وهابیت (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - 'وهابیت : مبانی فکری و کارنامه عملی' به 'وهابیت: مبانی فکری و کارنامه عملی') برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ وهابیت (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به وهابیت (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۳
وهابیت ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- آیین وهابیت تأليف آيتاللّه حاج شيخ جعفر سبحانى تبريزى است. در این رساله كليات مسائل مورد اختلاف وهابيون با ساير طوائف اسلامى، عنوان شده و از طريق کتاب و سنت، نظريۀ اسلام را روشن نموده است.
- وهابیت بر سر دو راهی نوشته آيتاللّه مكارم شيرازى به زبان فارسى دربارۀ عوامل داخلى سقوط وهابيت و مقابلههايى كه از درون اهل سنت با آنها شده است.
- وهابیت و بازنگری از درون ترجمه «مفاهيم يجب أن تصحّح»، تأليف سيد محمد بن علوى مالكى است كه توسط انسيه خزعلى به فارسى ترجمه شده است.
- درسنامه شناخت عربستان و وهابیت اثر على محمدى آشنانى (متولد 1342ش) است كه نویسنده در آن، اوضاع جغرافيايى، اقتصادى، فرهنگى، مذهبى و سياسى عربستان سعودى و نيز تاريخچه، چگونگى عقايد و عملكرد فرقه سياسى وهابيت و كينهتوزى آن نسبت به تشيع و روشهاى مقابله با آن را با استناد به منابع بهصورت آموزشى توضيح داده است.
- درسنامه وهابیت؛ پیدایش، جریانها و کارنامه تأليف سيد مهدى علىزاده موسوى بهعنوان منبع دوره آموزش تكميلى روحانیون، معين و معينههاى كاروانهاى حج تمتع تهيه شده است. هدف از نگارش اين اثر معرفى جريان سلفىگرى و گونههاى مختلف آن و كارنامه تباهىهاى اين اعتقاد است.
- وهابیت؛ معمای یک ایدئولوژی بسته گزارش تحقيقى كورتين وينزر، فرستاده پيشين آمريكا در خاورميانه پيرامون وهابيت مىباشد.
- الرد علی الوهابية از جمله آثارى است كه در ردّ شبهات وهابيان توسط علامه محمدجواد بلاغى نگاشته شده است. از بدو ظهور فرقۀ ضالّۀ وهابيت تاكنون دانشمندان اسلامى، عليرغم اختلاف مذهب، در ردّ و ابطال شبهات اين گروه كتابها و رسالههاى فراوانى نگاشتهاند كه اين رساله از آن جمله است.
- الوهابية بين المباني الفكرية و النتايج العملية تأليف آیتالله جعفر سبحانى است كه به تحليل و نقد مبانى فكرى و استنتاجات علمى فرقه وهابى پرداختهاند.
- الوهابيون و البيوت المرفوعة تألیف علامه محقق و محدث شيخ محمدعلى بن حسن همدانى سنقرى کردستانى، درباره عدم جواز تخريب اماکن و قبور ائمه و صالحين، به زبان عربى مىباشد و تحقيقى که بر روى اين کتاب انجام گرفته، توسط جمعى از علماء مىباشد.
- معجم المؤلفات الإسلامية في الرد علی الفرقة الوهابية از آثار مفصل عبدالله محمدعلى، است كه نویسنده در آن، مجموعهاى از كتابهايى را كه شخصيتهاى گوناگون اسلامى در موضوع نقادى و آسيبشناسى فرقه وهابيت نوشتهاند، بهصورت شناسنامهاى معرفى كرده و گاهى در برخى موارد توضيحاتى درباره موضوعات كتاب و چاپهاى گوناگون آن در زمانها و زبانهاى مختلف ذكر كرده است.
- وهابیت: مبانی فکری و کارنامه عملی تأليف آيتالله جعفر سبحانى، كتابى است كه به تحليل مكتب وهابيت و اصول فكرى پيروان اين مرام پرداخته است.
- اين است وهابيت به قلم احمد مقدسى، ترجمه فارسی كتاب «هذه هي الوهابية» اثر علامه شيخ محمدجواد مغنيه است.
مترجم تلاش فراوانى نموده است تا اصل امانت در ترجمه را رعايت نموده و بهخوبى از عهده اين مهم، برآمده است. علاوه بر اين، ترجمه وى، از سلاست و روانى مطلوبى برخوردار است.
- وهابيت از ديدگاه اهل سنتاز آثار علىاصغر رضوانى از مؤلفين معاصر و به زبان فارسى است.
- خدا در نگاه وهابیت اثر رحمتالله ضيايى و به زبان فارسى است.
- فتنه وهابیت ترجمه فارسى كتاب فتنة الوهابية از سيد احمد بن زين بن احمد دحلان المكيوشى شافعى متولد 1231ه.ق است كه توسط آقاى دكتر همايون همتى به فارسى ترجمه گشته است.
- مخالفة الوهابية للقرآن و السنة نوشته عمر عبدالسلام كه به زبان عربى درباره تبيين ضلالتها و انحرافات وهابيت از قرآن و سنت و معارضه فتواى علماى آنان با قرآن و احاديث نبوى وارده در صحاح سته تألیف شده است.
- صفات خبری در اندیشه اسلامی با رویکرد نقد وهابیت نوشته غلامرضا رضایی (معاصر)، پژوهشی کلامی درباره نسبت دادن اوصافی مانند دست داشتن (با استناد به آیه 10 سوره فتح: یَدُ اللهِ فوقَ ایدیهم) به خدای تعالی است که ظاهرش به جسمانگاری یا شبیهسازی آفریدگار با آفریده میانجامد.
- معجم ما ألفه علماء الأمة الإسلامية للرد علی خرافات الدعوة الوهابية اثر عبدالله محمد على است كه به زبان عربى به معرفى كتب علماى فرق مختلف اسلامى در ردّ فرقه ضاله وهابيت پرداخته است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |