نبوت (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) بدون خلاصۀ ویرایش |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ نبوت (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به نبوت (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۰۶
نبوت، معادل، عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:
- النبوات و ما يتعلق بها اثرى است كه به قلم فخرالدين محمد بن عمر الخطیب الرازى، در اثبات نبوت نگاشته شده است.
- وحی و نبوت در پرتو قرآن جلد چهارم از مجموعۀ آثار مرحوم محمدتقى شريعتى است كه به موضوع وحى و نبوت از ديدگاه قرآن كريم مىپردازد.
- تاریخ صدر اسلام (عصر نبوت) اثر غلامحسین زرگرینژاد، پژوهشی است پیرامون تاریخ صدر اسلام و عصر نبوی، از ولادت تا رحلت پیامبر(ص).
- ختم نبوت کتابی است از شهید مرتضی مطهری با محوریت بحث خاتمیت.
- نبوت (مطهری) اثر شهید مرتضی مطهری (1298-1358ش)، کتابی است در موضوع نبوت و جایگاه آن بهعنوان یکی از اصول دین.
- وحی و نبوت نوشته شهید آیتالله مرتضی مطهری (1298-1358ش)، جلد سوم از مجموعه شش جلدی «مقدمهای بر جهانبینی اسلامی» است که به جهت دسترسی آسان جداگانه منتشر شده است.
- شرح حال و فضایل خاندان نبوت ترجمه فارسى كتاب تذكرة الخواص من الأمة في ذكر خصائص الأئمة، اثر يوسف بن قزاوغلى معروف به سبط بن جوزى است كه توسط محمدرضا عطائى انجام گرفته است.
- پرسمان قرآنی نبوت از آثار محققین «مركز فرهنگ و معارف قرآن» است كه توسط سيّد على هاشمى (متولد 1346ش) تدوين شده است. در اين اثر بهصورت مستند و تحليلى به برخى از پرسشهاى قرآنى درباره نبوت پاسخ داده شده است.
- راه سعادت در اثبات نبوت و ادله حقانیت خاتم انبیاء(ص) و دین اسلام و رد شبهات نصاری و معاندین اثر علامه ابوالحسن شعرانی، کتابی است یک جلدی، به زبان فارسی با موضوع کلام اسلامی که بهطور خاص درباره حقانیت نبوت پیامبر اکرم(ص) و رد دلیل مخالفان، نوشته شده است.
- إثبات النبوات رسالهاى كلامى و فلسفى به زبان عربى، نوشته شيخ الرئيس بوعلى سينا است. این رساله هفتمین رسالهای است که در ضمن نه رساله در موضوعات گوناگون فلسفى و طبيعى و با عنوان اصلی "تسع رسائل في الحكمة و الطبيعيات" به چاپ رسیده است.
- النبوات اثر تقیالدین ابوالعباس احمد بن تیمیه (متوفی 728ق)، کتابی است پیرامون نبوت و پیامبری و معجزات پیامبران که با تحقیق عبدالعزیز بن صالح طویان، چاپ و عرضه شده است.
- راه سعادت (اثبات نبوت) اثر میرزا ابوالحسن شعرانی، در موضوع اثبات نبوت پیامبر اسلام(ص)، به زبان فارسی است که در یک جلد به چاپ رسیده است.
- تثبيت دلائل النبوة تألیف قاضى عبدالجبار، كتابى است كه در اثبات علائم نبوت پيامبر(ص) نگاشته شده است و با تحقیق عبدالکریم عثمان در بیروت به چاپ رسیده، بدون ترديد اثبات نبوت هر پيامبرى نيازمند دلائل قوى و مستحكمى است كه بتواند مردمان را اقناع كرده و به طاعت و فرمانبردارى از پيامبر وادارد.
- دلائل النبوة و معرفة أحوال صاحب الشريعة اثر ابوبكر بيهقى، يكى از آثار مهم در زمينه دلائلنگارى است كه به شيوه روايى و با نقل احاديث مبتنى بر معجزات و دلائل پيامبر(ص)، سعى در اثبات پيامبرى حضرت محمد(ص) دارد.
- دلائل النبوة ترجمه آقاى دكتر محمد مهدوى دامغانى و به زبان فارسى است و اصل اثر دلائل النبوة تألیف ابوبكر بيهقى مىباشد.
- دلائل النبوة تألیف ابونعيم اصفهانى که به درخواست جمعى از طالبان علم گردآورى کرده است و مجموعۀ احاديث و روايت مربوط به پيامبر(ص)، دلائل صدق نبوت و معجزات آن حضرت است.
- دلائل النبوة (مستغفری) اثر ابوالعباس جعفر بن محمد مستغفری (350-432ق)، کتابی است پیرامون معجزات پیامبر و نشانههایی که بر نبوت ایشان، دلالت دارد. این کتاب، با تحقیق احمد بن فارس سلوم، به چاپ رسیده است.
- أعلام النبوة تاليف ابوالحسن ماوردى، كتابى است كه دربارۀ نشانههاى نبوت پيامبر(ص) نگاشته شده است.
- أعلام النبوّة کتابى است حاوى پاسخهاى ابوحاتم رازى به نظريات محمد بن زكرياى رازى و سراسر حجتهایى است در تأييد اصول و معتقدات دينى.
- إثبات نبوة محمد(ص) تألیف احمد بن عمر انصاری قرطبی اندلسی، معروف به ابن مزین (متوفی 656ق)، جزء سوم از کتاب «الإعلام» نویسنده است. احمد آیت این اثر را تحقیق و تصحیح کرده و بر آن مقدمه نوشته است.
- إثبات نبوة النبي صلیاللهعلیهوآلهوسلم اثر المؤید بالله احمد بن حسین بن هارون حسینی (متوفی 421ق) کتابی است کلامی به زبان عربی در یک جلد. این اثر به تحقیق عبدالکریم احمد جدبان رسیده است.
- نبوت از دیدگاه امام خمینی(س) (دفتر 41 آثار موضوعی تبیان)، برگزیده 650 مطلب (نوشته، سخنرانی، پیام و درس) از امام خمینی است که اهداف و خصوصیات پیامبران آسمانی و جامعیت و خاتمیت اسلام را تبیین میکند و به نقادی علمی برخی از شبهات از جمله شبهه دین، افیون جامعه میپردازد.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |