‌هاى قرآن را در آن روزگاران تفسير كرد (كه در بخش تأليفات از آن نام خواهيم برد) و زمينه تربيت عده‌اى را فراهم نمود. اين برنامه‌هاى زندگى‌ساز تا قبل از سال 1340 به خوبى پيش مى‌رفت و او در اين كار پرتوفيق‌ترين بود. علاوه بر اين، در شيراز نيز كارهاى خدماتى فراوانى را بنيان و تكميل كرد. از ساختمان مساجد و مدارس و تعمير آن‌ها و تأسيس مراكز خدماتى و خيريه گرفته تا ايجاد مشاغل گوناگون براى كارگران و بيكاران و دستگيرى مستمندان همه را عهده‌دار شد و از عهده خدمت و تلاش به نحو شايسته برآمد.

    مبارزات سياسى:

    با شروع نهضت روحانيت در سال 1341 مبارزه ايشان با رژيم شاه كه از زمان رضاخان ادامه داشت، علنى و آشكار گرديد و شب‌هاى جمعه پس از دعاى كميل، سخنرانى سياسى و تهييج‌كننده ايشان تا نيمه خرداد 42 در جمع انبوه شنوندگان نقش بزرگى در پيشبرد انقلاب داشت و نوار سخنرانى‌هاى ايشان تا اقصى نقاط ايران منتشر مى‌گرديد. در خرداد 42 بازداشت و به تهران اعزام گرديدند و پس از آزادى از زندان مدتى نيز تبعيد و در سال 43 نيز مجددا زندانى و تبعيد گرديدند و در سال 56 نيز مدتى زندانى و يا در منزل محاصره و تحت نظر بودند و با تمام اين فشارها حاضر به مذاكره و مصالحه با رژيم پهلوى نشدند و پرچم مبارزات مردم فارس را در اين مدت پانزده ساله بر دوش داشتند.

    خدمات بعد از انقلاب:

    پس از پيروزى انقلاب، به نمايندگى اول فارس در مجلس خبرگان انتخاب شده و همزمان به درخواست اهالى شيراز و فرمان امام خمينى(ره)، امامت جمعه را عهده‌دار شدند و مشغول خدمت به مردم مستضعف بودند كه در تاريخ بيستم آذرماه 1360 مطابق با 14 صفر 1402 هنگامى كه عازم نماز جمعه بود، به دست منافقين به درجه رفيع شهادت نايل گرديد و به اجداد طاهرينش پيوست.

    آثار:

    شرح كفاية الاصول آخوند خراسانى، تقريرات درس فقه و اصول آيت‌الله شيخ محمدكاظم شيرازى، داستان‌هاى شگفت، رساله توضيح المسائل، شرح فوائد الاصول شيخ انصارى، استعاذه، قلب سليم، زندگانى صديقه كبرى فاطمه زهرا(س)، سيد الشهداء(ع)، گنجينه‌اى از قرآن، گناهان كبيره، آدابى از قرآن، سراى ديگر معارفى از قرآن، رازگويى و قرآن، قلب قرآن، حقايقى از قرآن، معراج، قيامت و قرآن، بهشت جاويدان، فاتحه الكتاب، صلوة الخاشعين، و بندگى راز آفرينش.


    وابسته‌ها

    ایمان / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    قلب سلیم / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    گناهان کبیره / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    اخلاق اسلامی / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    استعاذه (پناهندگی به خدا) / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    داستانهای شگفت انگیز / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    سید الشهداء علیه السلام / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    معراج / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    ازدواج اسلامی / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    معارفی از قرآن / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    82 پرسش / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    سرای دیگر / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    نبوت / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    امامت / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    حقايقي از قرآن: تفسير سوره قمر / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    قلب قرآن / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    القصص العجیبة / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    صلوه الخاشعین / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    تردید و توکل / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    توحید / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    ولایت / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    نیایش / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    بهشت جاودان تفسیر سوره شریفه الرحمن / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    آیین زندگی / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    معاد / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    رازگوئی و قرآن: شرح و تفسیر سوره شریفه مجادله / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    اجوبة الشبهات / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    گناهان کبیره / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    سرای دیگر: بیانات آیة الله شهید سید عبد الحسین دستغیب / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    زنگاني حضرت زينب سلام الله عليها دختر امير مؤمنان علي عليه السلام / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    گناه کبیره / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    قلب سلیم / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    سيد الشهداء: خلاصه بيانات حضرت آیت‌الله آقاي حاج سيد عبدالحسين دستغيب در 20 مجلس ايام عاشورا / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    قلب سليم (تک جلدي) / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    زندگاني فاطمه زهرا سلام الله عليها و زينب کبري سلام الله عليها / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    مظالم / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    تقوا / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    آیین زندگی / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    توحید / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    معاد / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    صلاة الخاشعین / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    قلب سلیم / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    عدل / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    قیامت و قرآن: تفسیر سوره شریفه طور / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    ترديد و توكل / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    ولايت / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    ازدواج اسلامي / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    مهدی موعود(عج) / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده

    پرسشها و پاسخها / نوع اثر: کتاب / نقش: نويسنده